Supportere provosert av Manchester City-spillernes sang

En video som viser hvordan Manchester City feiret ligagullet på flyet hjem fra Brighton, har fått stor oppmerksomhet de siste dagene.

I videoen synger de blant annet følgende:

«De reiste hele veien til Kiev, og endte opp med tap» – med klar henvisning til Liverpools 1-3-tap i Champions League-finalen mot Real Madrid forrige sesong. Finalen huskes best for den tidlige Salah-skaden, samt Liverpool-keeper Loris Karius’ tabber.

Flere fotballfans har reagert kraftig på Manchester City-profilenes sang, og mange fordømmer spillerne for det de mener er høyst uprofesjonell oppførsel.

Flere beskylder Manchester City-spillerne for at de i sangen hinter til Liverpool-supporteren Sean Cox. Cox kjempet for livet etter å ha blitt angrepet av en Roma-supporter før den første semifinalen i Champions League forrige sesong.

– City-spillerne synger om Sean Cox som nesten døde. Klasse…, skriver en supporter, ifølge The Daily Mail.

Klikk på bildet nedenfor for å se videoen

Supportere provosert av Manchester City-spillernes sang

Tirsdag meldte den amerikanske storavisen New York Times at etterforskningen mot klubben kan ende med utestengelse fra spill i Europa i ett år.

Det er etterforskningsenheten i kontrollorganet for klubbøkonomi (CFCB) som har gått Citys regnskaper nærmere etter i sømmene i en tid. Bakgrunnen er opplysninger som framkom i det redaksjonelle samarbeidet Football Leaks, som VG var en del av. Dette var ledet av den tyske avisen Der Spiegel.

Anklagene mot Manchester City handler om at klubben skal ha brutt fotballens økonomiske fair play-regler ved å blåse opp verdien på en stor sponsoravtale. I 2014 ble Manchester-klubben bøtelagt med mer enn en halv milliard for et tidligere regelbrudd.

Premier League-mesterne, Manchester City har avvist enhver form for regelbrudd, men ifølge New York Time skal etterforskerne tilknyttet CFCB være innstilt på å straffe klubben.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds