Hvem bør du cappe i GW31?

Vi er nå i innspurten av sesongen. Noen vil spille safe for å forsvare ledelsen i mini-ligaer mot drit-irriterende svogere, fettere eller en venn av en venn til broren din. Andre må satse på outsidere for å ta igjen disse nevnte rivalene. Nå er kapteinsvalgene viktigere enn noensinne!

Ifølge FantasyFootballScout sin kapteins-poll, går 70% for Salah som spiller hjemme mot Watford lørdag formiddag. Selv står foreløpig bindet også på denne habile fotballspilleren. I følge samme poll så går 10% for Harry Kane som spiller hjemme mot Newcastle, og 3% vil gå for Weghorst som har en dobybeltrunde med hjemmekamper mot Manchester City og Everton.

Går man ut fra FantasyFootballScout sitt projection-verktøy, så er det også Salah som scorer høyest her med “forventede” 8,7 poeng. Keeperne til Burnley og Everton følger på de to neste plassene med henholdsvis 7,2 og 6,8 poeng. Like bak her igjen finner vi Cornet (6,3) og Weghorst (6,3) i Burnley og Richarlison (7,5) i Everton. Tottenham-duoen Kane og Son har forventede 5,9 og  5,7 poeng.

Kane eller Salah

Salah vet vi at kan levere 1-4 målpoeng hjemme mot et av ligaens dårligste lag, så dette er et veldig sikkert og fint valg.

Selv om Kane (og Son) er i god form, så har Newcastle gjort det bra defensivt siden Eddie Howe har kommet inn, og er i løpet av de siste 6 rundene, det 5. beste defensive laget i ligaen. Så her bør man, etter min mening, heller gå for Salah, da det kan forventes at Liverpool scorer flere mål enn Tottenham.

Av dobbelt Gameweek-spillerne så spiller Burnley mot Manchester City i første kamp, og jeg synes ikke man kan forvente hverken offensive eller defensive returns fra Burnley mot serielederen. Derfor tror jeg heller ikke Weghorst, Cornet, Pope eller en forsvarer vil klare å få flere poeng enn Salah, basert på City-kampen og andrekampen de har mot Everton.

Jeg har faktisk litt mer troa på Everton, som også har en dobbeltrunde, med kamper borte mot West Ham og borte mot Burnley.  Man kan satse på at Pickford eller en forsvarer får 1-2 clean sheet, men allikevel synes jeg ikke det er nok vs taket Salah har hjemme mot Watford. Outsider-valget mitt lander utrolig nok på Richarlison (som jeg ikke trodde da jeg begynte på denne artikkelen). Han scoret 3 mål i landskampspausen for Brasil, så han er i kurrant form, og har også startet de 8 siste kampene for et Everton som er i beite for poeng.

Men til syvende og sist synes jeg Salah er det tryggeste og beste valget, men om du må satse litt synes jeg Richarlison er et fint punt.

PS: Jeg får muligens litt tyn for dette Richarlison-valget, så jeg får si som Will Smith sa i beklagelsen til Chris Rock etter Oscar-slaget: “Jokes at my expense are a part of the job”

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds