Ny kontrakt Saka - Lønn på 4 millioner

Disse Arsenal-spillerne bør du ha på laget ditt

Hver dag fremover mot Gameweek 1 kommer vi med fyldige analyser av hvert lag i Fantasy Premier League.

Først ut er Arsenal, og vi skal se nærmere på hvilke spillere du bør vurdere på fantasy-laget ditt, hvem som kan være spennende utover sesongen og noen du ikke bør ha på laget ditt i det hele tatt.

Anbefalte kjøp fra Arsenal

Gabriel (5.0m) – 23,4%

Disse Arsenal-spillerne bør du ha på laget ditt

Det er mange gode defensive alternativer i Arsenal-laget, men ingen forsvarsspillere som er like bankers på laget som Gabriel. 

Ben Whites prisøkning gjør at engelskmannen blir mindre aktuell i år enn i fjor. Gabriel er minst like målfarlig som engelskmannen, men får naturlig nok litt færre målgivende fra stopperplass. I tillegg sanker brasilianeren langt mer bonuspoeng enn sin engelske lagkamerat. 

White holdt nullen en gang mer enn Gabriel til tross for at han startet to kamper mindre enn brasilianere. Til tross for det var det Gabriel som fikk flest bonuspoeng forrige sesong av de to forsvarsspillerne.

Gabriel hadde i tillegg langt høyere xG enn White. Tallene viser 5,04 forventede mål forrige sesong for Gabriel, mens White bare hadde 1,25 xG. Gabriel er med andre ord en langt mer målfarlig spiller, til tross for at fasiten for fjoråret viser 3 mål for Gabriel og 2 for White.

Det er kanskje litt urettferdig å sammenligne med White når man har spillere som Saliba og Zinchenko i samme prisklasse som Gabriel. Vi anser begge disse for å være bedre alternativer i forsvar enn det White er.

Både Zinchenko og Saliba er gode alternativer til Gabriel, men det er verdt å nevne at Saliba er milevis unna Gabriel hva gjelder xGI. Saliba noterte seg for to mål og en målgivende forrige sesong, men fikk godt betalt i forhold til xGI på 1,23.

Det er også verdt å nevne at Zinchenko er den forsvarsspilleren som har flest offensive bidrag i Arsenal-forsvaret, men at han naturligvis ikke når helt opp nå som han sliter med skader. Kieran Tierney eller Jurien TImber spiller trolig på venstrebacken i første kamp.

Bukayo Saka  (8.5m) – 51%

Disse Arsenal-spillerne bør du ha på laget ditt

Saka er ett av flere gode valg på Arsenal-midtbanen. Lagkameratene Ødegaard og Martinelli er populære valg, og noen gir til og med gi Havertz sjansen fra start denne sesongen.

Havertz bør man holde seg unna fra starten av sesongen, men det er vanskeligere å argumentere mot både Ødegaard og Martinelli.

Saka, Martinelli og Ødegaard var svært jevne når man ser på både underliggende tall og målpoeng. Alle tre endte på mellom 16 og 18 xGI (Expected Goal Involvements), der Martinelli hadde lavest xGI, men også færrest minutter på banen.

Poengmessig i fjor var det bonus som skilte Saka og Ødegaard. Sistnevnte sanker mer bonuspoeng enn Saka, men vi forventer at Saka leverer flere målpoeng i år enn Ødegaard. Nordmannen hadde en fantastisk sesong med 15 mål og totalt 23 målpoeng fra midtbanen, noe som blir svært vanskelig å gjenskape denne sesongen.

Det største ankepunktet for Martinelli er at han vil få tøff konkurranse fra Trossard på venstrekanten, mens Ødegaard og Saka trolig vil være mer sikre på spilletid.

Valget mellom Saka og Ødegaard er svært vanskelig, men det at Saka tar straffene tipper duellen i hans favør. Ønsker man å diffe litt, eller doble med Arsenal på midtbanen er Ødegaard høyaktuell.

Gabriel Jesus (8.0m) – 31,1%

Fantasytips - kaptein runde 4

 

Gabriel Jesus trekkes frem fordi han er et sikkert valg i starten av sesongen. Jesus kommer til å starte de første kampene der arsenal møter overkommelig motstand.

Prisen gjør at man lett kan hoppe på mange av de andre spissene uten problemer; f.eks Darwin, Jackson, Wilson eller Nkunku. Gabriel Jesus er i tillegg valgt av 31.1% som gjør at man tar liten risiko i forhold til massene.

I utgangspunktet liker jeg bedre Martinelli eller Ødegaard på midtbanen, men det skaper problemer senere om man  få inn en av de andre spissene i prisklassen 7.0-8.0.

Kort oppsummert er Jesus et kjedelig men fornuftig 3.valg i Arsenal-laget, men i dette Arsenal-laget finnes det mange veier til Rom.

Diffene i Arsenal-laget

Leandro Trossard  (7,0m) – 4,0%.

Disse Arsenal-spillerne bør du ha på laget dittDette kan bli en av de beste diffene utover i sesongen, men til Gameweek 1 er det per nå alt for stor risiko knyttet til spilletid og plass i star XI.

Trossard har overbevist i pre-season og skulle vi få noen klare tegn på at han starter åpningskampen i Premier League, kan han bli en billig og fin Arsenal-diff i starten av sesong.

Trossard har 3 mål på 4 treningskamper i sommer, der to av målene kom i 5-3 kampen mot Barcelona. Trossard spilte 79 minutter i Barcelona-kampen før han ble byttet ut mot Martinelli.

Det er også verdt å holde ett øye med Emile Smith Rowe utover sesongen. Både Trossard og Smith Rowe kan gi hodebry for dem som har valgt martinelli på laget.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds