Hva er beste chips-strategi ut sesongen?

Nå skal vi inn i GW23, men allikevel skal halvparten av ligaens kamper fortsatt spilles grunnet diverse utsettelser. Det er nå god planlegging kommer til stor nytte, og mange poeng kan hentes, og hvor chipsene selvfølgelig spiller en stor rolle: Wildcard, Triple Cap og 2 Free Hit.

Eksempelvis blanker Chelsea,  Brighton, Arsenal og Liverpool i enkelte runder i perioden GW24-27. Da er det viktig å være på forhånd her slik at man plutselig ikke sitter med for mange spillere fra respektive lag. I enkelte runder er Free Hit gunstig.

Den perfekte runden for Free Hit

Nedenfor finner du en utregning fra Mikkel Tokvam (@MikkelTokvam) hvor han har utarbeidet sannsynligheten for antall kamper spilt i de ulike GameWeekene fremover. Den er også sortert etter hvem som har flest kamper igjen å spille, hvor Burnley har seks kamper flere enn Chelsea.

Som vi ser, så er det stor sannsynlighet for at kun 5 kamper blir spilt i Gameweek 30 grunnet Kvartfinalene i FA-Cupen.

Dette kan være en fin Gameweek å bruke Free Hit, om man vil unngå unødvendig stress og planlegging. Om man unngår å spille Free Hit her, og heller spiller de på Dobbel-rundene, så innebærer det at man henter spillere fra klubber som har røket ut av FA-Cupen (Arsenal og Villa de to eneste nå).

Neste FA-Cup runde spilles før GW24, så da får man flere svar om hvem som er med videre.

Ulempen med å ikke bruke Free Hit i en blank GW, er at man fyller opp laget med spillere fra et redusert antall klubber, og at disse også spiller mot hverandre i den “Blanke” runden. Det at man eksempelvis henter spillere fra “kun” Villa og Arsenal frem til GW30 gjør at man går glipp av potensielle poeng i andre, bedre alternativ.

Ut fra egen argumentasjon ser det ut til at jeg har overbevist meg selv til å spille Free Hit i BGW30.

Uansett så kan vi se at det vil være flere GameWeeks som vil bli små Dobbelt-runder: 28, 29, 31, 32, 33. Så muligheten vil komme til å spille Free Hit i enten én eller to av disse. Noe som avhenger av om du har 1 eller 2 Free Hit-Chips igjen og om du velger å spille en i BGW30.

Når bør man bruke Triple Captain?

For de som ikke har spilt Triple Captain-Chipen enda, så kan det se ut til at det kan åpne seg en gyllen mulighet for å spille den om/når Liverpool spiller DGW i 26. Da skal de allerede spille hjemme mot Norwich, og har også en fri midtuke, hvor eksempelvis hengekampen mot Leeds kan spilles. Bedre alternativer dukker neppe opp.

Når bør man bruke Bench Boost?

Ideelt sett kan denne spilles i DGW36, hvor man spiller Wildcard runden før slik at man kan bøtte innpå med spillere som til slutt skuffer en. Men selv liker jeg å leve i håpet, og kommer til å gå for strategien med å fylle på med flest mulig Dobbel Gameweek-spillere.

 

Selv kommer jeg til å spille Wildcardet runden før jeg bench-booster, men i enkelte tilfeller kan det være hendig å spille det før. For eksempel nå, om noen har et skakkjørt lag, eller henger etter der de ønsker å være og vil hente inn litt på motstandere (også kalt “venner” i enkelte sammenhenger).

Et annet tidspunkt kan være å spille det etter BGW30, om man henter inn spillere som spiller i denne runden, for så å spille WIldCard påfølgende runde og navigerer derfra ved å hente spillere som har flere Dobbelt-runder fra GW31 og ut sesongen.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds