Arsenal-spillerne du bør vurdere på Fantasy

Arsenal endte på en 8. plass forrige sesong, men avsluttet sesongen bra, og var det fjerde beste laget siste halvdel av sesongen. De setter i gang årets Premier League-sesong borte mot Brentford fredag den 13. August. Arsenal har deretter to vanskelige kamper mot Chelsea og Manchester City, før kampprogrammet blir fint i fra Gameweek 4 til 11.

Keeper/Forsvar:

Arsenal slapp inn 39 mål i fjor. Kun Chelsea og Manchester City som slapp inn færre. De har nettopp signert Ben White (4.5) fra Brighton, som da sannsynligvis starter ved siden av Gabriel (5.0) i midtforsvaret.

Ikke forvent noen offensive målpoeng fra White, mens Gabriel er farlig på dødballer og hadde 15 avslutninger og scoret 2 mål i fjor. Han har slitt med skader nå i sommer, men forventes tilbake til sesongstart.

På venstreback finner vi Kieran Tierney (5.0), med nysigneringen Nuno Tavares (4.5) som back-up for skadeutsatte Tierney. Høyrebackplassen er litt mer åpen, hvor Chambers (4.5) er et mulig førstevalg, med Bellerin (5.0) og Cedric (4.5) i bakhånd.

Det har vært veldig frem og tilbake for Bellerin i sommer. Han startet kun 3 av de siste 13 kampene i fjor. Og har vært rykter bort i hele sommer, hvor det de siste dagene har vært snakk om utlån til Inter.

På keeperplass starter Bernd Leno (5.0), som er et fint valg da han er er fast og at man kan forvente at Arsenal slipper inn få mål. En annen variant er å gå for Ben White (4.5), hvor man også kan rotere med for eksempel en 4.5-forsvarer fra Villa, Newcastle eller Everton-forsvarer, som har enklere kamper i Gameweek 2 og 3 når Arsenal møter Chelsea og City.

Midtbane:

Saka (6.5) og Pepé (7.5) kommer til å få et større ansvar fremover ifølge Franco Roche i Fantasyrådet, hvor Saka kommer til å ta flere dødballer. I tillegg så har Smith Rowe (5.5) fått tildelt draktnummer 10, og vil sannsynligvis spille en større rolle i laget.

Så i Arsenal kan man finne flere kupp fremover på midtbanen, som jeg også mener man kan starte med. Foreløpig har jeg selv Pepé inne på laget mitt, som avsluttet sesongen sterkt med 5 mål på de siste tre kampene. Saka hviler muligens ved Premier League-start på grunn av EM, men ingen i hans priskategori (6.5 og under) hadde høyere xGI forrige sesong (Expected Goal Involvement – Mål og Assist) . Men man kan finne god verdi i både Pepé (7.5) og Smith Rowe (5.5) også, som kun har en eierandel på henholdsvis 3% og 7%. Av andre alternativer finner vi også Joe Willock (6.0) og Willian (6.5), om det viser seg at de blir foretrukket av Arteta.

Angrep:

Lacazette (8.5) er i samme situasjon som Bellerin, hvor det fortsatt er uavklart om han blir eller ikke. Uansett så er det Aubameyang (10.0) som er et mulig valg helt fremme på banen. Hvor han også på Fantasy i år er kategorisert som spiss istedenfor midtbanespiller, som også gjør han mindre attraktiv selv om han har gått ned i pris.

Men for øyeblikket kan man finne mer verdi i forsvaret og midtbanen til Arsenal. Men han er selvfølgelig en fin differensial med en eierandel på kun 3.5% og har selvfølgelig et høy potensial da han scoret 44 Premier League-mål tilsammen i 18/19 og 19/20 (samt 10 mål i fjorårssesongen). Om Lacazette forsvinner, så kan det godt hende Edward Nketiah (5.5) vil få flere sjanser enn han gjorde i fjor.

Se opp for:

Her mener jeg man kan gjøre flere kupp i forsvar, deriblant Leno (5.0), Chambers (4.5), White (4.5), Gabriel (5.0) og Tierney (5.0). Hvor Tierney også kan bidra med offensive returns.

Det samme gjelder på midtbanen hvor jeg mener at potensielt alle av Pepé (7.5), Saka (6.5) og Smith Rowe (5.5) kan vise seg å gi veldig god verdi for pengene.

Styr Unna:

Foreløpig er det kun helt fremme på banen man bør trå varsomt, da situasjonen rundt Lacazette (8.5) er uavklart. Det samme gjelder prislappen til Aubameyang (10.0) når man finner så god verdi i midtbanen til Arsenal, og bedre pris på spisser i andre klubber.

Arsenal starter med en grei kamp mot Brentford, deretter møter de Chelsea og City, før de har fine kamper i Gameweek 4 til 11. Så her kan man se an hvilke spillere som er aktuelle i de tre første rundene, hvor man også får en bedre pekepinn hvem som spiller fast, som man deretter kan bytte inn til Gameweek 4, eller til et eventuelt tidlig Wildcard.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds