Kapteinvalg i GW7

Den eneste “toppspilleren” som leverte tosifret poengavkastning forrige runde var Spurs’ Heung-Min Son. Salah, Aubameyang og Sterling fikk to poeng, og Calvert-Lewin så sin første målløse runde så langt denne sesongen.

Etter at Aubameyang signerte “da ting” har han duppet fullstendig, og før du nevner ham i en kapteinsammenheng burde du ha Snåsamannens velsignelse på forhånd.

Selv om det i forrige runde ble laber avkastning stort sett over hele linja, er det likevel alltid noen som peker seg ut som favoritter til å skulle gjøre storeslem den kommende runden.

Av en eller annen grunn føles det samtidig som det alltid lønner seg å følge magefølelsen, og ikke tallene.

Her kommer vår analyse av spillerne som er favoritter til å hente hjem flest FPL-poeng den kommende runden, og derav hvem som bør kapteinvurderes før deadline.

Sadio Mané og Mohammed Salah
Liverpoolvingene vet å hente hjem målpoeng. Hver runde er det enten den ene eller den andre som noterer seg på scoringslistene, om ikke begge. Liverpool har en kruttsterk seiersrekke hjemme på Anfield, og tar imot formsterke West Ham i runde syv.

I fjor endte samme kamp 3-2 på Anfield, med én scoring på hver av vingene.

Begge fikk hvile store deler av Champions League-kampen de spilte tidligere denne uka, og alt ligger til rette for at de skal kunne hente poeng også denne Premier League-runden.

Mens det stadig vekk kommer nye beskjeder om hvem som er skadet i Liverpoolforsvaret, kan den enes død være en annens brød. Får West Ham en tidlig scoring blir det fult Liverpool-trøkk fremover, og om det blir et fyrverkeri av en kamp med for eksempel 4-3 som endelig stilling, er det alt annet enn usannsynlig at et hat-trick på en av vingene blir fasit.

Som regel har man ikke begge Liverpoolvingene på Fantasylaget, men har du én av de er det helt forsvarlig å sette kapteinbåndet på vedkommende.

Harry Kane og Heung-Min Son
En hjemmekamp som absolutt burde vinnes finner vi også på Tottenham Hotspur Stadium denne helgen, hvor Spurs tar imot Brighton. Den friske starten Brighton så i de første rundene av sesongen ser ut til å ha tatt en dupp, og det er lite sannsynlig at det skal duppe oppover igjen mot et praktisk talt skadefritt Tottenham-lag.

Ett mål totalt ble fasit i kampen mot Burnley forrige runde, hvor det ikke overraskende var Kane som serverte Son.

Begge to virker for øyeblikket å være skuddsikre kapteinvalg, noe som også rygges av målscoreroddsen du får hos Unibet. 1.85 på Kane- og 2.30 på Son-scoring er fasit.

Kevin De Bruyne
Det ble et kort opphold borte fra fotballen for Kevin De Bruyne, som var tilbake for PL-fotball allerede etter én kamp borte på grunn av skade.

Nå fikk han riktignok ikke noen poengavkastning i returen, men etter han fikk starte i midtukens CL-oppgjør mot Marseille kan man vel regne med at han får spille fra start til helgen.

I kjent KDB-stil noterte han seg nå to målgivende pasninger, og etter en ukarakteristisk poengtørke burde han kunne servere både to og tre mål når de besøker Sheffield til helgen.

Denne sesongen er potensielt Guardiolas siste sjanse til å løfte Champions League-trofeet han har så lyst på med City, og sånn sett er det ikke fullstendig utenkelig at han lar de største stjernene hvile i helgens PL-kamp. Der kan Kevin være utsatt.

2.55 i odds er fasit for De Bruyne-scoring i kampen mot Sheffield. Mer fristende er kanskje oddsen for scoring utenfor 16-meteren, hvor vi alle vet belgieren er ekstremt klinisk. Der får du 5 i odds.

Raheem Sterling
Mål og assist ble fasit for Sterling og City mot Marseille i midtukens CL-kamp, og han virker å være et noe mer forsvarlig FPL-alternativ i disse dager. Skal være skadefri, og har ikke vist noen tegn til plager rundt kampbelastning.

Sånn sett er det mer sannsynlig at han får mye spilletid, og mens det ligger til rette for en skikkelig overkjøring, blir spørsmålet hvem som kommer til å være på banen.

1.97 er oddsen du får på Sterling-scoring mot Sheffield hos Unibet.

Konklusjon
Det er flere morsomme alternativer som faller bort i en rangering som dette, og om du har en magefølelse på noen andre alternativer kan det heller være lurt å følge den.

For eksempel er Bamford, Zaha og Jimenez kandidater for å ende opp på rundens stjernelag når atter en gameweek er omme.

Likevel er det en så lovende form i Spurs-gutta at det mest logiske rådet her er å gi kapteinbåndet til Kane eller Son. Møter tross alt et Brighton-lag som plutselig ligner så alt for mye på seg selv igjen, og en real maktdemonstrasjon fra Mourinhos gutter kan bli det som vekker liv i Maupay & co igjen.

Det får riktignok bli Burnleys problem, som kommer på besøk runden etter.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds