Disse fantasyspillerne bør du ha fra Leeds United

Leeds etablerte seg forrige sesong direkte som et midt-på-tabellen lag med potensiale til å utfordre videre oppover denne sesongen. Bielsas gutter avsluttet også sesongen knallsterkt med seire i de 4 siste kampene og kun ett tap på de 11 siste ligakampene. Blir det en ny glitrende fantasy-sesong for Bamford, Dallas og resten av Yorkshire-gutta?

Kampprogram første 5: Man Utd(B), Everton(H), Burnley(B), Liverpool(H), Newcastle(B).

Keeper

Illan Meslier (5.0m) virker å ha et godt grep om keeper-plassen i laget også i år. Den unge franskmannen imponerte mange i fjor, og med 154 poeng forrige sesong var han også et solid valg for de som tok sjansen på han. Likevel er jeg noe skeptisk her, mest av alt på grunn av fotballen Leeds spiller. Det forrykende tempoet i spillet resulterer i mange sjanser begge veier, noe som ikke er helt ideelt for defensive fantasy-spillere. Dessuten finnes det 4.5m-alternativer med samme potensialet som Meslier.

Det blir også spennende å se hvordan Kristoffer Klaesson prises. Får nordmannen som nylig er hentet fra Vålerenga en prislapp på 4.0m, vil han kunne bli populær skulle det komme en skade på Meslier. I utgangspunktet skal man likevel styre langt unna

https://b1.trickyrock.com/ad.aspx?pid=33115502&bid=34206

Forsvar

Nyervervelsen Junior Firpo (5.0m) fra Barcelona blir spennende å følge. Firpo virker å være tiltenkt en startplass som venstre ving-back. Noe FPL-alternativ fra start bør han imidlertid ikke være, men Firpo kan fort bli et godt alternativ fra GW5, da kampprogrammet blir vesentlig lettere.

Stuart Dallas (5.5m) var et populært valg i fjor, men er nå klassifisert som midtbanespiller. Selv om mange nok minnes fjorårssesongen hans med glede, overrasker det meg at så mange som 17,5% har han på laget sitt så langt. Det er fremdeles usikkerhet knyttet til hvor i laget Dallas er tiltenkt en startplass. Dersom han mot formodning skulle starte som forsvarsspiller er det nok mange som kommer til å angre på å ha valgt Nord-Iren. Min anbefaling er å styre unna for å unngå et eventuelt prisfall.

https://b1.trickyrock.com/ad.aspx?pid=33115502&bid=34206

Midtbane

Jack Harrison (6.0m) er hentet permanent fra Man City etter 2 år på lån i Leeds, og leverte 8+10 i ligaen i fjor.

Det beste valget i dette Leeds-laget virker å være Raphinha (6.5m). Han har gjennom sommeren vært linket til større klubber, virker ikke å være på vei noe sted. Ikke bare er han en av de mest underholdene spillerne i ligaen, han leverte også bra med målpoeng, og vi sitter med følelsen av at det kan bli enda mer denne gangen. Raphinha er rask, utrolig teknisk, slår både glimrende innlegg og kreative stikkere, samtidig som han har en skuddfot som er både følsom og kraftfull (eller begge deler). Raphinha er foreløpig på mitt utkast før GW1, og det skal mye til før han mister den plassen.

Angrep

Bamford (8.0m) er den viktigste målscoreren i laget, og var også en av de mest populære spillerne i fjorårets FPL. I år er han dessverre ikke like godt priset som i fjor, og ligger i år på 8.0m. Det blir derfor risikabelt å skulle satse på Bamford fra start i år, men han kan fort vise seg å  bli en must-have utover i sesongen.

Rodrigo(6.5m) gjorde en fin figur mot slutten av sesongen i fjor etter å ha slitt med både skader, form og spilletid tidligere i sesongen. Han kan bli minst like spennende å følge som Bamford denne sesongen, og til en langt gunstigere pris.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds