De beste billigspillerne på Fantasy

Jeg skal i denne artikkelen gå gjennom de beste billigspillerne til å ha i laget. Disse opptar som regel benkeplassene i laget ditt, slik at du kan bruke mest mulig penger på å oppgradere i de elleve som spiller. Men i enkelte tilfeller er man også heldig og finner gull slik som John Lundstram var for et par sesonger tilbake. De siste par ukene har det også oppstått et par skader som gjør at billigspillere har blitt oppgradert innad i laget.

4.0/4.5 Keepere:

Det finnes ingen spillende 4.0 keepere, det er nærmeste er Ben Foster i Watford, men akkurat nå er han nummer to bak Bachmann. Så det beste alternativet per dags dato er å gå for en 8,5-duo om du vil spare penger på denne fronten for å investere lengre fremme på banen. Da er alternativet duoen Sanchez (4,5) og Steele (4,0) i et godt defensivt Brighton. Ellers så er også nevnte Bachmann (4,5) og Foster (4,0) i Watford aktuell, som var det beste defensive laget av de nyopprykkede med kun 0,65 innslupne mål per kamp i fjor. Begge disse lagene starter også med et fint kampprogram.

4.0 Forsvarspillere:

Her ble fantasyspillerne gitt en gavepakke i går da det ble konstatert at Andy Robertson er ute i ca 6 uker, og Tsmikas til 4,0 sannsynligvis tar plassen hans i mellomtiden. Vi kan da forvente at grekeren spiller i 3-6 kamper. I løpet av denne tiden så er det kanskje andre 4.0-spillere som har blitt fast inventar i et annet lag, som man da kan bytte til.

Foreløpig ser det også ut til at Daniel Amartey til 4,0 vikarierer i midtforsvaret til Leicester, da både Evans og Fofana er skadet. Om Leicester ikke signerer en ny stopper før vinduet stenger, så bør Amartey spille de første fire kampene til Evans er tilbake.

En annen til 4,0 som har størst sjanse til å starte er 19 åringen Andrew Omobamidele i Norwich. Han har spilt samtlige minutter i pre-season. Men Norwich har et horribelt kampprogram fra begynnelsen av og møter Liverpool, Manchester City, Leicester, Arsenal første fire. Så ikke forvent for mange poeng fra den kanten.

Ki-Jana Hoever har også spilt mye for Wolverhampton i pre-season, men Semedo er forventet tilbake til Gameweek 1, og Hoever går da sannsynligvis tilbake til benk.

Dette kan også være saken for Livramento i Southampton. Men han er svært anvendelig og kan spille på begge backer samt som ving, så om det blir skader kan det fort hende han går inn i elleveren, eller at han uansett får noen minutter som innbytter.

Manquillo i Newcastle startet 10 kamper i fjor, hvor det kan forventes at han spiller noe av det samme i år, så foreløpig finnes det bedre alternativer akkurat nå.

Charlie Goode i Brentford har spilt en del i pre-season, men regner med han vises til benk da Ajer har blitt hentet inn i samme posisjon.

4.5 Midtbanespillere:

I den billigste kategorien av midtbanespillere er Bissouma den mest populære, og valgt av 13%. Han scoret 1 mål i fjor, men skyter ofte, faktisk like mange ganger som Ward-Prowse, Foden, Jota og Lingard, og flere ganger enn James Rodriguez i fjor. Men flesteparten av disse skuddene kommer fra utenfor 16-meteren, men man kan alltid leve i håpet om at målet kommer når man trenger han fra benken.

Mitt valg fra denne kategorien er Josh Brownhill i Burnley. Han har spilt mest av Burnley-spillerne i oppkjøringen, og har også scoret to mål i sommer. Før han kom til Burnley for to år siden, scoret han ca hver tiende kamp.

James McArthur i Crystal Palace har spilt mye i pre-season. Så kan hende han spiller mer i år enn i fjor. Har 0 mål siste to sesonger, men 10 mål tilsammen de to sesongene før dette.

Jeg kan huske det var en på barneskolen som het Allan, og han fikk kallenavnet “Allan med ballan”. Veldig rart i og med alle guttene i klassen hadde baller. Men anyways, en annen Allan er Allan på Everton. Her finnes det bedre alternativer, ettersom han kunne hadde 7 skuddforsøk i fjor, 35 færre enn Bissouma.

I Newcastle finner vi 4.5-duoen Isaac Hayden og Sean Longstaff. Begge spilte ca halvparten av kampene i gjør, og endte på tilsammen 0 mål. Finnes bedre alternativer.

Nakambia og Douglas Luiz lider samme skjebne som Newcastle-duoen, og spiller ca 50/50 av kampene.

I Norwich finner vi to aktuelle i 4,5-klassen. Lukas Rupp og Barry Gilmour. Rupp spilte 23 kamper i fjor, og har spilt en del i pre-season, og snitter mål ca hver tiende kamp. Gilmour er et stortalent, og kan bli spennende å følge i år, og er noe gøyere å ha på benken i år, da han fort kan bli en av overraskelsene i år. Det kan også nevnes at han har 8 mål og 8 målgivende på 32 kamper for andrelaget til Chelsea, så han er jo ikke evneveik.

Om det blir skader hos Declan Rice i år, så går sannsynligvis Mark Noble inn i elleveren. Han er i år priset til 4,5 og kan fort være på straffer i West Ham.

4.5-5.5 Spisser:

Om man ikke går for 3 spisser i år, så har man behov for en spiss på benken. Her finnes det ikke mange alternativer, faktisk kun tre: Stipe Perica i Watford, Keinan Davies i Aston Villa, og Michael Obafemi i Southampton.

Perica scoret 1 mål på 16 kamper i fjor, men har sterk konkurranse i et Watford som ikke har mindre enn 9 spisser i troppen.

Keinan Davies er for øyeblikket skadet, så han er uaktuell. Så per dags dato er Obafemi det beste alternativet, hvertfall nå som Danny Ings har dratt.

Obafemi har spilt en del i pre-season, men endte på kun 57 spilte minutter i fjor, og antar at det er mest sannsynlig at han får 10-15 minutter fra benken.

I 5.0-klassen finnes det også få alternativer. Origi er uaktuell for de fleste, og endte kun på 180 spilte minutter i fjor. Her finnes det også 4 Watford-spisser: Success, Fletcher, Dennis, Cucho, som er vent og se. D

et mest spennende alternativet er Adam Idah i Norwich, som fikk 3 mål på 17 kamper forrige sesong, men fortsatt er Obafemi et like aktuelt alternativ til 0.5 mindre.

I 5.5-klassen finner man de som er nærmest en startellever, disse også i Watford, slik som Deeney, Joao Pedro, Gray og King. Men som sagt, fortsatt 9 spisser i dette laget. I Burnley finner vi trioen Vydra, Barnes og Rodriguez som alle deler på ansvaret sammen med Chris Wood.

De jeg mener ser mest spennende ut for øyeblikket er Aron Connolly i Brighton som muligens kaprer spissplassen foran Maupay så lenge Welbeck er ute. Han startet hvertfall i generalprøven.

Den mest spennende i mine øyner er dog Mateta i Palace, som kan være fin om han finner tilbake til scoringsformen han hadde i Bundesliga og Fransk fotball. Uten at jeg kan si at det er så mange av billigspissene som er direkte appellerende.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds