Ny dommersjef vil endre VAR

Howard Webb gjorde comeback i Premier League 1.desember, nå som ny sjef for dommerstaben i Premier League.

Vil ha mer åpenhet rundt VAR

Etter å ha tatt over som dommersjef har Webb uttalt at han ønsker mer åpenhet rundt bruken av VAR og avgjørelsene som blir tatt.

«Min viktigste rolle er å ta med meg lærdommen fra tiden borte fra engelsk fotball, og endre oppfatningen litt ved å være mer transparente og åpne» sier Webb til ESPN.

Dommersjefen kommer fra tilsvarende rolle i den amerikanske fotballigaen MLS, og er klar på at ikke alt er overførbart til Premier League.

«Ikke alt vi gjorde i MLS vil fungere her (i Premier League), men noen ting vil» uttalte dommersjefen.

Webb var også tydelig på at oppfatningen av VAR blant publikum er for dårlig. Blant tiltakene nevnte han både forventningsstyring og at man er mer åpne for tilbakemeldinger, før han presiserte viktigheten av åpenhet rundt hvordan VAR brukes.

Kan offentliggjøre lydopptak

Webb håper at det blir mulig å legge ut lydopptak fra kampene, men forstår at ikke alle vil være enig i avgjørelsene som tas.

«Selv om man ikke er enig i avgjørelsen, kan man forstå begrunnelsen bak og dermed akseptere det i større grad» sa Webb om hvorfor han ønsker samme løsning som i USA.

Basert på uttalelsene ser det ut til å gå mot en lignende løsning som i MLS, hvor samtalene mellom dommerne og VAR-rommet offentliggjøres ukentlig.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds