Salah valgte å la beina tale etter spesiell uke

Mohamed Salah har hatt en veldig spesiell uke. I innspurten av Silly Season har han vært stadig mer linket til en overgang til den saudi-arabiske klubben Al-Ittihad.

Det siste budet fra Midt-Østen kom seg på 150 millioner pund, uten at Liverpool lot seg rive med av den grunn.

Mange hadde nok forventet at Salah selv gikk ut og enten avkreftet at han var lysten på å spille i Saudi-Arabia eller presset gjennom en overgang. Bortsett fra en uttalelse fra hans agent, har det vært stille.

Best mot Villa

Overgangsvinduet ble lukket, Mohamed Salah er fortsatt Liverpool-spiller og spilte fra start i søndagens 3-0-seier over Aston Villa på Anfield. Han var Liverpools beste spiller med regi på selvmålet til Matty Cash og han sto selv for 3-0-målet.

Liverpool dominerte kampen fullstendig og gjør at de i aller høyeste grad er med i toppen av Premier League og kan ta noen dagers landslagspause i trygg forvisning om at sesongstarten har vært god.

Vindu stenger senere

Men helt sikker kan ikke Jürgen Klopp være. Overgangsvinduet i Saudi-Arabia stenger ikke før 7 september (har vært noen uoverensstemmelser om datoen er 7. eller 20. september) og det er forventet at Al-Ittihad skal komme tilbake med et bud atskillig høyere enn de 150 millionene de fikk nei til tidligere i uka. Drar han dit kommer han i angrepsrekka sammen med franske Karim Benzema.

Salah er egypter og muslim og det er ikke så rart dersom han på tampen av en fantastisk karriere ønsker å flytte og bo nært Mekka. Og sett fra saudi-arabernes side så kan man jo forstå symbolikken med å kjøpe en muslimsk spiller som har vært i den absolutte verdensklasse de siste sesongene.

Hva gjør Liverpool da? De har ingen muligheter til å erstatte Salah før tidligst i januarvinduet, men til tross for at Salah er en utrolig viktig spiller for klubben, så er det snakk om godt over to milliarder norske kroner. Det er mye penger og kan generere opptil flere gode spillere inn ved neste korsvei.

Men inntil noe skjer får Salah fortsette å la beina prate for seg, til Liverpool-supporternes store fornøyelse.

Godt overgangsvindu

Liverpool bør ellers være ganske fornøyde med overgangsvinduet. Fjoråret viste at midtbanedelen var moden for utskifting og det er akkurat det de røde har gjort; Fabinho, Henderson, Keita, Oxlade-Chamberlain og Milner er erstattet med Mac Allister, Szoboszlai og Gravenberch (som ikke var spilleklar mot Aston Villa).

Noen ville kanskje ha inn en defensiv spiller også, men det kom ikke denne gang. Men Aston Villa-kampen viser at dekningen der ikke er så gal. van Dikj sto over med karantene og Konaté med skade, men Matip og Gomez gjorde jobben og lot ikke Aston Villas offensive spillere få de rommene de trenger.

Wolves neste

Neste kamp er om knappe to uker, formiddagskamp borte mot Wolverhampton Wanderers på Molineux lørdag 16. september.

Hvilket lag spiller Mohamed Salah på da, tro?

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds