11-eren “ingen” har på fantasy

Suksess i Fantasy Premier League handler i veldig stor grad om å ha de samme poengplukkerne som alle andre har, slik at man ikke blir hengende etter. Av og til kan det faktisk være noe av hovedgrunnen til at en spiller som Haaland har 85-90% eierandel, fordi det er for stor risiko knyttet til å droppe ham. I denne artikkelen skal vi imidlertid ikke se på spillere som Haaland og Saka, vi skal isteden se på spillerne som nesten ingen har på laget sitt per 16. juli 2023. Treffer du på bare én slik spiller kan det være med å hjelpe deg å kjempe helt i toppen helt fra start – bare spør alle som hadde Rodrigo Moreno fra runde 1 i fjor.

Vi skal argumentere for hvorfor disse såkalte “diffene” kan være gode valg til tross for lav eierandel, men også se på grunner til hvorfor de er lite valgt. Til slutt skal vi ende opp med en hel 11-er som har en eierandel på under 5%, ja noen av disse er det i praksis ingen som har på laget sitt.

Jose Sa (5.0) – 1,6%

Wolves-keeperen vært en av fpl sine stødigste poengplukkere, med tosifret antall clean sheets og nesten 150 poeng begge de to foregående sesongene. Prisen er antagelig det som skremmer mest. Hadde han vært 0.5 billigere ville eierandelen vært en helt annen, men det er ikke dermed sagt at han ikke kan være verdt prisen.

James Tarkowski (4.5) – 3,2%

Gjenforent med sin gamle mentor Sean Dyche er Tarkowski potensielt en mann å regne med. Over en hel sesong i Everton håper Dyche garantert å skape et sterkt defensivt maskineri, og Tarkowski har dødballtrusselen til å ta med seg noen målpoeng i tillegg. Prislappen på 4.5 skremmer ingen, men det er såpass mange gode valg til den prisen at veldig få har gått for denne mannen.

Matty Cash (4.5) – 3,8%

Den polske høyrebacken med det fantastiske navnet var en fpl-åpenbaring i 21/22-sesongen, men en skade ødela litt for fjoråret. Nå er han priset til 4.5, og med Pau Torres inn og en skadefri D. Carlos ligger alt til rette for en ny strålende sesong for høyrebacken, og kanskje et enda mer defensivt solid Villa-lag. Et ypperlig fantasyvalg, særlig hvis du ikke har mætt i cash i banken. Villa har 4 tøffe bortekamper på de første 6, og det er nok hovedgrunnen til at spillerne herfra har såpass lav eierandel. Når det er sagt er det vanskelig å forstå hvorfor Tryone Mings har 5 ganger så høy eierandel som Cash.

Pedro Porro (5.0) – 4,4%

Spurs-backen startet 12 av de siste 13 seriekampene i fjor, og leverte 3 mål og 3 målgivende i dette tidsrommet. Det blir spennende å se hvordan spanjolen rolle blir under Ange Postecoglou, men det er liten tvil om høyrebackens offesive kvaliteter. Nettopp rollen til Porro blir det største usikkerhetsmomentet, for mens han i fjor for det meste spilte høyrekant kan det bli en mer tradisjonell backrolle i år. Det er også generell usikkerhet knyttet til Spurs-assets fordi skjebnen til Harry Kane atter en gang er litt ute i det blå.

Diogo Jota (8.0) – 2,0%

Portugiseren var en gave til fantasy-spillere til 7.5 den sesongen han kom til Liverpool. Nå er han igjen definert som midtbane, men det er langt mer konkurranse om plassene ved siden av Mo Salah i angrepsrekka. Klarer han å gjøre en av de plassene til sin egen er dette en potensiell bargain, for at det bor mål i denne mannen er det ingen tvil om. Om Jota får starte kamper eller om han blir brukt som en super sub vil ha veldig mye å si for om han er verdt prisen.

Jarrod Bowen (7.0) – 4,5%

Mannen som leverte 29(!) målpoeng i 21/22-sesongen ble belønnet med en schtøgg pris i fjor. I år er det langt mer overkommelig med 7.0m, men så godt som ingen lar seg overbevise. Dersom West Ham klarer å bruke Rice-pengene på noe fornuftig kan Bowen igjen bli en fin fpl-asset, men vi skjønner at kampprogrammet ikke frister helt fra start.

Philip Billing (5.5) – 1,0%

Fjorårets toppscorer for the Cherries er fortsatt ganske hyggelig priset til 5.5. Den høyreiste dansken vil være uhyre viktig for lagets sjanser til å holde seg i det gode selskap, og markerte dette med 2 scoringer i årets første treningskamp mot Hibernian. Sesongåpningen er imidlertid ganske røff mtp kampprogram, så her kan vi trygt sitte både på gjerdet og i båten enn så lenge. Hold også et halvt øye med kollega Marcus Tavernier, som rasket med seg hele 9 målpoeng på 19 starter i fjor.

Dwight McNeil (5.5) – 0,9%

Den tekniske vingen er en mann Sean Dyche alltid har hatt troen på, og på slutten av forrige sesong var han helt essensiell da Everton beholdt plassen. Kan bekle flere roller på begge sider av banen, og blir en nøkkelmann for Everton den kommende sesongen. Fus på det meste av dødballer, men neppe straffespark. Det var såvidt Everton berget plassen i fjor, og vi må igjen forvente at de kan måtte kjempe på nedre halvdel. Det å ha en playmaker for et Sean Dyche-lag er ikke for alle. Det kan kanskje være greit å se hvilken utgave av Calvert-Lewin vi får i år, før vi overbevises av denne gjengen offensivt.

Nicolas Jackson (7.0) – 0,8%

Pocchettinos første signering er fortsatt bare 22 år, men det knyttes likevel store forventninger til mannen som skal løse Chelseas spisskrise. Tør du å gå for ham fra start er det en skikkelig diff, med et kampprogram som løsner fint fra runde 3 og utover. De fleste vil nok likevel argumentere for at Nkunku er et tryggere alternativ til bare 0.5 mer, og det er antakelig hovedgrunnen til den lave eierandelen. Jackson er også et relativt ubeskrevet blad i fotballen, for han er ung og har bare denne halve sesongen der han var helt “unplayable”. Resten av karrieren hans er relativt ordinær.

Taiwo Awoniyi (6.5) – 1,8%

11-eren "ingen" har på fantasy

Kraftpluggen fra Forest hadde en strålende avslutning på fjoråret, med 6 mål på de siste 4 kampene. Det ser fpl-managere ut til å ha glemt allerede. Det latterlig tøffe kampprogrammet i starten er også selvfølgelig med på å hemme appellen til Awoniyi voldsomt. Ila de første 6 kampene skal Forest nemlig møte Arsenal, Chelsea, United og City borte.

Julian Alvarez (6.5) – 2,6%

Med både Bernardo Silva og Mahrez tilsynelatende på vei bort er det muligheter for Julian Alvarez til å spille seg til en enda viktigere rolle i Guardiolas mannskap. En så målfarlig spiss for et lag som skaper så mye offensivt har absolutt potensiale til å latterliggjøre prisen på 6.5. Kommer veldig i skyggen av Haaland, men det er fullt mulig å ha begge fra dag 1. En must have dersom Haaland skulle bli skadet.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds