Hvordan følger man opp en 7-0-seier?

Manchester United fulgte opp 0-7-tapet for Liverpool søndag, med å slå spanske Real Betis i Europa League torsdag. Men for Liverpool, hvordan følge opp en 7-0-seier?

Klart, det var mye å glede seg over for de røde, men de har vært fryktelig ujevne denne sesongen. Men nå har klubben kniven på strupen. Kamper som mot Bournemouth må vinne, dersom de skal slå seg inn blant de fire første, der de konkurrerer med Tottenham Hotspur, Newcastle United og Manchester United.

Storfavoritter

Laget åpner helgens ligarunde i Premier League lørdag klokken 13:30 med en tur til sørkysten og bunnlaget Bournemouth, som har slitt en god stund med å få et bra resultat. Laget slo Wolverhampton Wanderers 1-0 på bortebane 18. februar og bet bra fra seg mot Arsenal på Emirates sist lørdag, men som til slutt endte med tap 2-3.

Laget til manager Gary O`Neil har ikke vunnet en hjemmekamp siden før VM og nå møter de Liverpool som kommer fra 7-0 over Manchester United og som de tapte 9-0 mot i den omvendte kampen på Anfield i høst. Liverpool er med andre ord storfavoritter foran lørdagens kamp, men laget har vært ujevne denne sesongen og har hatt mange svake kamper, både på hjemme- og bortebane.

Men med seier over “The Cherries” så kan de gå forbi Tottenham Hotspur på bedre målforskjell og få noen timer inne blant de fire beste. Spurs møter lørdag Nottingham Forest på hjemmebane. Newcastle United ligger poenget bak Liverpool og møter Wolverhampton Wanderers søndag.

Fallgruver

På papiret og på kalkulatoren så skal dette være en grei trepoenger for de røde. Liverpool ligger 21 poeng foran Bournemouth, noe som er like mange poeng som sørkystlaget har fått så langt i sesongen. Begge lagene spiller sin 26. ligakamp for sesongen i morgen.

Men her er det nok av fallgruver for Jürgen Klopp og hans mannskap. Det er ingen myte at ingen kamper er lette i Premier League og Bournemouth viste i kampen mot ligaleder Arsenal i London at de kan slå bra fra seg (blant annet scoret danske Billing en av tidenes raskeste Premier League-mål etter ni sekunder) mot hvem som helst.

Det er antydet at Jürgen Klopp gir fornyet tillit til laget som startet i storseieren over Manchester United på Anfield sist søndag (Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk. Robertson – Henderson, Fabinho, Elliott – Salah, Gakpo, Nunez). Angrepstrioen scoret to mål hver i denne kampen, mens innbytter Firmino sto for den siste scoringen i det 88. minutt. Seks av målene kom i andre omgang i denne minnerike kampen.

Ikke aktuelle

Verken Joe Gomez, Thiago Alcantara eller Luis Diaz er aktuelle til lørdagens kamp, sa Klopp på sin pressekonferanse fredag formiddag.

Gomez kan begynne å trene i begynnelsen av neste uke etter sin hamstringskade. Luis Diaz fikk en alvorlig leddbåndsskade i kneet etter takling av Arsenals Thomas Partey i oktober og kan endelig starte fotballtreningen i løpet av neste uke. Det er litt mer usikkert rundt treningsaktiviteten til hofteskadde Thiago Alcantara.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds