Disse keeperne og forsvarere bør du vurdere på Fantasy

Jeg kommer i denne artikkelen til å gå gjennom hvilke keepere og forsvarer man bør vurdere til å starte sesongen med. Jeg kommer ikke til å gå i dybden på de som starter med vanskeligere kamper, da disse er for de fleste fantasy-spillere uaktuelle.

Jeg kommer også til å gå gjennom mulige rotasjoner mellom to spillere, hvis det er veien noen ønsker å gå. Det skal nevnes at det under pandemien har blitt scoret like mange mål hjemme som borte, så det blir spennende å se om denne tendensen fortsetter, eller om vi går tilbake til at hjemmelaget scorer 60% av målene som har vært normalt, nå som publikum på stadion er tilbake.

De lagene som har størst sjanse for Clean Sheets de første 6 rundene ifølge FantasyFootballScout er:

Brighton (burnley, WATFORD, EVERTON, brentford, LEICESTER, palace)

Liverpool (Norwich, BURNLEY, CHELSEA, leeds, PALACE, brentford)

Everton (SOTON, leeds, brighton, BURNLEY, villa, NORWICH)

Watford (VILLA, brighton, tottenham, WOLVES; norwich, NEWCATLE)

West Ham (newcastle, LEICESTER, PALACE, soton, MANUTD, leeds)

Leicester (WOLVES, west ham, norwich, CITY, brighton, BURNLEY

Manchester United (LEEDS, soon, wolves, NEWCASTLE, west ham, VILLA)

Aston Villa (watford, NEWCASTLE, BRENTFORD, chelsea, EVERTON, man utd)

Hos Brighton finner vi årets mest populære keeperduo i Sanchez (4.5) og Steele (4.0). Med god grunn, selv om Brighton var et lag som hadde mye utur i fjorårets sesong, så slapp de inn nest færrest mål siste halvdel av sesongen etter Chelsea.

Om du ikke velger keeper fra Brighton, eller ønsker å doble opp i deres forsvar, så spilte Dunk (5.0), Webster (4.5) og Veltman (4.5) i generalprøven mot Getafe, mens midtbanespiller Solly March vikarierte på venstreback, etter at Dan Burn har blitt skadet.

Dunk koster 0.5 mer grunnet hans trussel på dødballer, og endte på 5 mål i fjor, og hadde nest flest avslutninger av samtlige forsvarere på dødballer. Webster kommer til en tredjedel antall avslutninger enn Dunk. Veltman er den forsvarsspilleren med 15. best Expected målpoeng, men er utsatt for noe mer rotasjonsrisiko enn Dunk og Webster.Disse keeperne og forsvarere bør du vurdere på Fantasy

I Liverpool finner vi backduoen Alexander-Arnold (7.5) og Robertson (7.0). Duoen fikk flest poeng av forsvarspillere på spillet i fjor, og hadde også høyest xGoalInvolvement (Mål+Assist).

Det skal mye til for at offensive spillere til samme pris ender på like mange poeng ved sesongslutt. Nå ser det ut til at Robertson er ute i seks uker, da kan Tsmikas til 4.0 være et kupp.

Jeg mener at Alisson (6.0) ikke er aktuell, da han er dyr, og vil da også oppta en plass i et Liverpool lag hvor det er aktuelt med tre fremover på banen. Man kan også styre unna Konaté (5.5) da han er rotasjonsutsatt, og ikke målfarlig.

I Everton finner vi Pickford (5.0). Han hadde et godt EM, men rotet det til i generalprøven mot Manchester United. Kan vise seg å gi god verdi om Rafa Benitez klarer å tette igjen bak, men er ikke førstepri etter min mening. I forsvaret er Digne (5.5) en stor favoritt. Noen har kanskje fått kalde føtter etter 0-4 kampen mot Manchester United, men Digne kan vise seg å være et stabilt valg å begynne sesongen med. Everton har kanskje det fineste programmet til å begynne med, og Rafa Benitez har også hatt en tendens til å ha en god start i nye klubber.

I Watford finner vi en annen keeperduo til 8.5, nemlig Bachmann (4.5) og Foster (4.0). Østerrikeren har spilt fast siden nyttår i et Watford-lag som slapp inn 0,65 mål per kamp i fjor. Men det blir nok vanskelig å opprettholde noe som likner en slik statistikk i år. Men de starter med et OK kampprogram, og kan være en fin duo, om du heller velger en forsvarer fra Brighton, og ikke ønsker å doble opp bak derfra. I forsvaret finner vi den tidligere Haugesund-spilleren Troost-Ekong (4.5m) som har vært fast inventar i manager Xisco Muñoz sitt lag. Jeg vier ikke mer plass til Watford-forsvarerne, da de andre posisjonene ikke er satt, og dermed ikke er like aktuelle.

Disse keeperne og forsvarere bør du vurdere på Fantasy

Hos Aston Villa finner vi den mest populære keeperen på spillet i Emilio Martinez (5.5), som var mestscorende av samtlige keepere i fjor. Det skal mye til for at han klarer å vedlikeholde denne poengformen, da den defensive formen til Villa var dalende etter nyttår, hvor de hadde høyest innsluppet xG av samtlige lag i ligaen i 2021.

Forsvarspillerne hos Villa er i år priset til 5.0. Den som utmerker seg her er Matt Targett som endte på 4 målgivende i fjor.

West Ham scorer flest mål på hodet i ligaen sammen med Liverpool, med 15 mål. Og bak mange av disse målene står backduoen Cresswell (5.5) og Coufal (5.0) med 20 målgivende dem i mellom, henholdsvis 11 og 9 målgivende hver.

Cresswell tar i tillegg cornere, indirekte og direkte frispark, men endte på 0 mål i fjor. Dawson (5.0) scoret 3 mål på dødballer, selv om han kun spilte litt over halvparten av sesongen. Jeg mener alle disse tre er aktuelle til å ha på Fantasy-laget, hvor Cresswell har en eierandel på 19%, Coufal 15% og Dawson 0.3%.

I mål finner vi Fabianski (5.0) som scoret åttende flest poeng av keepere i fjor, men West Ham har i år også hentet inn Areola (5.0) på lån fra PSG, så akkurat nå, så synes jeg ikke det er nødvendig å vurdere en keeper herfra, da rotasjon er en mulighet.

Hos Leicester finner vi Kasper Schmeichel (5.0) mellom stengene. Et fint valg for de som ønsker det trygge, da reservekeeper Danny Ward er priset til 4.0 som gjør at man har en duo til 9.0. Et helt ok og safe valg. Leicester har slitt med skade på midtstopperne i oppkjøringen, både hos Evans og Fofana.

Det ryktes at de vil hente en erstatter før vinduet stenger, men om de ikke gjør det så kan man gjøre et varp ved å hente Daniel Amartey til 4.0 som spilte Community Shield mot Manchester City. På høyre wingback finner vi Ricardo Perreira (5.5), som kan vise seg å være et fint valg om han finner tilbake til formen han hadde før han ble skadet, da han hadde 5 mål og 10 målgivende over to sesonger.

På motsatt back spilte Ryan Bertrand i Community Shield, men akkurat nå er denne posisjonen rotasjonsutsatt. Akkurat nå er Schmeichel (5.0) og Çağlar Söyüncü (5.0) de safeste valgene, sistnevnte er dog et litt kjedelig valg da han ikke leverer særlig med målpoeng.

Det er fortsatt usikkerhet hvem som er Manchester Uniteds førstekeeper, så her er det ikke verdt risken enda. I hvertfall når det er flere forsvarere man kan velge mellom, samtlige til 5.5. På backplassene finner vi Wan-Bissaka, og Luke Shaw, som er den mest valgte spilleren på spillet(!)

I fjor endte begge på 5 assist hver, men Luke Shaw har nesten dobbelt så høy xGI (Mål+Assist), og dobbelt så mange berøringer innenfor motstanders 16-meter. I helgens kamp mot Everton var det Shaws fot som traff Maguires hode.

Maguire er også et fint alternativ fra United. Han scorer gjennomsnittlig 2 mål hver sesong, men er forsvareren som hadde flest avslutninger fra cornere og indirekte frispark forrige sesong, med 27 forsøk med hode, 5 mer enn Lewis Dunk (5.0) på andreplass.

Mulige rotasjoner første 10 kamper med keeperduo eller forsvarere til 4.5:

Brighton og Leeds rotererer fint første ti kamper, da de ikke møter noen fra topp 10. Da kan man eksempelvis rotere Veltman/Webster (4.5) med Ayling (4.5), ellers keeperne Sanchez (4.5) og Meslier (5.0).

Det samme gjelder Watford og Leeds. Hvor man enten kan rotere forsvarere Troost-Ekong/Cathcart/Rose (4.5) med Ayling, eller keeperne Bachman (4.5) og Meslier (5.0)

Brighton roterer også fint med Burnley. Her har kan du rotere mellom nevnte Veltman (4.5)/Webster (4.5) og Lowton (4.5), som også har målpoeng i seg.

Av resterende lag finner vi Wolverhampton, Newcastle, Arsenal, Brentford, Man City, Burnley, Southampton, Tottenham, Palace, Leeds, Norwich og Chelsea.

Av populære valg her finner vi Ben White (4.5). Arsenal møter Manchester City og Chelsea i runde 2 og 3, men har utenom dette et greit kampprogram, hvor White er et ok valg i et Arsenal som det forventes holder Clean Sheets, uten at White har noe særlig målpoeng i seg.

I samme situasjon finner vi Ruben Dias (6.0). City møter Tottenham, Arsenal, Leicester, Chelsea og Liverpool i løpet av de første syv. Nå skal det sies at City er sterke defensivt, men Dias leverer få målpoeng, og i tillegg, så holder “de seks store” statistisk sett færre Clean Sheets i første halvdel av sesongen. Da synes jeg at Joao Cancelo (6.0) er mer spennende. Han er for det første målfarlig, og en fin differensial da han kun er eid av 7,7%. I fjor ble han også kun byttet inn i 2 kamper, så stort sett starter han, eller holder seg på benk.

Tottenham møter Manchester City, Chelsea og Arsenal i løpet av de første seks kampene, så jeg forventer ikke mange Clean Sheets herfra, men det skal nevnes at wingbackene Matt Doherty (5.0) og Sergio Reguilon (5.0) her kan vise seg å få en renessanse under manager Nuno Santo.

En annen populær back er Ben Chilwell (6.0). De har også et tøft kampprogram og møter Arsenal, Liverpool, Tottenham og Manchester City de første seks kampene. Chilwell startet 26 kamper i fjor, mens Marcos Alonso startet de resterende, og hadde en tendens til å starte de noe “enklere” kampene. Så akkurat nå synes jeg ikke Chilwell forsvarer prisen. Da kan heller Reece James (5.5) på motsatt back vise seg å være et bedre alternativ, i et sterkt defensivt Chelsea-lag.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds