Kapteinsvalg denne runden

Liverpool har reist til Qatar for å spille verdensmesterskap, som betyr at man må klare seg uten både Liverpool- og West Ham-spillere.

Salah og Sadio Mané uaktuelle, og dermed forsvinner det som for mange ville vært rundens klare kapteinsvalg. Når det i tillegg er toppkamp mellom Manchester City – Leicester og London-derby mellom Spurs – Chelsea bli valget desto vanskeligere

Derfor blir kapteinsvalg mer avgjørende for runden enn det vi ser til vanlig. Kapteinene blir spredd mellom flere jevngode alternativ, og det gir outsidere sjansen til å sole seg i glansen. Trreffer du godt på en kaptein med lav eierandel, kan det sørge for et kraftig byks oppover på listene like før jul!

Ut med Liverpool, inn med City

Liverpool har et tøft program i vente, samtidig som Manchester City får grønnere og grønnere program de neste rundene. I tillegg er Pep Guariola og co på offensiven, og har kniven på strupen i hver eneste kamp. Et skjerpet City-lag kan rive samtlige lag i ligaen i fillebiter, og da bør man helst ha minst et par spillere i lyseblå drakter.

Samtidig som Manchester Citys program blir grønnere, har Liveprool blang GW, og et tøft juleprogram i vente. Er laget fylt opp med Liverpool-spillere, kan dette være et perfekt tidspunkt å hoppe rett over på City-spillere som Sterling og Kevin De Bruyne.

 

Spilleren som toppet listen over «Top Transfers out this Gameweek” forut for GW17 var Kevin De Bruyne. Spilleren som topper listen over «Top Tranfers in this Gameweek» forut for GW18? Kevin De Bruyne. Ikke overraskende når KDB leverte 19 poeng etter å ha blitt byttet ut av et hav av fantasy-managere.

Verdt å merke seg

Gameweek 19 er verdt å merke seg. Etter den runden økes nemlig spillernes suspensjonsterskel fra 5 til 10 gule kort. Blant spillerne som kun er ett gult unna suspensjon finner vi John Lundstram, Raheem Sterling, TAA, Jack Grealish, Richarlison og Wan-Bissaka.

Ukens kapteinsvalg

Marcus Rashford

Med Liverpool på reise til Qatar, og toppkamp på Etihad tilbyr GW18 færre «gode» kapteinsalternativer enn vi har blitt vant til. Det betyr samtidig at vi muligens kan forvente en større spredning i kapteinsvalg.

Fantasy Football Scouts GW 18 Captain Poll indikerer i hvertfall at det er tilfellet. I skrivende stund, basert på 2.424 stemmer, topper Marcus Rashford avstemningen med 18.03%, foran Heung-Min Sons 16.71% og Kevin De Bruynes 13.28%.

Denne ukens kanskje fremste kapteinsemne er altså en Rød Djevel. Forut for forrige helgs blank mot Everton hadde Marcus Rashford levert målpoeng i fem strake ligakamper. Den formsterke spissen står med 12 målpoeng på sine siste 13 ligakamper (og scoret for øvrig to ganger i midtukens ligacupseier over Colchester United).

Kun Jamie Vardy (12.23) kan vise til bedre xG enn Rashford, og Manchester-gutten er den spilleren i ligaen som har fyrt av flest totale skudd (57), foran Jiménez og Salah som begge har 54.

Men, Watford-lagets defensive tall er langt fra så dårlige som tabellposisjon og antall baklengs skulle tilsi. The Hornets befinner seg jevnt over rundt midten av ligatabellen i både expected goals conceded, skudd sluppet til fra innenfor egen boks og totalt antall skudd sluppet til.

Rashford er ikke den eneste formsterke spissen som reiser på besøk til et bunnlag denne helgen. Raul Jiménez har 9 målpoeng på 10 kamper, og har levert målpoeng i 8 av disse 10 kampene.

Samtidig skiller meksikaneren seg fra sine spisskollegaer ved at han i langt større grad er involvert i Wolves’ oppbyggende spill, og i langt større grad bidrar med offensiv kreativitet. Kun Kevin De Bruyne kan vise til høyere xA målt over sesongen så langt (9.18 mot Jimis 6.25).

Alli og son

Dele Alli og Tottenham Hotspur står ovenfor et spennende byderby, og Allis statistikk mot Chelsea gjør ham til en het kapteinspotet denne uken. Armbåndspotensialet blir ikke mindre av at midtbanespilleren har vært i god form den siste tiden.

I likhet med Raul Jiménez utfyller Son målfarligheten sin med det som er en svært kreativ side. Ingen har skapt flere store målsjanser enn koreaneren over de siste 8 ligakampene, og kun Jamie Vardy og Marcus Rashford kan vise til en bedre xPts i denne perioden. Det nevnes også at Fantasy Football Fixs kapteinsalgoritme peker på Son som rundens fremste kapteinsalternativ.

Det er også verdt å holde et øye med hvorvidt Pep Guardiola fortsetter å bruke Fernandinho i midtbaneleddet. Det ser ut til at dette gir City en anledning til å skyve De Bruyne lengre opp i banen, noe som gav umiddelbare utslag i den overlegne seieren på Emirates.

Ukens Kaptein

Til slutt konkluderer vi med at uken kaptein bør være en city-spiller. Det er svært mange spillere som er med i diskusjonen, men vi velger til slutt å stole på spillselskapene når vi skal ta det avgjørende valget.

Denne runden er det svært mange jevne kamper, og bare to lag har mindre enn 2 i odds på seier. Manchester United har nest lavest odds med 1.80 (CoolBet). Lavest odds denne runden er det Manchester City som har, og i følge bookmakerne er de lyseblå storfavoritter hjemme på Etihad.

Vi har også sjekket målscoreroddsen på kampen, og Raheem Sterling har rundt 45 % sjanse for å finne veien til nettmaskene i toppkampen mot Leicester. Til sammenligning har De Bruyne rundt 30% sjanse.

Ettersom det er såpass tett mellom alternativene denne runden, stoler vi på de som setter odds. Med en scoring vil Sterling sannsynligvis ende med tosifret antall poeng, og i tillegg har engelskmannen bare 25% eierandel. Svikter noen av de andre, kan det en god Sterling-runde få fart på overall-rankingen.

Lykke til !