Liverpool nummer 14 over de med mest pengebruk – blir denne mannen den eneste inn i dette vinduet?

En FIFA-rapport angående spilleroverganger de siste tiårene har Liverpool på en 15. plass over de som bruker mest penger i Europa, med Manchester City langt foran på toppen. Alle verdens klubber er med, men de 30 øverste er europeiske.

Totalt er 35.25 milliarder britiske pund brukt i overganger de siste ti årene, melder FIFA i en rapport som ble offentliggjort mandag.

Alle Liverpool-supportere spør seg på siste dag av overgangsvinduet om Ibrahima Konate blir eneste nye spiller inn hos Liverpool denne gang. Både Manchester City, Chelsea, Arsenal, Leicester og Manchester United har forsterket kraftig denne gang

15

Ifølge FIFA har Liverpool vært involvert i 78 inngående transfere det siste tiåret. Summene de har brukt gir altså en 15. plass – sjetteplass totalt for Premier League-klubbene.

Manchester City topper listen med 130 spillere, Chelsea er nummer to, Manchester United sju, Arsenal åtte og Tottenham Hotspur ti.

Listen kommer dagen før overgangsvinduet stenges i England og på dagen det ble klart at Liverpools ansvarlige for spilleroverganger, sportsdirektør Michael Edwards, går av ved sesongslutt. Han har i flere år blitt geniforklart for sin måte å forhandle gode kontrakter på, sett fra klubbens ståsted. Nå søker han nye utfordringer.

Mange Liverpool-supportere er frustrerte over manglende bruk av penger i dette transfervinduet. 24 timer før vinduet lukkes, er det kun midtstopper Ibrahima Konate som er kommet inn på Anfield. De mest optimistiske drømmer om både en og to nye stjerner inn, men tiden svinner og dette blir mer og mer usannsynlig etter hvert som klokken tikker mot 1. september.

127

Liverpool har de siste ti årene vært involvert i 127 utgående internasjonale avtaler, enten permanente salg eller låneavtaler. 82 har vært lån og 45 rene transfere.

På rangeringen som er foretatt, er Philippe Couthinos overgang til Barcelona rangert som den tredje høyeste det siste tiåret. Luis Suarez overgang til samme klubb er nummer 13.

På listen over de 70 internasjonale transfere hvor mest penger har vært involvert, er både Alisson Becker, Naby Keita, Fabinho og Mohamed Salahs kjøp med.

18

På listen over innkommende transfersummer mottatt, så er Liverpool nummer 18, med de portugisiske klubbene Benfica og Sporting Lisboa på topp. De portugisiske klubbene har den høyeste nettobalansen over transfersummer det siste tiåret, med Porto, Ajax og Lyon også på oversikten over topp fem.

82

På låneoversikten har Liverpool 82 avtaler, mens Manchester City har gjort utrolige 232 (!) og Chelsea 207 (!). Championship-klubben Swansea er på femteplass med 146 lån.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds