Oddstips – Liverpool v Arsenal

Møtene mellom Liverpool og Arsenal har vært de mest underholdende kampene i Premier League de siste årene . Vi regner med nok et spennende møte når de to klubbene møtes til dyst denne lørdagen.

Den første testen for Arsenal

Arsenal har vunnet sine to åpningskamper i Premier League. På bortebane mot Newcastle og hjemme mot Burnley, men besøket i Liverpool vil fortelle mer om hvor Gunners står i forhold til de beste i Premier League. Sammenlignet med Liverpool fremstår Arsenal som et litt ubalansert lag. Med spillere som Pierre-Emerick Aubameyang og Alexandre Lacazette på topp er Gunners absolutt i stand til å score, men samtidig slipper det uforsiktige forsvaret inn for mange mål.

Forrige sesong slapp Arsenal inn så mye som 51 mål, og dermed endte Unai Emerys lag en plass unna spill i Champions League. Liverpool derimot var sikkerheten selv med kun 22 innslupne mål og en tapt kamp. Emery er kjent for å prioritere det offensive spillet fremfor forsvarsspillet, men en dristig strategi kan vise seg å være kostbar da Liverpool vanligvis er på sitt beste mot Topp 6-lag som vil gjøre mer enn bare å beskytte eget mål.

Den forferdelige forsvarsstatistikken gjorde at Emery måtte bruke sommeren til å forsterke den bakre fireren. David Luiz ble signert den siste dagen i overgangsvinduet som erstatning for solgte Laurent Koscielny. Luiz er god med ball, og tilfører dermed noe Arsenal-forsvaret har manglet det siste året. Sommerens andre signering (forsvar), venstrebacken Kieran Tierney, vil ikke være klar for spill på lørdag.

Med Alisson ute med skade er Liverpool absolutt mindre sikre bak, men scoringsferdighetene til Mohamed Salah, Sadio Mane og Firmino bør skape trøbbel for Arsenl. På de siste tre oppgjørene mellom lagene (på Anfiel) har Liverpool utklasset Arsenal med 12 scoringer totalt.

Oddstips

En viktig ting som er verdt å se nærmere på, er laget Arsenal har mønstret i kampene de har tapt stort mot Liverpool.
Forrige sesong endte det uavgjort på Emirates, mens Arsenal tapte 5-1 på Anfield. Her var det store forskjeller på Arsenals første-ellever.

Bak stilte Arsenal med Kolasinac, Sokratis, Mustafi og Lichtsteiner. På vingene spilte Iwobi og Maitland Niles. Til dagens kamp stiller Arsenal trolig med Lacazette på topp, flankert av Aubameyang og Nicolas Pepe. Bare i det fremste leddet er det en betydelig forskjell på kvaliteten sammenlignet med lagoppstillingen til 5-1 kampen.

Bak erstattes Mustafi og Lichtsteiner av David Luiz og Maitland Niles, noe som utvilsomt forsterker laget. I tillegg går Monreal inn på venstreback for Kolasinac, noe som tilfører laget litt mer trygghet bakover.
Midtbanen er stort sett den samme, men Arsenal har litt mer å velge i denne sesongen. Tapet av Ramsey er erstattet av Ceballos, som spilte en fantastisk kamp sist.

Liverpool sitt lag er stort sett det samme som forrige sesong, og vi kan forvente at de har like mye å komme med denne kampen.

Oddsen på Arsenal er i skrivende stund 6.10, noe vi mener er litt for høyt. Liverpool er favoritter, men vi mener kvaliteten på Arsenal-laget ikke rettferdiggjør en såpass lav odds som 1.55 på Liverpool-seier.

Vi har plukket ut to varianter til kampen + ett kortspill.

Spill

Arsenal + 2
Odds – 1.62

Uavgjort til pause / Arsenal vinner 
Odds – 15.00

Trent Alexander-Arnold får kort
Odds – 4.50

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds