Skaper ligacupkampen en liten hodepine for Klopp?

Liverpool er i meget god form og etter litt om og men, et perlemål fra Dominik Szoboszlai og en hælflikk fra Diogo Jota, så var avansementet i ligacupkampen mot Leicester City i boks.

Som seg hør og bør; ligacup – eller Carabao Cup som turneringen heter nå, er en turnering der mange av de nest spillerne får muligheten til å skinne. For Liverpools del fikk Wataru Endo prøve seg på midten, Jarral Quansah var Ibrahim Konaté sin midtstopperkollega og stortalentet Ben Doak skapte mer enn en gang trøbbel for Leicester City på Anfield onsdag kveld.

Til London

Nå begynner alvoret og spillet om viktige poeng igjen.

Klokken halv sju lørdag kveld venter Tottenham Hotspur på Tottenham Hotspur Stadium i Nord-London. Jeg vil anta at manager Jürgen Klopp klør seg i hodet både i dag og i morgen, før han blir enig med seg selv og sitt trenerteam om hvilke elleve han slipper ut på i Englands hovedstad.

Det er et problem, eller rettere sagt et luksusproblem, for enhver trener å ha det sånn. Konkurranse om plassene er en drøm. Innsigelsene mot Liverpools tropp har i flere sammenhenger vært at den har vært for tynn.

Perfekt stall

Nå er stallen i ferd med å bli ganske så perfekt.

Mot Leicester City sto Caoimhin Kelleher i mål og gjorde sine saker bra. I Premier League står Alisson Becker og ferdig med det. Kelleher erMedia nok tilbake når det blir fjerderundekamp i ligacupen borte mot AFC Bournemouth.

Curtis Jones (!) spilte høyreback onsdag. Han kom bra fra den oppgaven. Trent Aleksander-Arnold spiller der mot Spurs.

På midtstopperplass er det mange å ta av nå. Ibrahim Konaté og Virgil van Dijk blir nok duoen i London lørdag. Men Jarell Quansah, Joël Matip og Joe Gomes er alle spillere som kan gå inn og gjøre en god jobb.

Venstrebackplassen er Andy Robertson sin, men i hans fravær kan Kostas Tsimikas gjøre jobben. Men fortsatt er det ingen tvil om at skotten vinner over grekeren når det beste laget skal plukkes ut.

Også på midtbanen er det mange alternativer nå. Mange midtbanespillere forlot Liverpool før denne sesongen, men jammen kom det mange inn også. Harvey Elliott, Wataru Endo og Ryan Gravenberch var trioen mot Leicester City. Det kan kanskje være bare Gravenberch av disse som får spille mot Liverpool. Formspiller Dominik Szoboszlai (kom inn og scoret et fantastisk mål på Anfield onsdag) og Alexis Mac Allister kommer nok inn på midten lørdag. Curtis Jones er i form og kan kanskje være en mann å satse på på lørdag, men her ligger mye av hodepinen til Klopp før den viktige ligakampen. I tillegg til disse er også Stefan Bajcetic i troppen og Thiago Alcantara er i trening etter langtidsskade og ventet tilbake om ikke lenge.

Liverpool tenner på alle offensive sylindre for tiden. I ligacupen spilte Ben Doak, Cody Gakpo og Diogo Jota, alle gode jokere i London lørdag kveld. Men kanskje starter ingen av dem kampen? Mohamed Salah, Darwin Nuñez og Luis Diaz er alle tre formspillere som ikke er så lett å skubbe seg på for reservene og blir nok foretrukket i den viktige kampen mot Spurs.

Liverpool er på andreplass i ligaen, med fem seire og en uavgjort, 15-5 i målforskjell og 16 poeng.

Manchester City leder med 18 poeng, seks seire på seks forsøk og 16-3 i målforskjell.

Tottenham Hotspur ligger på fjerdeplass med fire seire og to uavgjorte, 15-7 i målforskjell og 14 poeng.

Slippe inn mål

Kan vi kanskje ønske oss en “Clean Sheet” i den tøffe kampen mot Tottenham Hotspur. Hittil er det kun i 3-0-seieren over Aston Villa 3. september vi klarte det. Dog har det ikke vært mer enn ett baklengsmål i noen av kampene hittil i sesongen, men Liverpool har hatt en lei tendens til å våkne først når de har havnet under. Det er en særdeles dårlig uvane dersom de har ambisjoner om å vinne ligagullet.

På de seks første kampene i Premier League er det sluppet inn fem og det er ikke så galt. 15 mål forover er også godkjent. Bare Brighton & Hove Albion (18) og Manchester City (16) har flere scorede mål. Og bare City har færre innslupne mål, nemlig tre.

Liverpools offensive spill blir bedre og bedre og både angripere og offensive midtbanespillere er målfarlige slik laget spiller om dagen, men det bør legges stor vekt på å tette igjen bakover.

Det har vært gode tendenser i perioder i de siste ligakampene og også mot Leicester City onsdag, men også her kom det et baklengsmål, et ledermål, før Liverpool våknet, utliknet og etter hvert snudde kampen.

De baklengsmålene der er sure og føles litt unødvendige. Til nå har effektiviteten vært veldig bra andre veien og dette går til det ikke går lenger.

Ligarunden

Lørdag;

Aston Villa – Brighton & Hove Albion (13:30)

AFC Bournemouth – Arsenal (16)

Everton – Luton Town (16)

Manchester United – Crystal Palace (16)

Newcastle United – Burnley (16)

West Ham United – Sheffield United (16)

Wolverhampton Wanderers – Manchester City (16)

Tottenham Hotspur – Liverpool (17 30)

Søndag:

Nottingham Forest – Brentford (15)

Mandag:

Fulham – Chelsea (21)

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds