De mest populære fantasy-byttene før runde 9

Trent forsvinner ut, mens De Bruyne og en skadet svenske er på kjøpetoppen. Vi tar en titt på de mest populære fpl-overgangene i løpet av landslagspausen.

Kampanje: Få 10 i odds på Manchester City mot Manchester United

Keepere: Alle andre → Pope

Newcastle-keeperen er det desidert mest populære keeperbyttet denne runden, i den grad et keeperbytte noensinne kan bli populært. Sammen med Raya står han for flest redninger så langt, og har 3 clean sheets til nå. Undertegnede er likevel neppe alene i å være litt skuffet over at Newcastle ikke klarte å holde nullen hjemme mot Bournemouth, så det å bytte keeper er definitivt et luksusbytte med mindre du er på wildcard-kjøret.

Forsvar: Alexander-Arnold → ??

Det er ingen tydelig trend på hvilken forsvarer fpl-managerne kjøper om dagen, men det finnes helt klart en tydelig trend(t) når det kommer til hvem som selges. Med bare 2 målpoeng og 1 clean sheet på Trent Alexander-Arnold til nå må det være lov å si at det ikke står til forventningene, og dette er nok først og fremst et bytte for å overføre midler til midtbane og angrep, ettersom spillerne der leverer poeng mye mer regelmessig enn forsvarerne skal man tro det man har sett så langt.

Det er selvfølgelig likevel en stor risiko forbundet ved det å kvitte seg med en av de mestscorende forsvarsspillerne på fpl noen sinne, særlig rett før en hjemmekamp mot et lag som nettopp har byttet manager.

Midtbane: Salah → De Bruyne

Det at Salah byttes ut før en hjemmekamp mot Brighton, mens Kevin De Bruyne byttes inn før et hjemmederby mot Manchester United er ganske sensasjonelt. Årsaken er selvfølgelig at City har åpnet klart bedre enn Liverpool, og at Salah sin output har vært langt under forventning. Det at Liverpool møter Arsenal og City i runde 10 og 11 kan selvfølgelig også ha mye å si.

Når det er sagt er det selvfølgelig alltid risiko forbundet med å bytte ut fpl’s mest eksplosive asset de siste 5 årene, og det ville vært langt fra overraskende hvis både Salah og Liverpool slår hardt tilbake til helgen.

Alle andre → Maddison

Rundens mest populære transfer inn er faktisk ingen ringere enn James Maddison. Med siste plass på tabellen er det vanskelig å overdrive i å si at sesongstarten til Leicester har vært rævva, men kampprogrammet de neste 5 (NFO, bou, CRY, LEE, wol) gir Leicester-fansen håp om lysere tider.

At Maddison scoret i forrige seriekamp, noe verken Kulusevski, Gundogan eller Luiz Diaz gjorde, er nok med på å bidra til at så mange tar sjansen på Maddison. Leicester møter også ligaens nest svakeste lag, så de aller gærneste vil helt sikkert se på Maddison som en differential captain til rundens siste kamp.

Angrep: Jesus → Isak(!)

Her ser vi et prakt-eksempel på hvorfor man ALDRI skal gjøre tidlige bytter inn mot en landslagspause. Isak ble skadet i løpet av landslagspausen, og flere kilder melder at han forblir på sidelinjen i flere uker fremover.

Rundens nest mest populære bytte er dermed Isak ut, Toney inn. Det hadde vært gøy å se en statistikk på hvor mange som har gjort begge nevnte bytter i samme runde.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds