Liverpool var bedre enn Brighton, men evner ikke å avgjøre

Liverpool er ute av FA-cupen etter 1-2 mot Brighton & Hove Albion i fjerde runde søndag ettermiddag. Liverpool spilte bedre enn sine motstandere i lange perioder, men evner ikke å avgjøre jevne kamper for tiden. Hjemmelaget, som knuste merseysiderne for noen uker siden i ligaen, var effektive og tok seg videre til femte runde.

Etter kampen sa manager Jürgen Klopp at det ikke kommer til å bli noen transferaktivitet i de få dagene som gjenstår av overgangsvinduet, som stenger én time før januar går over i februar kommende tirsdag.

Ute

Dermed er Liverpool ute av begge de nasjonale cupene.

Laget står overfor en tøff oppgave i Europa i februar og mars. Jürgen Klopps lag møter Real Madrid i åttedelsfinale i Champions League 21. februar (hjemme) og 15. mars (borte). Slik Liverpool spiller nå er det en overraskelse dersom dette skulle gå veien og laget slå det spanske mesterlaget over to kamper. Real Madrid er også tittelforsvarere etter 1-0-seieren over Liverpool i fjorårets finale.

I Premier League ligger de på niendeplass med 29 poeng på 19 kamper, 21 poeng bak ledende Arsenal 16 bak toeren Manchester City (Liverpool har en kamp mindre spilt). Manchester United har den viktige fjerdeplassen, med 39 poeng (Liverpool har en kamp mindre spilt).

Alvorlig galt

Igjen føles det som det er noe alvorlig galt med formen til sentrale spillere. Jürgen Klopps lag er lett å overliste og klarer å rote det til for seg i avgjørende situasjoner. Igjen var det alt for lette mål motstanderne fikk, først høyreiste Dunk fem minutter før pause, så Mitoma to-tre minutter på overtid. Japaneren gjør en enkel skuddfinte og skyter ballen i mål fra kort hold. Dunks mål kom igjen etter corner, der Alexander-Arnold header ballen ut fra feltet, men der Tariq Lamptey upresset får plukke opp ballen, skyter den inn i feltet igjen, skyter via forsvarer Dunk som finter ut Liverpool-keeper Alisson Becker og i mål.

Da hjelper det lite at Liverpool scoret etter en knapp halvtime. Salah kom inn fra høyre og slipper Harvey Elliott perfekt inn bak Brightons forsvar. Med høyrefoten klistret det unge midtbanetalentet ballen nede ved stolperota.

Liverpool hadde noen sjanser, men greide ikke komme seg til store nok sjanser for å pynte på resultatet.

Burde hatt forsterkninger

At eierne/styret ikke ser problemet og gir manager Klopp det han trenger for i hvert fall kjøp av en ny midtbanespiller til sesonginnspurten, er smått utrolig. Stallen (midtbanen) er alt for tynn, noe man ser i hver kamp de spiller. Liverpool har ikke kjøpt en midtbanespiller på seks overgangsvindu (Thiago) og stallen er alt for tynn, noe som har kostet en bedre plassering i ligaen og to cup-exiter på en drøy måned.

Forsvarsspillet er under enhver kritikk. Ethvert angrep til laget man møter utløser panikktilstander bakerst for de røde. Dette ser Klopp og det bør alle med penger i og rundt klubben.

Flere midtbanespillere er helt ute av form. Dette gjelder spesielt Fabinho og Jordan Henderson. Bajcetic er bra i den defensive midtbanerollen, men er ung.

Ingen hastekjøp

Men nei. Hvis det er riktig det Klopp sier, så blir det ingen hastekjøp i dette overgangsvinduet. Det er ingen tvil om at laget nok blir bedre når noen av de skadede spillerne kommer tilbake, men det er smått utrolig at Cody Gakpo er den eneste som kom inn i dette overgangsvinduet. Nå kan det bli flere salg bort fra klubben i de drøye 50 timene som gjenstår i dette vinduet, blant annet midtstopper Nat Phillips til tyrkiske Galatasaray.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds