Liverpool fikk som fortjent

Jürgen Klopp har muligens slitt med å få spillerne til å være helt “på” i den nest siste ligaomgangen mot Aston Villa. Kampen endte 1-1 og dermed er kampen om Champions League-spill i sesongen 2023/24 over.

City mestere

Etter Nottingham Forests seier over Arsenal gjør at Manchester City tar ligagull sesongen 2022/23. En uke før siste ligaomgang, så går plassene i verdens gjeveste turnering for klubblag til Manchester City, Arsenal, Newcastle United og Manchester United.

Liverpool har 66, mens de to United-lagene foran har 69 og må tape begge de to gjenværende kampene. Newcastle United møter Leicester City hjemme mandag og Chelsea borte neste søndag. Manchester United møter Chelsea hjemme torsdag og Fulham hjemme neste søndag. I teoriene kan altså Liverpool ta igjen United-lagene, men da må de to kampene tapes av de to nevnte, mens Liverpool vinner sitt oppgjør på sørkysten. Sannsynligheten er liten, men det skal spilles først.

Bak Liverpool gjør Brighton & Hove Albion (58 poeng, tre kamper igjen), Aston Villa (58 poeng, en kamp igjen), Tottenham Hotspur (57 poeng, en kamp igjen) og Brentford (56 poeng, en kamp igjen), opp om en plass i Europa League og en plass i Europe Conference League.

Tøff sesong

For Liverpool ble dette en tøff sesong, der man igjen var plaget med skader på sentrale spillere og lange perioder med formsvikt. Hjemmetapet for Leeds og bortetapene for Wolverhampton Wanderers, Brentford, Nottingham Forest, Bournemouth og Brighton & Hove Albion var alle kamper der spillet var under paret og der laget under normale omstendigheter kunne og burde tatt alle poengene.

Nå gjenstår en kamp, bortemøtet mot allerede nedrykksklare Southampton.

Farvel til spillere

Det som virket som var like viktig som poengene på Anfield mot Aston Villa lørdag var å si et skikkelig farvel til de fem spillerne som nå forlater Liverpool. Under siste hjemmekamp er det tradisjon for å ta farvel etter sesongen. For Liverpool er det sentrale spillere som takker av.

Roberto Firmino (som scoret Liverpools mål) og evighetsmaskinen James Milner kom inn som innbyttere, mens også Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita og Arthur Melo (som vender tilbake til Juventus etter utlån, nærmest uten å ha fått spille). I skrivende stund er det usikkert hva som skjer med keeperne Caoimhin Kelleher og Adrián videre.

Firmino (bildet) skal være på vei til Barcelona, mens ryktene vil ha det til at Brighton & Hove Albion er Milners neste arbeidsgiver. Dermed er renoveringen av Liverpools tropp i full gang. Både Klopp og eierne har fått kritikk for

Så skal det i løpet av de neste ukene og sommerens transfervindu komme inn fire-fem spillere som skal forsterke Liverpools tropp. Det som må være hyggelig for Jürgen Klopp er at scouserne Trent Alexander-Arnold har blomstret i sin nye midtbanerolle, mens den skadeforfulgte midtbanespilleren Curtis Jones har gjort det veldig godt i avslutningen på sesongen.

Fabio Carvalho fikk ingen gjennombrudd denne sesongen og Harvey Elliott forsvant litt ut underveis i sesongen. Thiago Alcantara var skadeforfulgt i store deler av sesongen og forsvarsspillerne  . med Virgil van Dijk har fått mye kritikk denne sesongen. Alt dette kan være klare forbedringspunkter i forberedelsene til en ny sesong.

Nedrykksthriller

I løpet av en uke så er det også klart hvilke lag som rykker ned fra Premier League til Championship. Nedrykksstriden er en thriller.

Southampton er allerede klar. Resten blir en kamp mellom tre lag om to nedrykksplasser. Leicester City (30 poeng, to kamper igjen) skal spille en av de vanskeligste bortekampene mot Newcastle United mandag og West Ham United hjemme søndag. Leeds United (31 poeng, to kamper igjen) møter West Ham United borte søndag og Tottenham Hotspur hjemme neste søndag). Everton har 33 poeng og får besøk av Bournemouth i siste kamp neste søndag.

Både Nottingham Forest og West Ham er sikret ny kontrakt i Premier League.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds