Klopp vil ha fem bytter i Premier League

Klopp klager på kampprogrammet – etterlyser fem bytter i Premier League

Det er ikke første gang Jurgen Klopp klager på Premier League-programmet. Liverpools manager har flere ganger uttrykt at Premier League bør øke antall tillatte bytter fra 3 til 5, senest i går gjentok han ønsket.

På pressekonferansen før returmøtet mot inter i Champions League sa Klopp at det er helt essensielt å re-introdusere fem bytter i Premier League.

“Ligaen må ta vare på sine største stjerner. Vi kan ikke fortsette å med 3 bytter fordi noen klubber mener det vil være en fordel for de store klubbene med fem bytter” sa Klopp på gårsdagens pressekonferanse.

Vil ha fem bytter i Premier League

Klopp har selvsagt helt rett i at Liverpool har et svært tett og tøft kampprogram. Samtidig er det rart at Liverpool-manageren fokuserer på antall bytter, når han selv sjeldent roterer på laget eller bruker bytter tidlig i kampene sine.

Mot Norwich gjorde Klopp 2 endringer i det 62.minutt og ett bytte i 90.minutt.I 6-0 seieren mot benyttet Liverpool-manageren seg av innbyttere i 68., 77. og 85. minutt.

I det siste tilfellet, forrige kamp mot West Ham, skjedde det første byttet etter 79 minutter. Det var også første gang på tre måneder at Salah ble byttet ut før fulltid. De to siste byttene ble brukt i 90.minutt og seks minutter på overtid.

Klopp bytter sjeldent før det er spilt 75 minutter, uten at det er helt nødvendig for å endre kampbildet, slik som han gjorde mot Norwich da han tok av Oxlade-Chamberlain og Naby Keita.

Liverpools tøffe program kommer som en konsekvens av en fantastisk sesong, der laget allerede har sikret årets første trofé og er blant favorittene til å vinne Premier League, Champions League og FA-cupen.

Belastningen på de beste spillerne er i stor grad selvforskyldt, men muligens også nødvendig for å henge med i alle konkurranser. Liverpool har hatt noen få skader i troppen, som har gjort det vanskelig å rullere på det som allerede er en relativt tynn tropp. Om problemet er så stort som Klopp skal ha det til, kan det hende Liverpool-manageren må gjøre noen tøffe prioriteringer den kommende uken.

Kanskje ser vi en litt reservepreget lagoppstilling mot Inter Milan i kveld, eller mot Brighton til helgen?

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds