Leicester-spillerne du bør vurdere på Fantasy

Det er flere Leicester-spillere som er verdt en vurdering før du bestemmer deg for hvordan FPL-laget ditt skal se ut når sesongen starter.

 Forsvar

Çağlar Söyüncü (5.5m) var fjorårets billigste inngang til Leicester-forsvaret (starter på 4.5m i fjor), og ettersom han viste seg å være av ypperste kvalitet steg prisen gjennom sesongen. Bidro til 12 rene bur sist sesong, men kan bli i overkant dyr ettersom de nå har sett Chilwell bytte klubb, og Ricardo Pereira er skadet på ukjent tid.

Tar frem ordtaket «en manns død er en annen manns brød» her.

Fordi James Justin (4.5m) får nok spilletid i Pereiras fravær. Fikk vist seg litt frem mot slutten av sist sesong, og kan i alle fall de første rundene bli den beste inngangen til Leicester-forsvaret. Bidro til fire rene bur i løpet av den knappe tiden han fikk på banen. En variant her kan være å være innstilt på og ha Justin frem til runde tre, hvor Leicester møter City borte.

Midtbane

Det føles som det er flust av gode spillere i Leicesters midtbane. Problemet er at det er ikke helt godt å si hvem som får spilletid. Prislappene er derfor derefter, og du må ikke ut med mer enn syv millioner for noen av midtbanespillerne.

Youri Tielemans (6.5m) er det sikreste alternativet, men Harvey Barnes (7.0m) er det mest spennende alternativet. Tielemans får du så godt som garanterte 90 minutter fra, men han er i gjengjeld historisk sett ikke særlig bidragsytende hva gjelder målpoeng.

Harvey Barnes fikk innhopp, om ikke plass i startellever, i alle unntatt to kamper sist sesong, og er en veldig viktig spiller for Leicester-angrepet. Med prislapp på syv millioner smaker det ikke helt fantastisk å skulle ta ham inn, men i Maddisons skadefravær kan det være Barnes som blir Leicesters gullfugl i starten av sesongen.

Angrep

Det er Jamie Vardy (10.0m) som leverer nettkjenningene for Leicester. Ble PL-toppscorer i 19/20-sesongen, og får derfor en prisøkning i år. Mannen er en maskin, og viser kamp etter kamp hvordan en vaskekte spissrolle skal spilles.

Scoret svimlende 23 mål forrige sesong, i tillegg til å stå for syv målgivende. Om det var mulig å se inn i fremtiden og få garanti på samme menge målpoeng den kommende sesongen, er ikke prislappen noe å klage over.

Det skal likevel nevnes at Vardy måtte ta en pause rundt nyttår på grunn av at han var sliten, og det blir derfor spennende å se om dette er en tendens som forverrer seg gjennom sesongen.

Spisskollega Iheanacho (6.0) fungerte bra i skadefraværet hans i fjor, med en avkastning på totalt fem mål og fire målgivende. Fikk under tusen minutter i fjor, noe som betyr at han faktisk leverer bedre målpoeng enn Vardy, per spilte minutt. Om Vardy skulle pådra seg noe vondskap vil Iheanacho kunne bli en nydelig erstatter.

Hvem bør man ha på laget??

Alt i alt har du potensielt 4-5 spillere å velge mellom fra Leicester i år om du inkluderer Maddison i “mixen”. Litt av problemet er at midtbanen flommer over av alternativer fra andre klubber, og at det dermed blir lite hensiktsmessig å blande inn en Leicester-spiller.

I forsvar er James Justin et bra men kortsiktig alternativ, mens Soyuncu er det “sikre” Leicester-valget på sikt. Prisen er ikke veldig fristende mtp antall skader Leicester har i forsvaret nå.

Jamie Vardy skal score målene for Leicester, og kommer sannsynligvis til å ende med rundt 20 mål også den kommende sesongen. Det finnes andre gode alternativer i den samme prisklassen (Kane 10.5, Werner 9.5 og Martial 9.0), men skal du absolutt ha noen fra Leicester er Vardy den du kan stole på.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds