Ekspertenes Fantasy-lag: Iver

Ole Kevin, Ola og Øyvind har avslørt sine Fantasy-lag, dermed er bordet duket for undertegnede.

I motsetning til de tre andre, har nevneverdige resultater på FPL vært fraværende siden 2010/2011-sesongen. Den gangen endte jeg topp 50k. Akkurat bra nok til å forsvare tittelen som FPL-ekspert.

Elleve år senere skal jeg forhåpentligvis igjen blande meg inn blant de 50.000 beste spillerne på FPL.

Iver sitt lag

Ekspertenes Fantasy-lag: Iver

Som resten av gjengen har jeg valgt å gå for Sanchez i mål med en 4.0-keeper på benken. Brighton har et fint kampprogram t.o.m GW8. Sanchez får muligens beholde plassen på laget etter GW8 også, men jeg kommer til å vurdere å oppgradere Foster til en spillende 4.5-keeper etterhvert.

Kjører på med dobbel Liverpool i forsvar og satser på at Tsimikas får starte de første 3-4 kampene. Alexander-Arnold og Luke Shaw er to spillere jeg kommer til å ha på laget gjennom hele sesongen, gitt at duoen unngår skader.

Midtbanen

Den mest spennende lagdelen er uten tvil midtbanen:

Salah er bankers og får kapteinsbindet fra start.

Mahrez er en av få offensive spillere i Manchester City som ikke har spilt mesterskap denne sommeren. Han har vært god i oppladningen til sesongen og får trolig bra med spilletid de første tre kampene.

Havertz får trolig bare en kamp før han kastes på dør. Planen var i utgangspunktet at Pépé eller Greenwood måtte vike til fordel for Son i GW2, men med Lukaku inn dørene på Stamford Bridge blir planene justert litt.

Greenwood er inne på grunn av Manchester Uniteds kampprogram og skadesituasjonen i laget. Rashford er ute i 2-3 måneder, Lingard har Korona, mens Cavani og Sancho begge er uaktuelle for den første runden.

I likhet med Havertz skal Greenwood erstattes ganske tidlig i gamet, trolig en gang mellom GW3 og GW5.

Nicolas Pépé skulle egentlig være et punt på Arsenal i GW1, men ser ut til å få en fast plass i dette laget. Pépé skal ta stort sett alt av frispark og cornere den kommende sesongen.

Ivorianeren har vært en stor skuffelse i Arsenal etter han kom til klubben, men viste lovende takter mot slutten av sesongen. Til tross for bare 1600 minutter leverte han 10 mål og 3 målgivende forrige sesong.

Spissene

Maupay lever farlig etter at Lukakus overgang til Chelsea ble bekreftet. Jeg sitter med 2.5m i banken akkurat nå, og kan dermed få inn Callum Wilson for Maupay og likevel ha penger til å bytte inn Son for Havertz før GW2.

Danny Ings starter sesongen med kamper mot Watford, Newcastle og Brentford før kampprogrammet blir betydelig verre.

Benken er svak. Williams er på laget på grunn av mulighetene for en overgang til Norwich. Det har ikke materialisert og dermed ryker han fort til fordel for Amartey.

TILBUD: Sett inn 500 kroner – spill for 1000 kroner hos Unibet!

Kommentar fra juryen:

Ole Kevin:

Var fint å se er ordentlig diffelag, når jeg selv har gått rimelig template! Liker spesielt valget av Pepé, selv om han har kinkige kamper mot City og Chelsea i runde 2 og 3.

Og skal endelig noen lykkes med Mahrez?

Jeg har bommet hver eneste gang jeg har hentet han inn mens han har vært i City-trøya. Han har er høyt tak, og med Foden og KdB ute, så er det håp om at han endelig er fast frem til Gameweek 4. H

avertz er ikke noe jeg selv hadde turt å gå for, da jeg baserer mye på kampprogram, men nå skal det sies at det har hatt mindre betydning under pandemien.

Jeg har sansen for Maupay som type, men er i tvil om han starter, da Connolly startet alene på topp i siste oppkjøringskamp. Jeg er litt i tvil angående spilletid på benkespillerne da Obafemi muligens blir solgt til Blackburn, og Brandon Wiliams fortsatt ikke har blitt lånt ut.

Manquillo er også noe usikker, så hadde kanskje vært tryggere å gå for Amartey, Omobamidele eller Livramento. Men uansett så synes jeg det er gøy å se er litt annerledes lag og håper du treffer på diffsene!

Ola:

Hva du får til når Fernandes droppes er imponerende, og det med ekstra penger i banken i tillegg. De pengene kan komme godt med om du får problemer med fire utespillere til minimumspris, det hadde ellers vært risikabelt.

Personlig er jeg ikke keen på risikoen med Havertz når Lukaku kommer inn der, og usikker på om Maupay starter i GW 1.

Digger likevel at du tør å kjøre originale valg som Havertz, Maupay og Pépé. Høy swag-faktor, blir spennende å se om den er like høy på mandag…

Øyvind:

Her var det mye diffe-snacks på midten. Pépé kan latterliggjøre prislappen hvis han fortsetter som på vårparten, men du har spart penger til andre alternativer i tilfelle GW1 blir helt krise. Liker også double-upen med både Mahrez og Havertz, to spillere som har vært på hyppig besøk i mine utkast.

Jeg ville for øvrig vært livredd for å havne i en situasjon der jeg føler jeg MÅ ha inn 3 fra Liverpool eller United, bare for å innse at jeg sitter med 2 stk 4.0-spillere som blokkerer f eks en enkel swap fra Havertz til Jota eller Greenwood.

Særlig Brandon Williams ser ut som et dødt alternativ med mindre en låneavtale går i land før GW1. 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds