De mest populære fantasy-byttene før runde 13

Managere verden rundt kaster seg som gribber over tre spillere som er ett gult kort unna suspensjon. Hva er de heteste transfertrendene på fpl denne runden?

Keepere: Pope/Sanchez → Alisson/Kepa

Nick Pope står med 5 clean sheets på 11 kamper, men blir likevel kastet ut av folks lag før bortekampen mot Spurs. Årsaken er to andre keepere som har begynt å holde nullen i det siste, nemlig Alisson og Kepa. All den tid det er fristende å kaste seg over formspillere, er det likevel vanskelig å se for seg noe annet enn at Alissons 14- og 15-poengere neppe kommer til å bli hverdagskost. Kepa på sin side har gjort en veldig god figur etter at han fikk sjansen fra Potter, men Chelsea slipper fortsatt til fryktelig mye store sjanser.

Robert Sanchez derimot, ser ut som et ok salgsobjekt akkurat nå. At Brighton skal holde nullen mot City er nesten umulig å se for seg, og så lenge Kepa er et billigere alternativ er det selvsagt fristende å slå til nå, hvis man har et keeperbytte å avse.

Forsvar: Reece James → Cancelo/Alexander-Arnold/Saliba

De mest populære fantasy-byttene før runde 13

Reece James er ute til etter nyttår, og er dermed det desidert mest populære salget denne runden. Inn kommer, ikke overraskende, de to andre mest populære premium-forsvarerne før sesongen. Både Cancelo og Trent Alexander-Arnold har fint kampprogram frem mot runde 16, og virker som trygge erstatninger for Chelsea-backen.

William Saliba er selvfølgelig også hot topic, som den høyest scorende budsjett-forsvareren denne sesongen. Her er det for øvrig verdt å merke seg at Saliba har 4 gule kort, noe som betyr at han potensielt kan måtte stå over en hjemmekamp mot Forest, f eks. Dette gjør ham til et mer risikabelt valg enn f eks makker Gabriel til samme pris.

Midtbane: Trossard → Foden/Saka

Det var nok mange som hadde gledet seg til å se Leandro Trossard herje med Nottingham Forest hjemme. Slik gikk det ikke, og ukas bytter er helt klart en reaksjon på denne skuffelsen. Dessuten snur kampprogrammet til Brighton voldsomt akkurat nå, pluss at kalasformen fra sesongstarten ser ut til å ha fått en liten dupp. Fullt forståelig at man bytter ut belgieren nå, og et av rundens enkleste transfers ut.

Angrep: Kane → Haaland/Jesus/Toney

Harry Kane hadde levert målpoeng i 9 runder på rad da det ble blank borte på Old Trafford. Det å bytte ut ham for Haaland nå er selvfølgelig ingen skam, men alternativ 2 og 3 på lista kan vise seg å være mer bryderi enn det er verdt. Både Jesus og Toney har nemlig 4 gule kort, noe som gjør dem til en risiko.
Med et nytt gult kort i helga er f eks Jesus ute hjemme mot Forest, og dermed er resten av kampene før neste wildcard bortekamper.

Dette er en avgjørende tid på sesongen, selv om et gratis wildcard er rett rundt hjørnet. Pass derfor på at du ikke potensielt kaster bort bytter på å kjøpe spillere som er bare ett kort unna suspensjon.

Her kan du se hvem som nærmer seg suspensjon (Maddison, McTominay, Neves, Palinha og Gordon har allerede sonet)

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds