Liverpool tar “ferie” med seier – bedre stilt enn på lenge

Liverpool avsluttet første del av sesongen med stil og slo lørdag Southampton 3-1, etter mål av Roberto Firmino og to av Darwin Nunez (bildet).

Laget tar nå fri fra Premier League, fram til andre juledag 26. desember, Boxing Day, mot Aston Villa på bortebane. Liverpool skal spille fjerde runde i ligacupen mot Manchester City på Etihad 20. eller 21. desember.

VM-pause

Før den tid skal det gjennomføres et Verdensmesterskap i Qatar mellom 21. og VM-finale 18. desember. Sju Liverpool-spillere er tatt ut til tidenes mest utskjelte VM. Liverpool er en av flere toppklubber som skal ha treningsleir i nærheten av Qatar under VM og spillere fra utslåtte lag vil knytte seg til treningsleiren etter hvert som deres respektive landslag blir slått ut.

Liverpool har hatt en utfordrende høst, der det igjen har vært skader på sentrale spillere. De røde kom skjevt ut i Champions League, med stortap i Napoli, men kom seg og gikk greit videre fra gruppespillet. Nå venter Real Madrid.

I Premier League har det også gått trått. Med 14 kamper spilt er de på sjetteplass og har spilt inn 22 poeng og ligger 15 poeng bak ligaleder Arsenal og ti bak tittelfavoritt- og forsvarer, Manchester City. Manchester United, Tottenham, Newcastle United, Manchester City og Arsenal er foran Jürgen Klopps menn.

Sesongen så langt

Liverpool ga fra seg poeng fra første stund.

Først 2-2 mot Fulham i London, der nykommer Nunez scoret og kom godt i gang for sin nye klubb.

Heller ikke i første kamp på Anfield ble det tre poeng. 1-1 ble stillingen mot et kjempende Crystal Palace, der Liverpool måtte spille en drøy halvtime med ti mann og der Luis Diaz ble lyspunktet.

Sesongens første tap kom i kamp tre, mot Manchester United på Old Trafford. Datoen var 22. august og det murret allerede i gangene på Anfield. Pressen skrev spaltekilometere om en tropp som var alt for tynn.

På overgangsvinduets siste dag, 31. august, kom sesongens første seier, 2-1 over Newcastle United. Harvey Elliott var utrolig god i den kampen, noe han stort sett har vært hele høsten.

Transfervinduet gikk, uten at det ble særlig forsterkninger, bortsett fra et innlån, av brasilianske Arthur Melo fra Juventus, en spiller som ikke var klar for nivået i England, som brukte mye tid på å trene seg opp, men dessverre ble langtidsskadet før noen hadde sett han i rød spillertrøye.

  1. september var det sesongens første Merseysidederby, med 0-0 mot Everton på Goodison Park. Klopp gamblet på opplegget, men bommet og to verdifulle poeng var borte. Liverpool sakket mer og mer akterut i forhold til Arsenal og Manchester City som imponerte i tet.

Fire dager etter kom den famøse innledningen på Champions League, med 1-4 for Napoli. En kamp som Liverpool og Klopp måtte glemme raskest mulig. Liverpool produserte null og niks og tapte fullt fortjent.

Knappe to uker etter kom Ajax til Anfield. Laget burde vinne for ikke å havne urovekkende langt bak i gruppespillet. Liverpool vant kampen 2-1 og lignet litt mer på sitt gamle jeg. Thiago Alcantara briljerte på midtbanen med stor kreativitet.

På oktobers første dag kom Brighton & Hove Albion og fikk med seg ett poeng. Kampen viste klart at mange av spillerne var totalt ute av form.

Noen dager etter slo Liverpool skotske Rangers komfortabelt med 2-0. Laget var ineffektivt, men tre poeng var viktigst i dette oppgjøret.

Så skulle Liverpool til Emirates og til ligalederne Arsenal 9. oktober. Arsenal tok ledelsen i det første minutt, i en kamp der forsvarsspillet var under enhver kritikk og kampledelsen likeså.

Liverpool gjorde det bedre ute enn hjemme og maltrakterte Rangers 7-1 i Glasgow. Her scoret Salah hattrick. Firmino scoret to og spilte en meget god kamp for de røde.

Et høydepunkt i Premier League kom 16. oktober, da Manchester City ble slått 1-0. Salah scoret kampens eneste mål et knapt kvarter før slutt. Virgil van Dijk, som har slitt mye for Liverpool, var stor i dette oppgjøret. I denne kampen viste Liverpool at de fortsatt er kapable til å slåss om ligatittelen, selv om Klopp offentlig hadde sagt at de var ute av tittelkampen.

  1. oktober kom en ny 1-0-seier på Anfield, denne gang West Ham United, der målscorer Nunez var stor framme og ikke minst Alisson Becker bakerst.

Men hvor lenge var Adam i paradis? En ny nedtur kom tre dager etter, da Robin Hoods favorittklubb, Nottingham Forest, virkelig tok fra de rike, da de slo Liverpool 1-0 i en meget svak kamp med helrøde øyne.

Dette ble så fulgt opp av en ny god kamp i Champions League, 3-0 over Ajax i Amsterdam. Salah var meget god i denne kampen.

Så kom en ny nedtur, denne gang hjemme på Anfield, da Leeds United vant 2-1. Dette var en ny kamp hvor flere sentrale spillere var under pari, der det ble sløst noe fryktelig med sjansene og der forsvarsspillerne var i det gavmilde hjørnet. Dette var forøvrig van Dijks første tap på Anfield etter over 70 kamper.

Napoli ble slått 2-0 på Anfield 1. november. Da ble det klart at de røde tar andreplassen i Champions League-gruppa. Virgil van Dijk og Darwin Nunez var to av spillerne som sto fram i denne kampen.

Så var det Tottenham Hotspur i London. Liverpool spilte en bra kamp og fikk med seg alle poengene etter seier 2-1, begge Liverpools mål scoret av Mohamed Salah. Kampen ga prov om meget godt samspill mellom spissparet Salah og Nunez.

Liverpool gikk inn i tredje runde i ligacupen, da League One-laget Derby County kom på besøk. Premier League-laget hvilte nesten alle faste spillerne sine og mange de yngre talentene fikk muligheten til å markere seg. Etter målløse 90 minutter, endte det med en straffesparkkonkurranse, der reservekeeper Caoimhin Kelleher ble den store helten. Med 3-2 er Liverpool klare for fjerde runde.

Og så sist lørdags kamp mot Southampton, der det ble 3-1-seier og der Nunez viste hvorfor Liverpool kjøpte han sist sommer.

Liverpool-Wolverhampton Wanderers og Chelsea-Liverpool ble utsatt og flyttet til senere i sesongen.

Forsterker?

VM-pausen vil gjøre Liverpool godt, det er det ingen tvil om. Laget har virket slitent i perioder og ikke minst har de fortsatt noen skadeutsatte spillere som får noen gode uker til å bli friske på. Kampene begynner igjen i desember og så kommer januar og nye muligheter til å handle inn forsterkninger.

Klopps tropp virker fortsatt litt tynn, så forhåpentligvis vil det komme noen nye inn og styrke laget i løpet av kommende overgangsvindu.

 

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds