Kaptein Runde 9: Finnes det andre alternativer enn Haaland?

Fantasy er tilbake etter en under pari landslagspause sett med norske øyner. Allikevel er det en nordmann som er i søkelyset når Premier League sparkes gang igjen.

Circa halvparten vil sette bindet på Haaland i byderbyet.

Kaptein Runde 9: Finnes det andre alternativer enn Haaland?

Det er selvfølgelig ikke uten grunn. Han har hatt en helt vanvittig start på sesongen. Men for de som er mer desperate, så skal jeg se om det finnes andre aktuelle alternativer. 

Ser vi på xG-tallene, så ser vi at Haaland også her leder soleklart an, og i tillegg har han levert hele 12 målpoeng. 

Kaptein Runde 9: Finnes det andre alternativer enn Haaland?Men er Kane og Jesus aktuelle kapteinsemner? I mine øyner nei. Arsenal har ligaens nest beste forsvar etter City, mens Tottenham er ligaens femte beste. Selv om disse kampene historisk sett er målrike, så kan jeg ikke se for meg at noen av lagene skal kollapse i denne kampen.

Hva med Mitrovic? Han scoret på Ullevål i midtuka, og har så langt levert 7 målpoeng. Dessverre møter han også et Newcastle, som er gode bakover til at det er verdt å sette kortet på Serberen.

De Bruyne? Han spiller på samme lag som Haaland. Han har 7 målpoeng vs Haaland sine 12, og ca 60% av Haalands xGI. Eg ser ikkje helt vitsen ved å ta denne risikoen. 

Hva med Salah? Om du først må sette bindet på noen andre enn Haaland, så mener jeg Salah er en av de mest aktuelle. Han har potensiale til å score 2-3 målpoeng i hver kamp, det vet vi ut fra tidligere prestasjoner, selv om han kun har levert 4 målpoeng så langt i år. Tallmessig er Brighton ligaens tredje beste defensive lag, men det var med Potter som manager. Nå har han dratt til Chelsea, og Brighton har hentet Roberto De Zerbi som erstatter. Det sies at De Zerbi spiller liknende fotball som Guardiola. De Zerbi slipper historisk sett inn flere mål enn Potter, uten at man skal legge for mye i det i hans debutkamp. Allikevel kan Salah være en fin outsider, da vi vet både laget og spillerens potensiale om begge finner tilbake til gamle takter.

Hva med Toney? Toney er det siste aktuelle alternativet. Fyren har så langt levert 7 målpoeng, deriblant et hattrick. Om det er en kamp han kan gjenta dette, så er det mot et manager-løst Bournemouth. De har ligaens tredje svakeste forsvar, som i tillegg har et par halvskader.

P: Maddison er faktisk det tredje mest populære valget. Han har 32. beste xGI i ligaen, og har så langt levert 4 målpoeng. Det skal være nevnt at Leicester og Maddison møter et lag som er enda dårlige bakover enn Bournemouth, Nottingham Forest. Så om du har feelinga, så skal jeg ikke stoppe deg, men selv hadde jeg ikke anbefalt det.

KONKLUSJON:

Haaland er det soleklare beste valget i mine øyner. Men OM du må gå en annen vei, enten fordi du er lei, eller fordi du ligger så langt bak at du må gjøre et diffe-valg, så mener jeg at Salah er det nest beste valget, med Toney på en tredjeplass.

TOPP 3:

  1. Haaland
  2. Salah
  3. Toney

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds