Liverpool fikk Arsenal-kampen utsatt, men cupkampen skal gå som planlagt

Liverpools første semifinalekamp i Carabao Cup (ligacupen) mot Arsenal torsdag ble utsatt på grunn av koronasmitten som herjer i Liverpool-troppen. Både manager Jürgen Klopp og assistent Pepijn Lijnders har fått Covid og en rekke av førstelagsspillerne.

Liverpool hadde nok uansett stilt et ungt lag mot Arsenal, men må nå gi fra seg fordelen det er med hjemmekamp sist. Liverpool møter Arsenal i første semifinale neste torsdag på Anfield, med returkamp på Emirates i London torsdagen etter.

FA-cup

Nå har de røde begynt å se framover mot en ny cupkamp, denne gang FA-cupens tredje runde, mot League One-laget Shrewsbury Town. Manager Klopp uttrykte etter trekningen i desember glede over at kampen skulle gå på hjemmebane, på grunn av frykten for smitte kunne være større i et lag på tredje nivå.

Sannheten nå er at koronapandemien herjer for fullt i Liverpool og alle andre steder i Storbritannia der det spilles kamper.

I forbindelse med Arsenal-kampen, ble det rapportert at Liverpool hadde under ti spillere tilgjengelig og at treningsanlegget deres, AXA Training Centre i Kirkby,  var stengt ned.

FA-cupkampen spilles søndag klokken 15 og det ser fortsatt ikke bra ut med hensyn til å stille med de beste spillerne, men både Klopp, Virgil van Dijk, Fabinho og Curtis Jones, skal være kommet ut av isolasjon, dersom de på den sjette og sjuende dagen kan vise til negative tester. For Alisson Becker, Roberto Firmino og Joël Matip kan det også være muligheter for spill, dersom de tester negativt før kampen og de består fitness-testene før kampstart søndag klokken 15.

Thiago Alcantara har også hatt korona, men ble erklært frisk andre juledag. Nå er det en hofteskade som har holdt han på sidelinjen. Det er på nåværende tidspunkt usikkert om spanjolen blir risikert i en cupkamp som denne. Skadelisten omfatter for tiden spillerne Takumi Minamino, Divock Origi og Harvey Elliott, med et spørsmålstegn bak Thiago Alcantara sitt navn.

Egyptiske Mohamed Salah, senegalesiske Sadio Mané og guyanske Naby Keita er alle opptatt med Afrikamesterskapet, som starter i Kamerun i helgen.

På sidelinjen, så er det ventet at Klopp er tilbake. Med Lijnders ute, så kan det bli Peter Krawietz eller Barry Lewtas som tar over assistentrollen.

Akademispillere

Reglementet i FA-cupen er ikke til å misforstå og er strengere enn i Premier League og Carabao Cup (ligacupen); har du 14 spillere aktuelle for førstelagstroppen, tilgjengelige, så skal kampen spilles. I Premier League og i Carabao Cup har klubbene en tropp som de har meldt inn. I FA-cupen, så kan enhver registrert spiller regnes med.

Det har Liverpool.

Et annet argument er også terminlisten. Det vil ikke bli spilt returkamper ved uavgjort i FA-cupen, men å få utsatt en kamp sitter langt inne, av den enkle grunn at det begynner å bli ganske tynt med alternativer.

Dermed vil Liverpool bli nødt til å se til akademiet for å få et lag å stille i kampen mot Shrewsbury Town. Det kryr av talenter i Liverpool-akademiet, så det bør ingen røde supportere være redde for ikke skal gå bra.

  • Det er jo litt spesielt at du ikke vet hvilket lag vi kommer til å møte, men uansett, så hadde vi sannsynligvis ikke visst helt hvilket lag vi ville møtt uansett, sier Shrewsbury-direktør Brian Caldwell til BBC Shropshire.

Dermed kan akademi-spillere som Kaide Gordon, Harvey Davies, James Balagizi, Harvey Blair og James Norris kan bli satset på til søndagens kamp. Melkamu Frauendorf, Mateusz Musialowski og Oakley Cannonier er tre andre spillere som har gjort seg bemerket i de yngre klassene og som kan få vise hva de duger til på øverste nivå denne helgen.

Dette blir ikke første gangen Liverpool må stille med unge lag. I desember 2019 tapte de 5-0 i kvartfinalen i Carabao Cup mot Aston Villa, da de måtte gjennomføre denne kampen samtidig med VM for klubblag med de beste spillerne.

Kritikk

Liverpool har måttet tåle kritikk på grunn av utsettelsen mot Arsenal.

Supportere av Aston Villa og Leyton Orient var spesielt aktive på sosiale medier.

League Two-laget Leyton Orient viste til en FA-cup kamp mot Tottenham Hotspur siste sesong, der de ikke kunne gjennomføre kampen på grunn av et koronautbrudd. De fikk ikke fortsette i cupen.

I fjor måtte Aston Villa stille med U18-laget mot nettopp Liverpool, noe Aston Villa selv tweetet om i dag. Klubben hadde 16 debutanter i tredjerundekampen mot de røde, siden de hadde et koronautbrudd i Villa.

EFL-reglene ble endret foran denne sesongen, der det sies uttrykkelig at en kamp skal utsettes, dersom en ny dato finnes for å spille en kamp. Det heter også i reglementet at denne datoen skal være foran avviklingen av neste runde i konkurransen (cupen).

“Det er en regel for topp 6-klubbene og en regel for resten av landet”, sa en Aston Villa-supporter på Twitter.

“Dette er helt utrolig. Chelsea og Brentford ble tvunget til å spille med sterkt reduserte tropper, mens Leyton Orient ble sparket ut av konkurransen. Det viser seg igjen. Medias gullgutter får det alltid som de vil”, sa en Leyton Orient-supporter.

Fotballforbundet gjentar budskapet etter utsettelsen av Liverpools kamp mot Arsenal; alle klubber som kan stille 14 spillere må stille til kampstart.

Transfervinduet

Jürgen Klopp har nok under sin koronaisolasjon fått god tid til å tenke på den resterende delen av sesongen, der Liverpool er med i alle konkurranser. Han har nok også tenkt sitt om eventuelle forsterkninger under januarversjonen av transfervinduet. Han mer enn antydet på en tidligere pressekonferanse at det ikke blir de store investeringene i transfervinduet.

De siste dagers hendelser har vist at Liverpool ikke er i nærheten av Chelsea og Manchester City i bredden i spillerstallene sine. Dette viste seg også i Liverpools kamp på Stamford Bridge siste helg, der Liverpool tapte kampen på byttene. Den tyske manageren biter seg nok litt i leppen der han sitter hjemme i sin egen stue og ser laget sitt på TV, uten mulighet til å dra på treningsfeltet eller være på sidelinjen i kamp.

Så langt og med 25 dager igjen av overgangsvinduet, har det vært et par salg av yngre spillere;

Den unge forsvarsspilleren Morgan Boyes er gått til den skotske Premiership-klubben Livingston. Tony Gallacher – som også er forsvarsspiller – er også solgt til skotsk Premiership, til St. Johnstone. Daniel Cleary, som tidligere var i Liverpool-akademiet, er solgt til samme klubb. Også han er forsvarsspiller.

Så har det vært bud på forsvarsspiller Nat Phillips og interesse for angrepsspiller Divock Origi. Det kan også komme bud på backen Neco Williams. Det er ventet at flere unge og talentfulle spillere, som Leighton Clarkson, Billy Koumetio, Tom Clayton, Elijah Dixon-Bonner og Vitezslav Jaros, skal bli sendt ut på lån.

Så får vi se hvor de spiller sin fotball når vinduet lukkes ved overgangen mellom januar og februar.

FA-cupkampene

Her er kommende helgs FA-cupkamper med Premier League-lag involvert, med tre kamper der PL-lagene møtes. Sannsynligvis vil nok noen andre lag fra den ypperste ligaen også ryke ut.

Fredag

Swindon-Manchester City (21). (tips Manchester City). Her leder tidligere Liverpool-trener Rodolfo Borrell (nå assistentmanager i City) laget i Pep Guardiolas koronafravær.

Lørdag 

Burnley-Huddersfield Town (13:30) (tips Burnley).

Millwall-Crystal Palace (13:45). (tips Millwall).

West Bromwich Albion-Brighton & Hove Albion (16). (tips West Bromwich Albion).

Leicester City-Watford (16). (tips Leicester City).

Port Vale-Brentford (16). (tips Brentford).

Newcastle United-Cambridge United (16). (tips Newcastle United).

Swansea City-Southampton (18:30). (tips Swansea City).

Chelsea-Chesterfield (18:30). (tips Chelsea).

Hull City-Everton (18:30). (tips Hull City).

Søndag

Liverpool-Shrewsbury Town (15). (tips Liverpool).

Tottenham Hotspur-Morecambe (15). (tips Tottenham Hotspur).

Wolverhampton Wanderers-Sheffield United (15). (tips Wolverhampton Wanderers).

West Ham United-Leeds United (15). (tips West Ham United).

Charlton Athletic-Norwich City (15). (tips Charlton Athletic).

Nottingham Forest-Arsenal (18:10). (tips Arsenal).

Mandag 10. januar

Manchester United-Aston Villa (20:55). (tips Aston Villa).

(Trekning av fjerde runde (spilles fredag 4. til mandag 7. februar) rett før mandagens kamp).

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds