Rashford nærmer seg comeback

Marcus Rashford nærmer seg å være tilbake i kontakttrening med Manchester United. 

Angriperen har vært fraværende denne sesongen som følge av en operasjon på en skulderskade. Rashford siktet på å være tilbake i midten av oktober, men han har nå gitt en oppdatering på et potensiell tidspunkt for en tilbakekomst.

På Twitter skrev han: “God mandag. Jeg skal til legen for en konsultasjon fredag. Dersom alt er bra, vil jeg få grønt lys til å begynne kontakttrening”.

Forrige uke uttalte manager Ole Gunnar Solskjær seg avslappende om situasjonen: “Jeg tror ikke vi kommer til å se Marcus tilbake før etter landslagspausen”.

Den engelske landslagsspillerens comeback vil være gode nyheter for et Manchester United lag som har dalt litt i form. Solskjærs menn har tapt sine siste to kamper. De røde djevlene tapte 1-0 i Carabao Cup-oppgjøret mot West Ham og 1-0 mot Aston Villa på Old Trafford lørdag.

Manchester United møter Villarreal i Champions League onsdag kveld før de i helgen verter Everton i Premier League.

 

Vil Rashfords comeback hjelpe å snu Manchester Uniteds form? 

23-åringens tilbakekomst betyr at Solskjær vil få enda et alternativ i sitt fullspekkede angrep.

Reintroduseringen av Rashford til hans beste posisjon – på venstrekanten i Uniteds 4-2-3-1 – kan ha en påvirkning på spillere som Paul Pogba og Jadon Sancho, som tidligere har okkupert posisjonen.

Rashford vil blant annet forsterke Uniteds kontringsstyrke. Kantspilleren har skapt gode relasjoner med sin lagkamerat Luke Shaw og det er ikke usannsynlig at vi vil se venstrebacken mer intensivt med i angrepene.

 

Hva er omfanget av skaden til Rashford? 

Rashford har slitt med en skade i sin venstre skulder helt siden november 2020. Skulderskaden har begrenset engelskmannens bevegelse og brakt store smerter.

Smertestillende medisiner har blitt brukt for å hjelpe 23-åringen å spille i blant annet sommerens EM.

Rashford tok avgjørelsen om å vente med operasjonen til etter mesterskapet.