De Bruyne usikker før Arsenal-kamp

Etter Premier League i likhet med alle andre store ligaer i verden har blitt satt på vent, er det nå bare snakk om dager før Everton og Liverpool åpner showet igjen, mer presist på lørdag klokka 13.30.

Flere FPL-managere valgte å signere Son allerede rett etter kampen mot Manchester United i runde 4, i frykt for at han skulle gå opp i pris igjen i løpet av det lange overgangsvinduet før neste runde.

Andre managere har valgt å vente med bytte(r) til alle landskampene er ferdigspilt.

En av spillerne som er signert til flest FPL-klubber av dem alle, er Kevin de Bruyne (40.1%). Flere managere våknet derfor på tirsdag opp i fortvilelse over å se ham være markert med gul trekant, med «Knock – 75% chance of playing» som tilhørende sykemelding.

Det er altså en overhengende risiko for at en av spillets dyreste og mest eide spillere har pådratt seg en skade, men hvor ille er egentlig situasjonen, og må han ut av laget ditt?

Son kan det gå
Forrige runde tok flere managere et hit for å få ut Son, bare for å se ham hente inn to mål og en målgivende i runden han ifølge FPL hadde 25% sannsynlighet for å skulle spille i.

Med dette ferskt i minnet er det svært lite fristende å selge Kevin allerede, og enda mindre å ta et hit for å få ham ut. Selv om Belgia har en landskamp igjen å spille før de skiller lag igjen er den Manchester City-eide belgieren allerede på plass tilbake på Etihad for å jobbe med og få ham friskmeldt.

Belgias landslagstrener Roberto Martínez skal ha uttalt at Kevin «følte et eller annet», og at å bytte ham ut og sende ham tilbake til Manchester var et forebyggende eller preventivt grep, for å unngå at han pådrar seg en skikkelig skade.

Konklusjonen er derfor at det blir unødvendig, med den informasjonen vi sitter på i skrivende stund, å bytte ut Kevin fra FPL-laget. For øyeblikket er hverken Jesus, Agüero, eller Sterling kampklare, og Foden, Delap og Mahrez kan brått være kule differentials i deres skadefravær.

Om du først er kommet så langt i dette overgangsvinduet uten å gjøre byttene dine, kan du like gjerne vente til dagens og morgendagens landskamper er spilt før du gjør byttene dine, og se an om det dukker opp noen mer alvorlige skader du må adressere. FPL er tross alt et maratonløp – ikke en sprint!

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds