SParket: Tuchel ferdig i CHelsa

Bekreftet: Chelsea sparker Tuchel

Etter Champions League-tapet på tirsdag mot Dinamo Zagreb, sa Thomas Tuchel han var sint på seg selv. Tydeligvis ikke så sinte som de amerikanske eierne ble over «ydmykelsen».

På onsdag før lunsj kom bekreftelsen på at Chelsea har sparket manageren som ledet de tidligere eierne til Champions League-tittelen.

Sparkingen kom svært overraskende og ble kjent dagen etter at Chelsea tapte 0-1 borte mot kroatiske Dinamo Zagreb i Champions League.

Spekulasjonene rundt hvem som overtar etter Tuchel er mange. Foreløpig peker to kandidater seg ut blant bettingselskapene.

Brighton-manager Graham Potter og Mauricio Pochettino er de heteste kandidatene. Også Brendan Rodgers, Ralph Hasenhüttl og Zinedine Zidane har vært nevnt.

Ifølge den anerkjente fotballskribenten Guillem Balagué har Chelsea-eierne spurt om å få prate med Potter. Balagué skriver at Potter har en utkjøpsklausul på rundt 185 millioner kroner.

TV 2s fotballkommentator Endre Olav Osnes sier til TV2 at han er usikker på om Chelsea har erstatteren klar. Han tror sparkingen kom spontant etter en litt dårlig start i Premier League.

– den naturlige arvtakeren er Mauricio Pochettino som hadde PSG sist og en viss suksess med Tottenham, sier Osnes til TV2

– Potter er naturligvis en strålende mann som kan lykkes i Chelsea. Det blir spennende å følge videre i de neste dagene, sier Osnes.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds