Fantasy-kaptein runde 27

Den beste kapteinen til GW27

Etter Salahs maktdemonstrasjon i GW26 byr det kaotiske kampprogrammet igjen på en solid nøtt. Når Liverpool ikke spiller, hvem skal få kapteinsbindet i GW27? Her er det både store muligheter, men også mange fallgruver…

Ronaldo/Fernandes

Watford så ut til å ha fått bedre kontroll på det defensive under Hodgson, bare for å gå på en skikkelig smell mot Crystal Palace i midtuka. Mot et Manchester United som sakte men sikkert ser bedre ut, kan det bli en trasig tur til Old Trafford for Roy sine gutter.

Spesielt Fernandes har levert sterkt i det siste, og har de 5 siste rundene levert 2 mål og 3 assist, og dermed 29 poeng. Ronaldo er tilsynelatende ute av form, og har levert langt mindre målpoeng den siste tiden enn hva han er vant med, men man kan aldri helt avskrive 37-åringen likevel. Her er det imidlertid Fernandes som foretrekkes, men jeg mener det finnes bedre alternativer enn i et fremdeles ganske uforutsigbart Man Utd. 

Weghorst

Skal du gå for en DGW-alternativ, er det egentlig bare ett alternativ denne runden. Weghorst har virkelig overbevist siden overgangen til Burnley, og møter denne runden både Crystal Palace (B) og Leicester (H).

Det kan virke risikabelt å sette bindet på en Burnley-spiller, men tar man med at både Palace og Leicester kun har holdt nullen i 1 av sine 7 siste ligakamper, begynner det å lukte gull av den store nederlenderen.

Burnley har virkelig funnet tilbake til egen identitet i det siste, noe som har resultert i 3-0 seier over Brighton og 1-0 over Tottenham de siste to kampene. Har du Weghorst bør han være høyaktuell som kaptein denne runden. 

Kane/Son

Jeg nevnte tidligere at Man Utd er uforutsigbare, men det blir bare blåbær sammenlignet med Spurs. Det er smått sensasjonelt at de med få dagers mellomrom presterer å slå Manchester City, for senere å tape mot Burnley.

Likevel, det skal godt gjøres at de ikke klarer å reise seg mot et Leeds-lag i krise. Leeds har sluppet inn 16 mål på sine siste fire kamper, som tilsvarer et snitt på smått utrolige 4 baklengs per kamp! Da skal det godt gjøres at Spurs sin superduo ikke tegner seg for målpoeng denne helgen.

Jeg holder Kane kneppet foran Son med tanke på kapteinsbindet, men begge vil være gode alternativer denne runden.

Riyad Mahrez/Sterling

Tør du gamble mot rotasjonen til Guardiola, kan det være mye å hente denne runden. Med bortekamp borte mot et nedrykkstruet Everton kan det fort bli mange mål for de lyseblå serielederne, men som alltid er det nærmest umulig å se for seg hvem som skal stå for disse målpoengene.

En mulig innfallsvinkel kan være å se på hvem som har levert i det siste, hvor spesielt Mahrez peker seg ut. Mahrez har ikke fått all verdens spilletid denne sesongen, men har levert så til de grader de gangene han har fått sjansen. Med bare 3 starter på de siste 7 kampene vitner dette om et solid sjansespill, men med en god backup som visekaptein er kanskje ikke risikoen så høy som det skulle se ut som.

Sterling er kanskje et tryggere alternativ, da han har startet de siste 6 kampene for City, og har levert 5 målpoeng på disse kampene (3+2). Det er en klassisk high risk/high reward situasjon om du vurderer en City-kaptein denne runden. Likevel, dette er først og fremst en løsning for dem som spiller Free Hit denne runden.

Sitter du med benken full av Liverpool-, Arsenal- eller Chelseaspillere, vil jeg fraråde en City-kaptein på det sterkeste. Her MÅ det i tilfelle være et sikkerhetsnett dersom disse ikke spiller.

Oppsummert: Kane er det beste valget

Rundens beste kaptein ser ut til å være Kane borte mot Leeds. Med en forholdsvis enkel hjemmekamp for Manchester United og en grei dobbelrunde for Burnley er Bruno Fernandes og Wout Weghorst også solide alternativer.

Kjører du Free Hit kan det lønne seg å gamble på enten Mahrez eller Sterling, men ikke vurder dette om du ikke bruker chips denne runden. 

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds