Klopp vil ha fem bytter i Premier League

Liverpool har hatt en stor sesong, men Klopp har en jobb å gjøre før han kan ta ferie

Liverpool kom til kort i Champions League-finalen, tapte mot Real Madrid, som hadde en belgisk keeper i Thibaut Courtois, som storspilte og helt stengte målet. Selv hadde de omtrent bare den ene sjansen, som Vinicius Jr satte i nettet bak Alisson Becker.

Forrige helg ble det klart at kvadrupelen (seier i ligacup, FA-cup, liga og Champions League) røyk. Manchester City ble ligamester. Denne helgen ble det klart at Real Madrid vant sin 14. mesterligatittel, mens Liverpool ble stående på sine seks.

To cupseire

Liverpool har gjort en stor sesong, bevares, men det ble med to cupseire etter straffesparkkonkurranse mot Chelsea i både ligacupen (Carabao Cup) i februar og FA-cupen i mai. I de to gjeveste turneringene, Premier League og Champions League, fulgte de Manchester City og Real Madrid helt til døra, men fikk ikke være med helt inn til premiebordet der gullet ble hentet.

I Premier League ble tapene for West Ham United og Leicester City kostbare, mens de i Champions League var med helt inn, ga Real Madrid kamp helt inn, men lyktes ikke med det viktigste, å score målene som skulle til for å slå de spanske mestrene.

Det har vært 63 kamper med ubetalelige høydepunkter både i England og utenfor grensene til fotballøya.

Jürgen Klopp hater å tape, men greide å holde fatningen utad da reporterne ba om hans reaksjoner lørdag kveld.

Men noe av det som skjedde i Paris lørdag kveld, må ha gjort Liverpool-manageren litt betenkt. Greit, Real Madrid hadde en meget god keeper og med litt tur så hadde Mohamed Salah kunnet scoret hattrick. Liverpool var imidlertid ganske så ufarlige på dødballer i Champions League-finalen. Servene var muligens for dårlige, men det var også noe tamt over angrepsrekka denne gang.

Spørsmålstegn

Det er noen spørsmålstegn rundt Klopps lag etter denne sesongen;

  • Kontraktssituasjonen rundt Mohamed Salah er fortsatt et spørsmål. Premier Leagues toppscorer (delt med Tottenhams Son) har ikke undertegnet en ny kontrakt, men gikk ut før lørdagens finale og forsikret at han spiller for de røde kommende sesong. Da er det mulig at han gjør det og går gratis fra klubben neste sommer.
  • Sadio Mané er fristet av Bayern München. En avklaring rundt dette vil komme en av de kommende dagene.
  • James Milner vurderer fortsatt om han skal skrive under på kontrakten han er forelagt. 36-åringen er god å sette inn mot slutten av kampene, er fortsatt en av de best trente Liverpool-spillerne, men skal være misfornøyd med spilletiden.
  • Divock Origi forsvinner til AC Milan.
  • Liverpool er åpne for å høre på bud på Alex Oxlade-Chamberlain og muligens også Takumi Minamino.

Det er ikke mange spillere som har vært linket til Liverpool. En av de det har vært snakk om er stortalentet Aurelien Tchouameni, som Real Madrid også er veldig interesserte i. Det har vært snakk om at spilleren selv ønsker seg til det spanske storlaget, men ryktene om Liverpool har foreløpig ikke sluppet taket.

Og så vil det alltid dukke opp noe, slik det skjedde i januar, da Luis Diaz fra Porto plutselig ble kjøpt etter at Tottenham Hotspur fant interesse i spilleren. Diaz har hatt en god sesong i rødt.

Hva er det så Liverpool trenger? Hvis Mané forsvinner, så må han erstattes. Kanskje også en midtbanespiller med driv og skuddfot. Leeds Uniteds Raphinha er nevnt, Watfords Ismaila Sarr, Brighton & Hove Albions Yves Bissouma, Youri Tielemans og James Madisson fra Leicester City og Arsenals Bukayo Saka likeså, men det spørs om Brendan Rodgers og Mikel Arteta er ivrige etter å selge noen av sine mest sentrale spillere. Kanskje kan Southampton og engelsk fotballs beste frisparkfot, James Ward-Prowse, være et alternativ? Og når vi er inne på mål, så har en av Jürgen Klopps tidligere elever, Robert Lewandowski være nevnt. Men det er kanskje litt i overkant bakpå å investere i en spiller som fyller 34 år like etter sesongstart, selv om han vil være god for 20-30 mål i sesongen kanskje ennå noen år.

Kanskje har Klopp allerede tenkt disse tankene og vet nøyaktig hva han og klubben skal foreta seg i disse spennende ukene med transfervindu, hva vet vi.

Spekulasjoner

Spekulasjonene vil fly høyt i alle seriøse og useriøse medier de kommende ukene. Tradisjonen tro vil mye av det beste som er å finnes i internasjonal fotball linkes. Men alle best vet nok Klopp hva han trenger og vil ha. Liverpool-eier John Henry har nok allerede fått vite hva han må stille opp med av penger til det overgangsvinduet åpner.

Ganske mange klubber vil nok investere tungt i nye spillere denne sommeren, for å stå best mulig rustet til en ny sesong; Manchester City, Manchester United, Chelsea, Newcastle United, Liverpool, Everton og Aston Villa i England, Paris Saint Germain i Frankrike, Bayern München og Borussia Dortmund i Tyskland, Juventus, AC Milan og Inter Milan i Italia, Real Madrid og kanskje Barcelona (gudene vet hvor de henter pengene fra) i Spania. Noen av dem har allerede begynt kjøpegildet.

Transfervinduet åpner i England 10. juni og stenger 1. september, godt og vel tre uker etter at den engelske sesongen er startet opp igjen. På grunn av VM i Qatar i november/desember er det rekordtidlig start på sesongen og noen uker fri under mesterskapet.

Landslagsspill

Nå er det landslagsspill for de beste spillerne (England spiller Nations League og møter Ungarn borte 4. juni, Tyskland borte 7. juni, Italia hjemme 11. juni og Ungarn hjemme 14. juni), før det blir en kort ferie, før det igjen er pre-season og forberedelse til en ny sesong. Liverpool har allerede booket kamper mot Manchester United i Bangkok 12. juli og Crystal Palace 15. juli i Singapore.

Ligasesongen er stort sett over, men en viktig kamp gjenstår. Huddersfield Town møter Nottingham Forest i Play Off-finalen på Wembley i Championship søndag ettermiddag. Vinneren blir å finne i Premier League kommende sesong.

Og for de som leter litt lenger ned i divisjonssystemet, så er det enda to kamper igjen i National League, på femte nivå. Søndag spiller Solihull Moors mot Chesterfield om retten til å spille Play Off-finale mot Grimsby Town i National League søndag 5. juni. Den kampen skal spilles på West Ham Uniteds hjemmebane, London Stadium.

 

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds