Selvtillit er viktig i fotball og det har Liverpool mer av nå

Fotball – og sport i alminnelighet – er en litt rar øvelse. Du kan trene og trene, time etter time, men det er en ting du ikke kan trene på; selvtillit.

Liverpool var en av de fremste utfordrerne til ligatittelen denne sesongen. Slik skulle det ikke gå. Laget har slitt med en del skader, men for det meste har de manglende resultatene hatt utspring i en ting; mangelen på selvtillit. Det er ikke noe du kan trene særlig på, du må “gjøre det fortjent til det”, i fotball gjerne gjennom å vinne fotballkamper.

To seire

For noen uker siden hadde ikke Liverpool vunnet en eneste kamp i 2023. Laget spilte dårlig, var uten selvtillit, hadde mange skader og i lokalene på Anfield og Kirkby surret rykter om salg av klubben.

Og laget skulle møte Merseysidenabo Everton og fjerdeplasserte Newcastle United.

Nå står de med seks poeng på de to kampene og de er igjen på skuddhold for fjerdeplassen. Og aller viktigst; dårlig selvtillit er snudd til god selvtillit. Etter en sterk seier på Anfield over Everton, fulgte de opp med en ny trepoenger over Newcastle United. Det er vel kanskje å gå for langt å si at laget er helt friskmeldt, men seire skaper selvtillit. Og mange av de spillerne som har slitt fryktelig med formen, er igjen “oppe og nikker”. Laget har tatt store steg i rett retning og det i grevens tid for å redde sesongen.

Nå står Liverpool overfor noe av det vanskeligste som kan spilles i internasjonal fotball i dag, to kamper mot Real Madrid. Først på Anfield tirsdag og retur på Santiago Bernabeu i Madrid 15. mars.

Liverpool har ved flere anledninger vist at de kan spille gode kamper i Champions Leagues utslagsspill og det må de denne gangen også, dersom de skal komme seg videre fra åttedelsfinalen.

Laget

Alisson Becker (bildet) er i form og spilte en meget god kamp mot Newcastle United. Virgil van Dijk er skadefri og er tilbake som midtstopper. Mot Real Madrid blir det nok Joël Matip som spiller der. Trent Alexander-Arnold (høyre) og Andy Robertson (venstre) er på sidebackene.

På midten spiller nok Fabinho, Stefan Bajcetic og Jordan Henderson (med Harvey Elliott som en liten joker) og framme spiller Mohamed Salah, Cody Gapko og Darwin Nunez vil utgjøre angrepsrekka. Nunez fikk seg en smell i skuldra i Newcastle lørdag, men er sannsynligvis klar igjen.

Det er veldig viktig å komme blant de fire beste for å være sikret spill i Champions League. Liverpool ligger nå på åttendeplass med 35 poeng på 22 kamper. Tottenham Hotspur ligger på den viktige fjerdeplassen med 42 kamper på 24 kamper. Newcastle United ligger på femteplass (41 poeng på 23 kamper), Fulham på sjetteplass med 38 poeng på 24 kamper. Brighton & Hove Albion ligger likt med Liverpool med flere scorede mål (også 22 kamper).

“Cupfinaler”

Dermed er det nesten bare “cupfinaler” igjen av denne sesongen. Mellom Real Madrid-kampene spiller Liverpool viktige ligakamper borte mot Crystal Palace lørdag 25. februar, hjemme mot Wolverhampton Wanderers onsdag 1. mars, hjemme mot Manchester United søndag 5. mars og borte mot Bournemouth lørdag 11. mars.

Dette er fire meget viktige kamper for de røde. Med seire her, kan de kanskje ha fått kontakt med de fire øverste, før returmøtet med det spanske storlaget Real Madrid i midten av mars.

Men Jürgen Klopp har fortsatt en jobb å gjøre med å holde spillerne oppe og på tå hev. Heldigvis har han og spillerne litt mer selvtillit, har sentrale spillere som ser ut som de har funnet formen og flere sentrale spillere har kommet tilbake fra kortere eller lengre skadeopphold.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds