Preview – Manchester City v Aston Villa

 

Etter en oppskriftsmessig 2-0 seier borte mot Crystal Palace, hentet Manchester City inn to poeng på Liverpool. Dermed er Liverpools forsprang kortet ned til seks poeng. Leverer de lyseblå fra Manchester varene de neste to rundene, der begge spilles hjemme på Etihad, kan Pep Guardiolas menn være i posisjon til å innta tabelltopp etter runde 12. Da møtes nemlig de to topplagene til dyst på Anfield.

Før den tid skal kampene spilles, og for at Manchester City skal kunne ha saken i egne hender, er de avhengig av at Liverpool taper sin første kamp denne sesongen, eller eventuelt taper poeng i begge de to kommende kampene.

Godt grep på Aston Villa

Uten å legge for mye vekt på resultater fra tidlige møter, kan vi nevne at Manchester City har gode minner fra møter med The Villans de siste årene. På de seks siste kampene har Manchester City vunnet fem kamper og spilt uavgjort en gang. Tre av kampene har endt 4-0, mens de to andre har vært noe jevnere.

Sist Aston Villa vant mot Machester City, var for 6 sesonger siden (3-2). På bortebane mot Man CIty har ikke Aston Villa vunnet siden 2007. Kanskje er det på tide at gjestene pynter på denne statistikken?

Overraskelse eller overkjøring?

Etter en god kamp i midtuken er det vanskelig å se for seg at Aston Villa har gode sjanser til å få med seg noe fra denne kampen. De har fordelen av at de har hatt fri i midtuken, men kampen mot Atalanta kostet trolig lite for Manchester City-spillerne.

Manchester City har scoret 14 mål på fire hjemmekamper denne sesongen, ujevnt fordelt på fire kamper. På bortebane har de scoret omtrent like mange mål per kamp, men målene har kommet jevnt og trutt. Fasiten viser tre kamper med tre mål, en med fem og en med ett mål.

Vi kan konkludere med at Manchester City sjeldent går målløse av banen, og ofte går av banen med minst ett par mål. Det er dårlig nytt for gjestene som, til nå, har vært svake på bortebane denne sesongen. Tre poeng og åtte bakleng. Etter den 10. runden, tipper vi at fasiten viser like mange poeng og et tosifret antall mål i mot.

Oddstips

Raheem Sterling scorer mål
Odds – 1.68


Siste fem kamper:

Seier = W, Uavgjort = D, Tap = L

MAN CITY: W-L-W-W-L
Palace, Wolves, Everton, Watford, Norwich

ASTON VILLA: W-W-D-L-D
Brighton, Norwich, Burnley, Arsenal, West Ham