Dette kan United-kjøpene koste

Siden starten av sommeren har samtlige Premier League-klubber enten mistet eller kjøpt spillere. Noen navn snakkes mer om enn andre, og å høre for eksempel Jadon Sanchos navn i Manchester United-diskusjoner er nesten blitt mer vanlig enn i diskusjoner om klubben han spiller for – Borussia Dortmund.

Her tar vi for oss noen av navnene som muligens blir Manchester United-spillere før natt til tirsdag, og hvordan de kan påvirke den allerede så uforutsigbare FPL-sesongen.

Jadon Sancho
Den unge briten som for bare fem år siden ble solgt fra Watford- til Manchester City-akademiet for 172 000 pund, har blitt et internasjonalt fenomen siden den tid. Supertalentet står øverst på Solskjærs ønskeliste, til tross for at det fortsatt er rundt 30 millioner pund som skiller hva United er villige til å betale, og hva Dortmund har satt sin ønskede pris til – 120 millioner pund.

Høyrevingen er en skikkelig driblefant, han er selvsikker foran mål, og en ordentlig lagspiller. Leverte 34 målpoeng i fjorårets Bundesliga, med 17 mål og 17 målgivende pasninger. Sesongen før ble 12 mål og 17 målgivende fasit. Dette er svært gode tall, spesielt når man tar i betraktning at det er en gutt født etter årtusenskiftet det er snakk om.

Likevel har overgangen fra Bundesliga til Premier League vært vanskelig for de som har prøvd seg så langt i år. Hverken Kai Havertz eller Timo Werner, for å nevne noen, har klart å treffe mellom stengene i noen av sesongens første kamper for Chelsea. Det er vanskelig å si om det samme kan bli tilfellet med Sancho, om han skulle velge å signere for United.

På Bundesliga-fantasy er 20-åringen oppført som midtbanespiller, og vil sånn sett også få «Clean sheet»-poeng, for hva det er verdt.

Foreslått prislapp: 10m

 

Ousmane Dembélé
Et mer sannsynlig alternativ til høyreving for Solskjærs tropp, er Barcelonas Ousmane Dembélé. Selv om den 23-årige franskmannen er et slags andrealternativ, er han likevel en høyreving av verdensklasse. Da han dro fra Dortmund til Barcelona ble han tidenes nest dyreste spiller, bare slått av Pogba.

Begge to kan sies å bevise at penger ikke nødvendig kan kjøpe trofeer, og prislappen United ser nå skal være på om lag 90 millioner pund.

I løpet av de tre årene han har spilt spansk ligafotball har han notert seg totalt 22 målpoeng, fordelt på totalt 2975 spilte minutter. Dette gir en «målpoeng per spilte 90 minutter» på om lag 0,6. Den stakkars 23-åringen har vært særdeles skadepreget gjennom hele oppholdet sitt, som også dessverre har påvirket selvtilliten når han først har fått spilletid.

Det er forståelig at Sancho er Uniteds foretrukne signering, men om ikke Ousmane blir skadeskutt atter en gang, kan det godt hende han finner kjemien med sine andre franske kolleger i både Martial og Pogba.

Foreslått prislapp: 9.5 millioner

 

Edison Cavani
Tidligere PSG-ikon Edison Cavani ble klubbløs i sommer. Bosmanspilleren er nå kraftig lenket til United. Den mildt sagt erfarne spissen fra Uruguay er fortsatt bare 33 år gammel, og har løftet trofeer i både italiensk og fransk fotball.

Etter Mbappé ble PSG-spiller så brått alle han møtte eller spilte med tamme ut i forhold, og man skal derfor være forsiktig med å avskrive Cavani. Klubbløsheten til tross var han toppscorer i Ligue 1 i både 16/17- og 17/18-sesongen.

Likevel er det vanskelig å si hvem han skulle tatt plassen til i United-troppen. Martial fungerer fint på topp, og Rashford blir nok ikke byttet ut med det første. En bredere stall kan likevel hjelpe United med å takle det hektiske programmet som kommer.

Champions League-fotball er jo for den gjeveste cupen i klubbfotball å regne, og der kan Cavani brått ha en viktig innflytelse på resten av klubben, til tross for at han aldri har kunnet løfte trofeet selv.

Det er vanskelig å sette en prislapp på Cavani, i alle fall før man får se hvor mye han vil spille i Premier League.

Foreslått prislapp: 8.0 millioner

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds