Klopp avbrøt intervju etter Qatar-spørsmål

 

Liverpool skal ha takket nei til et femstjernershotell i Qatar av etiske hensyn, men manager Jürgen Klopp synes ikke det er greit å bli spurt hva han mener om å spille turneringer i det kontroversielle landet.

VG spurte under et fem minutter langt intervju på Liverpools treningsfelt Melwood, hva Liverpools manager tenker om å ta med seg laget sitt til Qatar neste måned. Klopp ble tydelig irritert av spørsmålet.

– Dette spørsmålet er faktisk absolutt ikke greit, sier den vanligvis sprudlende tyskeren.

Det begrunner han på følgende vis:

– Disse tingene burde blitt ordnet opp i på forhånd av FIFA eller andre som bestemmer hvor turneringer skal spilles. Som fotballspiller burde du ikke trenge å bekymre deg for noe som helst. Disse tingene burde alle i hele verden diskutere i forkant av avgjørelsen, i stedet for å spørre oss hva vi synes etter at det er bestemt.

– Hva vi mener om det, er ikke interessant. Hvis alle hadde sagt hva de mener om disse tingene, så ville mye vært annerledes i verden. Men nå skal vi spille klubb-VM der, og tre år senere blir det trolig VM der. Ikke still disse spørsmålene. Ha din egen mening og vær modig nok til å fortelle det til verden. Men ikke vent til andre folk sier det. Ok? Bra, sier Klopp og setter strek for intervjuet.

Liverpools pressesjef, som fulgte nøye med på seansen, var lite fornøyd med at Klopp fikk spørsmål om Qatar. Etter å ha stilt spørsmålet om Qatar ble VG bedt om ikke å stille spørsmål om dette til Liverpools spillere.

Tidligere denne uken rapporterte The Athletic at Liverpool hadde avslått femstjernershotellet de ble foreslått å bo på i Doha under klubb-VM i desember av hensyn til menneskerettigheter. The Guardian avslørte nemlig i oktober 2018 at fremmedarbeidere som var ansatt på hotellet – Marsa Malaz Kempinski – levde under forhold som brøt med menneskerettighetene. Sikkerhetsvakter skal ha blitt tvunget til å jobbe 12-timersvakter i 45 varmegrader til en dagslønn på rundt 100 kroner.

VG prøvde å stille Klopp spørsmål om denne avgjørelsen, men ble avbrutt av pressesjefen som ikke tillot dette, og sa at «det er et spørsmål til klubben, ikke manageren».

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds