Salah spiller sannsynligvis i kveld. Kanskje på tide å skrive under ny kontrakt med han også?

Søndag kveld kunne alle Liverpool-supportere se en meget trist Mohamed Salah gå ned i knestående. Hans klubbkamerat, Sadio Mané, hadde sendt av gårde en rakett av et straffespark, som førte til at Senegal vant Afrikamesterskapet.

For de to tok en veldig ulik retning. For egypteren var det bare å begi seg nordover mot Merseyside, mens senegaleseren fikk lov til å dra til Senegals hovedstad, Dakar, for å feire gullet. Dette var attpåtil Senegals første mesterskapsgull, mens Egypt har sju under beltet.

Kom mandag

Allerede mandag, rundt et døgn etter finaletapet, dukket Salah opp på flyplassen i Manchester, med privatfly, som seg hør og bør en stor fotballstjerne.

Salah ønsket å riste av seg skuffelsen raskest mulig ved å komme seg i spill så raskt som mulig og allerede tirsdag kunne vi se bilder fra treningsfeltet i Kirkby. Manager Jürgen Klopp kunne under pressekonferansen onsdag fortelle at han er en slagen mann og naturlig nok trist for at finalen endte med tap, men at han i alle fall er til stede og er kommet hjem.

Klopp forventet at egypteren var i en enda bedre tilstand på onsdag og klar for en plass i troppen mot Leicester City torsdag kveld. Sannsynligheten for at Premier Leagues toppscorer (20 mål) kommer til å bli involvert i torsdagskveldens oppgjør. Liverpool har slitt forover i Salah og Mané sitt fravær, det skulle forresten bare mangle siden begge er i verdensklasse.

Startplass

Vi tror Klopp gir Salah en startplass og kanskje til og med presenterer sin nye gullklump, colombianske Luis Diaz. Da kan det blir Jota, Salah og Diaz på topp. Ingen dårlig angrepstrio mot et Leicester som var alvorlig svake i cupkampen mot Nottingham Forest sist søndag.

Og Sadio Mané?

Han fikk noen ekstra dager fri, men skal være tilbake på Merseyside i dag, klar til å spille søndag formiddags kamp borte mot Burnley på Turf Moor.

Torsdagens oppgjør er nærmest historisk. Bortsett fra Afrikamesterskaps-vinner Mané, er ingen spillere skadet eller syke. Manager Jürgen Klopp kan dermed stille en tilnærmet full tropp til kampen mot tidligere Liverpool-manager Brendan Rodgers og hans mannskap. Han sliter mer med fraværet av spillere og spesielt er savnet av goalgetteren Jamie Vardy stort.

Ny kontrakt

At Mo Salah vender tilbake til England så raskt som han gjør, vil nok ikke gjøre hans popularitet på Anfield mindre.

Nå gjenstår bare en ting til. Etter lange måneder med forhandlinger, er det på tide at han setter seg ned med klubben, toner flagg og skriver under ny kontrakt. Forhandlingene har pågått i flere måneder og burde vært ferdige for en god stund siden, slik flere av Salahs lagkamerater i tur og orden er blitt.

Hvis ryktene stemmer – som slettes ikke er sikkert – så krever Liverpools toppscorer 500.000 pund i uka for å skrive ny kontrakt. Hvis dette stemmer, så er det kanskje ikke så rart at han ikke er blitt enig med klubben.

En slik ukelønn og en spiller som tjener veldig mye mer enn resten, vil gjøre en masse ugagn for lønnsstrukturen i klubben. Han er Liverpools toppscorer og ja – han betyr mye. Men det går en grense, selv for Mohamed Salah. Klopp kvier seg nok litt for dette og vil helst ha en fornøyd og godt balansert spillertropp.

Salah som fyller 30 år 15. juni, har ett år igjen av kontrakten sin i Liverpool. Blir han ikke enig med klubben, så må det begynne å blinke et rødt lys på Anfield. Da bør det vurderes et salg allerede til sommeren og en ny stjernespiller må komme inn som erstatter. Om dette blir Mbappe eller en annen målgarantist er usikkert, men Salah må bli eller erstattes, det er sikkert, dersom ambisjonen om å fortsatt konkurrere med Manchester City og andre gode lag i England og Europa står ved lag.

15 målscorere

Appropos målscorere. Det er ikke bare Mohamed Salah som finner veien til mål for Liverpool denne sesongen.

Liverpool har så langt nemlig hatt 15 forskjellige målscorere i Premier League denne sesongen. Med det nærmer de seg klubbrekorden på 17. Det skriver liverpoolfc.com.

I tillegg til Mo Salah har Diogo Jota, Sadio Mané, Roberto Firmino, Fabinho, Trent Alexander-Arnold, Jordan Henderson, Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain, Virgil van Dijk, Takumi Minamino, Divock Origi, Curtis Jones, Thiago Alcantara og Andy Robertson kommet på scoringslisten i kamper for de røde. Skulle for eksempel Luis Diaz, Harvey Elliott, Joel Matip, Ibrahima Konaté eller James Milner få nettkjenning i kveld vil antallet øke ytterligere.

Klubbrekorden på 17 er satt tre ganger, i sesongene 1911/12, 2015/16 og 2019/20.

I tillegg til Liverpools oppgjør mot Leicester City, spilles også Wolverhampton-Arsenal torsdag kveld.

Helgens runde i Premier League

Lørdag

Manchester United-Southampton (13:30), Brentford-Crystal Palace (16), Everton-Leeds United (16), Watford-Brighton & Hove Albion (16) og Norwich City-Manchester City (18:30).

Søndag

Burnley-Liverpool (13), Newcastle United- Aston Villa (15), Tottenham Hotspur-Wolverhampton Wanderers (15) og Leicester City-West Ham United (17:30).

5. runde FA-cup

Torsdag ble det klart at Liverpools cupkamp (femte runde) hjemme mot Norwich City skal spilles onsdag 2. mars klokken 21:15.

De andre cupkampene i femte runde er på tirsdag 1. mars Peterborough-Manchester City (20:15), Crystal Palace-Stoke City (20:30) og Middlesbrough-Tottenham Hotspur (20:55). Onsdag 2. mars Luton Town-Chelsea (20:15) og Southampton-West Ham United (20:30). Torsdag 3. mars Everton-Boreham Wood (21:15) og mandag 7. mars Nottingham Forest-Huddersfield Town (20:30).

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds