Det dummeste du kan gjøre på fantasy

“Det dummeste du kan gjøre” på Fantasy

I flere år har vi blitt underholdt av Jon Almaas sin karakter Christian Kopperud, i den grad man kan kalle ham en karakter (alle vet jo at det bare er Jon Almaas med alternativt navn).

Hans autoritære utstråling og smått kvalmende ovenfra-og-ned-holdning har gått sin seiersgang i de tusen hjem.

Nå prøver PL Norge-redaksjonen seg på en aldri så liten Kopperud, med en god dose ironisk distanse, selvfølgelig. Formålet med artikkelen er å plukke ut det mest håpløse laget til fullt budsjett. Her er altså fallhøyden stor, for selv blinde høner kan finne korn.

Gratis fantasyliga med 500.000 i potten

Keepere

1.5% som ikke har fulgt med i timen har fått inn Martin Dubravka (4.5) på laget. Fjorårets førstekeeper i Newcastle har fått konkurranse av Nick Pope, og her er det meget høy risiko for 0 poeng hver uke. Kjører du en rotasjonskombo med Raya (4.5) som har fått råsterk konkurranse av Strakosha er du nesten helt sikker på å snuble i startblokka.

Forsvar

Det er opplest og vedtatt at Tuchel foretrekker Chilwell om han er skadefri, noe han er nå. Likevel er det nesten 5% som velger å inkludere Marcos Alonso (5.5) fra start. Her er det mye som skal klaffe. De samme gjelder dersom du går for fjorårsfavoritten Sergio Reguilon (4.5). Han er tilsynelatende nummer 3 i rekka på venstrevingen, og det er en grunn til at han har gått ned i pris til tross for en ok sesong i fjor.

Blant premium-ish-alternativer kan vi nevne både Matip (6.0) og Konaté (5.0). Her sikrer du deg ikke bare en adynamisk duo som nesten aldri vil spille i samme gameweek. Du klarer også å bruke opp to Liverpool-plasser i samme slengen, som kunne blitt brukt så MYE bedre andre steder.

Et forsvar er heller ikke komplett uten minst én skadeplaget venstreback. Nå har også Mikel Arteta innsett at det er plagsomt at den beste venstrebacken din er en vandrende oransje varseltrekant, og kjøpt inn en potensiell erstatter for Kieran Tierney (5.0). Nesten 4% har valgt skotten på laget i skrivende stund, men jeg håper for alles beste at den eierandelen faller drastisk.

"Det dummeste du kan gjøre" på Fantasy

Midtbane

Få lagdeler roteres det like mye i som i midtbaneleddet, og er du fysen på alle rotasjonsfarers mor (eller rotasjonsmorers far), så er Phil Foden (8.0) rett mann for deg. Han scorer hat trick i den ene kampen og er benket i de to neste, og hva logikken bak er vet bare det geniale hodet til Pep Guardiola. I tillegg fikk han innreisenekt til USA-turneen til City, så at han starter GW1 virker usannsynlig. Kjør ham i tospann med Ilkay Gündogan (7.5) så er midtbanekaoset godt igang.

En trygg premium-spiller du kan cappe hver eneste uke er godt å ha i fantasy. Her har vi faktisk tatt oss råd til to, nemlig Bruno Fernandes (10.0) og Raheem Sterling (10.0). Etter pangstarten i fjor ble det hele 25 “blanks” på Bruno, mens vi har gleden av å invitere Sterling inn i rotasjons-sirkuset til Thomas Tuchel. Har meget vanskelig for å se for meg at han henter mer poeng i Chelsea-trøya enn han har gjort i City, men til den prisen MÅ han nesten overgå det til gangs.

På benken trenger vi en billigmann som kan sanke 2 trygge poeng hver gameweek, men hvorfor nøye seg med Andreas Pereira når du kan slenge på en million og få John McGinn (5.5) på billigsalg? Spilletiden er riktignok usikker, men du kan banne på at du får taklinger som gir Joey Barton vann i munnen.

Angrep

Disse to giftpilene er allerede nevnt i andre artikler, men det stopper oss jo ikke fra å ta dem med her også. Firmino og Timo Werner får begge plass på årets dummeste lag, og de har også årets dummeste prising. At begge disse koster 8.0 er jo en gave til alle som ønsker å bruke mest mulig penger på minst mulig output. Det samme kan sies om Dominic Calvert-Lewin (8.0). Fpl-gudene har tydeligvis ikke glemt at han hadde sitt livs sesong i 20/21, og det gjenspeiles i prisen. Everton rykket nesten ned, DCL scoret 5 mål, og nå har de solgt Richarlison. Selvfølgelig skal prisen bli stående på 8 blank(!!). (dette gjelder for så vidt andre spisser som Bamford og Jimenez også, men er ikke plass til alle)

Og med det er laget vårt komplett. Vi sier “la stå”, ønsker dem lykke på ferden og tar en oppsummering på slutten av sesongen.

 

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds