Abramovitsj beklager superliga-involvering

Det er sjelden skue å se Roman Abramovitsj uttale seg. Likevel har han og resten av klubbledelsen i kjølvannet av superliga-kaoset gjort nettopp det, til flere supporteres store forbauselse.

– Eieren og styret i Chelsea Football Club ønsker å forklare Chelsea-supportere hva som har skjedd de siste dagene. Vi har tatt oss tid til å høre med flere supportergrupper og lytte til deres synpunkter og bekymringer, heter det på Chelsea FC sin egne nettside.

Chelsea var sist ut blant de engelske klubbene til å offentlig beklage og trekke seg fra superligaen, og klubbledelsen var også her svært sent ute med å uttale seg om situasjonen sett fra et eierperspektiv. Brevet ble publisert fredag.

Som del av brevet kommer det frem at eierskapet ser på supporternes reaksjoner som grunn for hvorfor de omsider meldte seg ut av turneringen, og lener det hele på at de ikke visste at det ville skape slik furore som det gjorde.

– Vi ser nå at vi skulle ha tatt tak i problemene rundt superligaen på forhånd av at vi meldte oss inn, og både Abramovitsj og styret skjønner at det er en beslutning vi ikke skulle tatt, og som vi angrer dypt på, fortsetter brevet.

Brevet er kraftig preget av unnskyldninger og bortforklaringer, og det er tydelig at eierskapet gjør sitt beste for å få supporterne på sin side igjen. Generelt sett er det sjeldent at klubbeiere uttaler seg om noe de gjør med klubben, og i mars stilte Abramovitsj til intervju om klubben for første gang på 15 år.

– Chelsea har en veldig rik historie, og vi vet at vi er heldige for å kunne være del av den. Klubben var her før oss, og kommer til å være her etter oss, avsluttes brevet.

Hele brevet kan leses i sin helhet her.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds