Liverpool 2.0 er godt i rute – men mangler en vesentlig del

Liverpool 2.0 er den blitt kalt, Jürgen Klopps oppbygging av nye Liverpool.

Etter at Jordan Henderson, Fabinho, Roberto Firmino, Naby Keita og også James Milner og Alex Oxlade-Chamberlain forlot klubben denne sommeren så var det slutten på en æra.

Liverpool kjøpte nytt. Argentinske Alexis Mac Allister kom raskt, Ungarske Dominik Szoboszlai litt senere og nederlandske Ryan Gravenberch sist i siste overgangsvindu. Og inniblant der kom en japaner ved navn Wataru Endo.

Strevde – igjen…

Men igjen strevde Liverpool i overgangsvinduet. Brighton & Hove Albions Moises Caicedo og Southamptons Romeo Lavia var klare transfermål, men Liverpool slet lenge med å få de landet og spillerne valgte heller å gå til Stamford Bridge og Chelsea.

Mye av problemet lå muligens i en klar stemme i ledelsen og hvem det er som håndterer overganger. I august har det vært tyske Jörg Schmadke som har tatt seg av overgangene og de nevnte her har det vært usikkerhet rundt.

Defensiv midtbane

Liverpool har den siste tiden også fått flere unge spillere inn. Curtis Jones har spilt flere kamper denne høsten og en ny midtstopper ved navn Jarrell Quansah har vist hvilket stort midtstoppertalent han er.

En liten hake ved siste overgangsvindu var den defensive midtbanerollen, også kalt ankerrollen, som sto ledig da Fabinho dro til Saudi-Arabia.

Spanske Stefan Bajcetic spilte der med suksess i flere kamper i fjor, men skader har ført til at han har hatt lengre fram til førstelaget denne sesongen. Wataru Endo er kaptein på Japan og var kaptein på Bundesliga-klubben VfB Stuttgart, men etter noen kamper i starten, så har det blitt mer benkvarming på han også i de siste kampene.

I de siste kampene har Aleksis Mac Allister spilt defensiv midtbanespiller. Verdensmesteren fra desember i fjor er en gudbenådet fotballspiller, men noen defensiv midtbanespiller er han ikke. Mac Allister er indreløper, ferdig med det.

Salah

Det går sterke rykter om at saudiarabiske klubber vil fortsette sin påvirkning av Mohamed Salah i januar (der egypteren blir opptatt med Afrikamesterskapet i flere kamper). Salah sto i mot alt presset i siste overgangsvindu, men det spørs om han gjør det i flere vindu. Salah har så langt hatt en glimrende sesong for Liverpool og virker meget oppsatt på å gjøre en god jobb før han sier takk for seg.

Sannsynligheten for at storscoreren forlater Liverpool i en av de to neste overgangsvinduene er stort, det må alle i og rundt Liverpool innse.

De samme ryktene sier at Liverpool allerede har begynt å se seg om etter erstattere og at mannen de forsøker å hente er den nigerianske kraftspissen Victor Osimhen i Napoli. Det går også rykter om at Liverpool vil forsøke å hente tysk-engelske Jamal Musiala og Leroy Sané fra Bayern München.

Så var det den defensive midtbanespilleren da. Her er brasilianske André i Fluminense et klart alternativ. Laget skal spille finale i den sør-amerikanske cupen og klubbens president har sagt at 22-åringen står fritt til å forlate klubben i januar om summen er den rette.

Kommende uke

Liverpool 2.0 og Klopp gjorde jobben siste helg, slo Everton på hjemmebane, en trepoenger som gjør at de har god kontakt med lagene foran. Laget ligger på en tredjeplass, delt med Tottenham Hotspur, som spiller mot Fulham i kveld. Arsenal og Manchester City ligger poenget foran. Kommende helg kommer Nottingham Forest til Anfield (søndag). Samme dag spiller Manchester City borte mot Manchester United. Lørdag møter Arsenal Sheffield United på Emirates Stadium.

De andre kampene; Crystal Palace – Tottenham Hotspur (fredag), Chelsea – Brentford, Bournemouth – Burnley og Wolverhampton Wanderers – Newcastle United (lørdag), West Ham United – Everton, Brighton & Hove Albion – Fulham og Aston Villa – Luton Town (søndag).

Men før dette skal Premier League-lagene ut i Europa-cupkamper.

Champions League; Sevilla – Arsenal og Manchester United – FC København (tirsdag). Young Boys – Manchester City og Newcastle United – Borussia Dortmund (onsdag).

Europa League (torsdag); Olympiakos – West Ham United, Brighton & Hove Albion – Ajax og Liverpool – Toulouse.

UEFA Europe Conference League (torsdag); AZ Alkmaar – Aston Villa.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds