Liverpool vant fortjent, men møtte ikke opp til kampstart

Liverpool vant fortjent 3-1 hjemme på Anfield mot Bournemouth lørdag ettermiddag, men starten gir noe grunn til bekymring og hevede øyebryn.

Sov

Det som bekymrer er at de røde overhodet ikke møtte opp til kampstart. Forsvaret OG keeper Alisson Becker (bildet) gjør først en brøler da Bournemouth scorer etter ett minutt ved Anthony. Alisson Becker var alvorlig på halvdistanse, men til alt hell rekker assistentdommer opp flagget. Men Alisson Becker og forsvaret var ikke ferdigsovet. Kun to minutter etter, så er det en ny situasjon, med dårlig involvering av Trent Alexander-Arnold og en alt for passiv Alisson Becker, lot Antoine Semenyo gi sørkystlaget 1-0-ledelse.

Igjen måtte Liverpool komme bak før de våknet.

Snudde kampen

Hjemmelaget samlet seg, utliknet først ved Luis Diaz (27. minutt), så øker Mohamed Salah på et småslapt straffespark (scorer på returen etter 37 minutter), før Diogo Jota gir 3-1 i en meget god andre omgang sett med Liverpool-øyne.

Det har vært visse diskusjoner om Salah er den rette straffespark-eksekutøren og de diskusjonene blir i hvert fall ikke mindre etter den han tok i dag.

Rødt kort og skader

Kampen ble “dyr” for Liverpools del. Alexis Mac Allister fikk direkte rødt kort da han viste knottene til en Bournemouth-spiller. Han må sone minst en kamp. Kanskje en noe streng avgjørelse, men argentineren måtte ut og med det gir han Jürgen Klopp enda mer å tygge på.

I tillegg hinket Trent Alexander-Arnold ut. Hvor alvorlig den skaden er, er ikke så enkelt å si. Dette må bare bety en ting; det haster å få inn en eller to spillere til, som vil gjøre Liverpool-stallen komplett. Kanskje enda en midtbanespiller og kanskje en forsvarsspiller, som kan være med på å skape litt mer struktur og tette hullene i forsvar. Det er sagt mye om Alexander-Arnolds offensive kvaliteter og det er vanskelig å konkludere annerledes enn at han er bedre som midtbanespiller enn som høyreback.

Endo

Wataru Endo fikk sin debut og spilte de siste 26 minuttene sentralt på midtbanen. Japaneren gjorde det ikke så aller verst kun få timer etter at han fikk de siste godkjennelsene for spill i orden.

Denne artikkelen startet med Alisson Becker og vi avslutter også med en av verdens beste keepere; for å frikjenne brasilianeren; han spilte en fantastisk andreomgang og reddet Liverpool gjentatte ganger.

Offensive

Og for å snakke om noe som fungerer; i det offensive så fungerer det riktig så bra. Et lag som kan sette en så god spiller som Darwin Nunez på benken fra start, kan nok slå seg på brystet og tenke at de har mange strenger å spille på offensivt. Diaz, Szoboszlai, Salah og Jota fungerer veldig godt sammen for tiden.

Neste utfordring for Liverpool er Newcastle United på St James Park. Det kan bli en vrien nøtt, mot klubben som kan seile opp som en utfordrer til tittelen i Premier League.

Overgangsvinduet er åpent i knappe to uker til, så det er masser av tid til å få inn to spillere som kan være med og forsterke laget. Pengene finnes, det viste Liverpool da de var villige til å sette overgangsrekord for Caicedo. Det er nok av spenning både på og utenfor banen for Liverpools del de kommende dagene.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds