Rød blåmandag på en torsdag

Etter at Liverpool tapte mot Real Madrid onsdag kveld og You`ll Never Walk Alone runget ut over høyttalerne på Santiago Bernabeu (en fin gest forøvrig), så var det klart at Liverpool røyk ut av Champions League. 2-6 over to kamper i åttendedelsfinalen er så brutalt som toppidrett kan være.

Liverpool-manager Jürgen Klopp (bildet) var naturlig nok skuffet, men tok nederlaget med fatning. Real Madrid var best i tre av fire omganger i åttendedelsfinalen og fortjente avansementet.

Nå er det tid for å stikke fingeren i jorda. Sesongen 2022/23 er og blir heller mislykket. En eneste pokal finner veien til premieskapet, Community Shield- seieren før sesongen startet for alvor.

Realitetsvekker

De to kampene mot Real Madrid i åttendedelsfinalen må være en realitetsvekker for et Liverpool som rett og slett ikke er gode nok. Liverpool taper med 2-6 over to kamper.

Ja, Jurgen Klopps lag hadde vel fire sjanser de ikke satte, men slik er internasjonal toppidrett brutal. Real Madrid gjorde det og dermed er det de som er i trekningen for kvartfinalen i årets Champions League. Om en høydehopper ikke hopper høyt nok, skiskytter ikke treffer blinken eller en hundremeterløper ikke løper raskt nok, så når de ikke opp i sine idretter.

Slik er det til gagns også i fotball. Liverpool har hatt mange stang ut, både i de nasjonale cupene der de ikke nådde opp og ble slått ut mot Wolverhampton Wanderers (FA-cup) og Manchester City (ligacup) og nå mot Real Madrid.

Årsaker

I tillegg må man mobilisere for alvor for å komme inn blant de fire beste i Premier League. Det er og blir prioriteringen for et skadeskutt lag som verken har nådd opp på det grønne gresset eller i de to overgangsvinduene laget har hatt på å bli konkurransedyktige.

Med drøyt to uker til neste kamp, borte mot Manchester City 1. april, kan det være tid for å finne litt ut om hva som gjør at det er gått som det er gått.

Ja, Liverpool har vært rammet av skader, mange skader. Men det er de med sportslig ansvar (i samarbeid med eierne) som skal gjøre laget så godt og stallen så bred at man kan takle de skadene som kommer. Der har ikke LFC vært gode nok denne sesongen. Laget har kvalitetsspillere, men for mange av dem er blitt satt ut av spill for ofte denne sesongen. Og «plutselig» har det virket som de har blitt for gamle godt å takle nivået som kreves i toppfotballen i dag.

Fire beste

Nå må laget satse alt på å kvalifisere seg til neste sesongs Champions League. Det gjør de ved å komme blant de fire beste i Premier League.

Slik er Premier League-tabellen foran helgens ligarunde og det blir et kappløp om å nå de fire første plassene (lagene fra tre til sju) – og også for å unngå nedrykk (lagene fra tolv til 22);

 1. Arsenal (27 kamper) 66 poeng
 2. Manchester City (27) 61 poeng
 3. Manchester United (26) 50 poeng
 4. Tottenham Hotspur (27) 48 poeng
 5. Newcastle United (25) 44 poeng
 6. Liverpool (26) 42 poeng
 7. Brighton & Hove Albion ( 25) 42 poeng
 8. Brentford (26) 41 poeng
 9. Fulham (27) 39 poeng
 10. Chelsea (26) 37 poeng
 11. Aston Villa (26) 35 poeng
 12. Crystal Palace (27) 27 poeng
 13. Wolverhampton Wanderers (27) 27 poeng
 14. Nottingham Forest (26) 26 poeng
 15. Everton (27) 25 poeng
 16. Leicester City (26) 24 poeng
 17. West Ham United (26) 24 poeng
 18. AFC Bournemouth (26) 24 poeng
 19. Leeds United (26) 23 poeng
 20. Southampton (27) 22 poeng

Liverpool har følgende lag igjen denne sesongen;

Manchester City (B, lørdag 1. april), Chelsea (B, tirsdag 4. april), Arsenal (H, søndag 9. april), Leeds United (B, mandag 17. april), Nottingham Forest (H, lørdag 22. april), West Ham United (B, onsdag 26. april), Tottenham Hotspur (H, søndag 30. april), Brentford (H, lørdag 6. mai), Leicester City B, lørdag 13. mai), Aston Villa (H, lørdag 20. mai), Southampton (B, søndag 28. mai) og Fulham (H, foreløpig uten dato) er alle for finaler å regne.

Da må det skrapes sammen nok poeng til å komme foran lag som Newcastle United, Tottenham Hotspur og Brighton & Hove Albion.

Konklusjon; selv om kampen om trofeer tok brått slutt på Santiago Bernabeu onsdag kveld, er det nok å kjempe om fortsatt.

Sommeren

Så kommer det et nytt transfervindu der Liverpool må treffe like godt som en skiskytter Thingnes Bø på standplass, hekkeløper Warholm over hekkene eller slalåmkjører Kristoffersen på portene.

Troppen må bli sterkere og bredere. Og når det er gått som det er gått denne sesongen og laget ikke har nådd de ambisiøse målene de satte seg (som tittelutfordrer blant annet), så må alle under lupen, både spillere og trenere. Det er som i en realityserie. Noen må ut. Og så får man komme tilbake litt mer konkurransedyktige neste gang.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds