Ute og bjeffer før derby

José Mourinho er ikke fornøyd etter Tottenham spilte seg til 3-3 og uavgjort mot Østerrikske LASK. Ett poeng var likevel alt som trengtes for videre kvalifisering, og dermed klarte de å kvalifisere seg til neste nivå av Europaligaen.

Resultatet til tross må det ha vært fint for Spurs-supportere å se tidligere klubbikon Gareth Bale og omdiskuterte Dele Alli på scoringslista, selv om Harry Kane var ikke med i troppen på grunn av skade.

Son sto for den siste scoringen, og José Mourinho sier at han forventer Kane tilbake i troppen når de møter Arsenal for Nord-London-derby på søndag.

Etter kampen stilte Mourinho spørsmål rundt motivasjonen i laget.

– Det handler om holdningsproblemer, og jeg opplevde det samme i United. Det var en liknende situasjon der tapte vi to kamper i gruppespillet. Når utslagsrundene begynner, med sterkere motstand, endrer holdningen seg, fortalte Mourinho etter kampen.

På spørsmål om hva han tar med seg videre forteller han at han ikke er overrasket over at flere av spillerne mangler motivasjon i Europaligaens gruppespillrunder.

– Når vi reiser til Antwerpen, Ludogorets eller LASK og opplever stadionene, været, tomheten og atmosfæren merker jeg av erfaring at noen av spillerne føler de ikke skal være der. Motsetningen ligger i spillere som Son og Højbjerg. De er prakteksempler på spillere som ikke bryr seg om hvor de er, hvilken turnering de spiller, de bare er der. Og de er der for laget hele tiden, fortalte Mourinho.

Mourinho gjorde åtte endringer fra laget som møtte Chelsea forrige helg, og hadde det ikke vært for flere gode redninger fra Joe Hart er det ikke sikkert Spurs hadde klart å stikke av med poeng i det hele tatt.

Bale scoret sitt andre mål for Spurs etter han kom tilbake på lån, men det var også hans mål nummer 200 for karrieren som profesjonell fotballspiller. Ndombele fortsetter å imponere og gjorde god figur på banen nok en gang.

Da de varmet opp på denne kalde desemberkvelden i Østerrike bet Mourinho seg tidlig merke i en annerledes intensitet på oppvarmingen, hvordan de kommuniserte, og mindre entusiastiske spillere. Han forventer en betydelig forbedret prestasjon mot Arsenal i helgen, i tillegg til at han uttrykte forventninger om at kaptein Harry Kane blir friskmeldt.

– Akkurat nå kunne jeg stått her og dratt en bløff og påstått at han er lenge ute og sliter med noe alvorlig. Det er han ikke, han kommer til å spille, avsluttet Mourinho.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds