Alexander Arnold ute med skade - sliter med hamstring

Mané skjøt Senegal til VM etter nytt straffedrama, men burde kampen vært stoppet?

Etter at Egypt vant kampen i Kairo med 1-0, måtte Senegal vinne denne kampen for å ha noen mulighet til avansement til VM eller i det minste ekstraomganger og straffespark-konkurranse.

Dia scoret allerede etter tre minutter og dermed var kampen uavgjort, men fortsatt med 87 minutter igjen å spille.

Straffespark – igjen

Senegal hadde spillet og de fleste sjansene, men det ble ikke flere mål i ordinær tid. Det ble det heller ikke i halvtimen med ekstraomganger og dermed var det klart for å avgjøre en ny viktig kamp mellom disse to lagene med straffespark-konkurranse.

Senegal vant kampen fra straffemerket i Afrikamesterskapet i januar/februar. Da rakk ikke Mohamed Salah en gang å ta straffespark, før de var ute. Dermed ble det en tung tur hjem til Liverpool for Salah og ditto gledelig for lagkameraten fra Senegal. I ettertid har Mané gitt beskjed om at han vil ha minst mulig oppstyr rundt dette, av respekt for sin egyptiske rekkekamerat i Liverpools angrep.

Men så møttes de igjen da, denne gangen om retten til å spille i det kommende verdensmesterskapet i Qatar i november/desember. Mané mot Salah, en går til VM, en må bli hjemme.

For å sikre seg satte Egypts portugisiske trener, Carlos Queiroz opp sin juvel først i straffespark-konkurransen denne gang. Men nei, Salah skjøt hardt over mål og dermed sto det 0-0, etter at Senegals Kalidou Koubaly hadde satt ballen i tverrliggeren. Sliou Ciss var neste. Egypt-keeper Mohamed El Shenawy reddet. Så når Zizo skjøt utenfor for Egypt, var stillingen fortsatt 0-0 etter at fire straffespark var tatt.

Ismaila Sarr var den første som fikk nettkjenning, El Solia fikk også det. 1-1.

Bamba Dieng var klokkeklar på sin straffe og satte ytterligere press på Egypt. Mostafa Fati skjøt og Chelsea-keeper Edouard Mendy “la igjen en fot” og reddet.

Dermed kunne Liverpools Sadio Mané sette ytterligere gull på sitt navn i hjemlaget. Han gikk for kraft og Egypt-keeper El Shenawy var sjanseløs. Senegal går til verdensmesterskapet, mens Salah må bli hjemme på Merseyside i VM-månedene november og desember.

Skjemmet av laserlys

Senegal hadde flest sjanser og var best i denne kampen, Mané vant “Liverpool-duellen” og var bedre enn Salah, men det er en alvorlig skygge over oppgjøret, som må diskuteres.

Kampen på Stade Me Abdoulaye Wade i Diamniadio i Senegal ble nemlig skjemmet av laserlys mot de egyptiske spillerne i samfulle 120 minutter, pluss straffespark-konkurransen.

Helt uforståelig så lot dommer Mustapha Ghorbal kampen gå videre, uten å gjøre noe med laserlyset, som også han fikk “smake på” innimellom.

En trussel om at Senegal kunne risikere tapt kamp dersom det fortsatte, burde absolutt vært på sin plass. Men kampen gikk videre, med et “laser-show” uten like, spesielt rettet mot Egypt-keeper Mohamed El Shenawy.

Spesielt under en straffespark-konkurranse, der både den egyptiske keeperen og skytterne fikk smake laseren rettet mot øynene, var veldig fordel Senegal. Om det var avgjørende, er vanskelig å si helt sikkert, men at det kan ha hatt sin innvirkning, helt klart.

Dermed er denne seieren fylt av en liten bismak og det er ikke vanskelig å føle med Egypt etter dette.

Men det bryr antakeligvis ikke Mané seg nevneverdig om, der han feirer seieren og VM-avansementet i hjemlandet i kveld og i morgen, før privatflyet går hjem til Liverpool og den vanlige jobben igjen. Med et Liverpool som kan vinne Premier League, FA-cupen og Champions League, så vil jeg tro at Mané sin feiring ikke tar helt av i kveld. Forhåpentligvis klarer Salah å riste av seg skuffelsen også denne gang og fortsette å levere store øyeblikk i sin helrøde drakt i april og mai.

Tilbake på jobb

Det er tidlig-kamp på lørdag mot Watford (klokken 13:30) og jeg regner med at Liverpool-manager Jürgen Klopp har gitt beskjed om når han ønsker spillerne tilbake fra landskampen, uansett hvor viktige det er. Sannsynligvis er ikke dette mange timene ut i torsdagen før spillerne må melde seg tilbake, klare for trening.

Igjen ble det altså tap for Salah. Han tok tapet i finalen i Afrikamesterskapet veldig tungt, naturlig nok. Dette er konkurransemenn som vil vinne alt de deltar i. At det igjen ender med null og niks for hans kjære Egypt, sitter nok hardt i. Nå må han svelge et nytt tap, der han har en lagkamerat på et helt annet nivå i fornøyd-skalaen.

Fokus og forhandlinger

Sannsynligvis vil Trent Alexander-Arnold (på bildet) og de andre lagkameratene i Liverpool sørge for at VM-kvalifisering og VM-exit glemmes og alt fokus rettes mot det angriperne skal gjøre for de som betaler lønna deres. Forhåpentligvis greier også Salah å nullstille såpass at han leverer på øverste hylle igjen OG setter seg ved forhandlingsbordet og blir enige med Liverpool om en forlenget kontrakt.

Salah (og Mané) har imidlertid lite tid for å henholdsvis deppe eller feire. Se bare den rekka med viktige kamper som er utover, det er 16 cupfinaler på rekke og rad. Vær så god;

Resten av sesongen

April og mai blir utrolige fotballmåneder for Liverpools del, helt uten forstyrrelser som landslagspausene kan oppleves å være.

 1. april; Watford (hjemme i ligaen).

 2. april; Benfica (borte, kvartfinale i Champions League).

 3. april; Manchester City (borte i ligaen).

 4. april; Benfica (hjemme, kvartfinale i Champions League).

 5. april; Manchester City (på Wembley, semifinale i FA-cupen).

 6. april; Manchester United (hjemme i ligaen).

 7. april; Everton (hjemme i ligaen).

 8. april; Villareal eller Bayern München (hjemme) i en eventuell semifinale i Champions League.

 9. april; Newcastle United (borte i ligaen).

 10. mai; Villareal eller Bayern München (borte) i en eventuell semifinale i Champions League.

 11. mai; Tottenham Hotspur (hjemme i ligaen).

 12. mai; Chelsea eller Crystal Palace i en eventuell FA-cupfinale på Wembley.

 13. mai; Southampton (borte i ligaen). Blir flyttet dersom Liverpool kommer til FA-cupfinalen.

 14. mai; Wolverhampton Wanderers (hjemme i ligaen).

 15. mai; Finalen i Champions League i Paris, mot Chelsea, Real Madrid, Atletico Madrid eller Manchester City.

Ny dato

I tillegg må Premier League finne ny dato til Liverpools bortekamp mot Aston Villa, som egentlig skulle vært spilt 16. april (da de røde møter Manchester City i kvartfinalen i FA-cupen).

Det er med andre ord utrolig mye å glede seg til de åtte ukene som gjenstår av denne fotballsesongen.

Det blir en vår spekket av dramatikk i alle de 16 kampene som Liverpool får, dersom de er med helt til målstreken i Premier League, FA-cup og Champions League. Ett trofé er allerede satt i premieskapet, nemlig pokalen for ligacupen etter seieren over Chelsea på straffespark-konkurranse.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds