Ekspertens Free Hit-lag

Jeg Free Hitter i Game Week 29 og skal gå gjennom prosessen for hvordan dette ender. Målet mitt er selvfølgelig å få mest mulig poeng i runden som kommer, og velge en 11-er ut fra dette.

For å finne disse 11 har jeg først tatt utgangspunkt i Fixtures:

Hvilke lag har gode nok Fixtures til at de er verdt å satse på i GW29:

:Ekspertens Free Hit-lagEkspertens Free Hit-lag

Deretter har jeg eliminert de jeg mener ikke er bra nok å satse på:

Ekspertens Free Hit-lagEkspertens Free Hit-lag

Da sitter jeg igjen med en pool på spillere fra 13 lag + Haaland som jeg kan vurdere.

Deretter sjekker jeg xGI-tallene fra nyttår og utover. xGI sammenfatter Goal Involvement (Assist+Mål).

Jeg sjekker først Forsvarere for å se hvem som er aktuelle. Dette vil også påvirke hvilken formasjon jeg ender på. Er det mange gode forsvarere, kan jeg vurdere fire bak.

Følgende forsvarere har best xGI-tall siste ti kamper:

Trippier (3.17) troner øverst, med Ayling (3.09) på en overraskende andreplass, deretter Liverpool-backene, så Schär (2.14). Deretter Rico Henry (2.06) og Zinchenko (1.95). Og uaktuelle Tarkowski, Perisic og Aké, før vi finner Chilwell (1.62) og Shaw (1.62) på 11. og 12. plass.

Men som vi ser så er ikke tallene høye, noe vi kan se i faktisk outcome. Over denne 10-kampers perioden, har ingen forsvarere flere målpoeng enn Brightons Estupinan som har overprestert med 3 målpoeng på 1.06xGI. Ettersom målpoeng stort sett er en bonus, så er det bedre å se på hvem som kan holde nullen i 1-2 kamper og muligens plukke opp bonuspoeng i samme slengen.

I samme 10-kampers periode, har de 10 lagene som har sluppet til færrest sjanser vært:

Brighton, Newcastle, Man City, Brentford, West Ham, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Man Utd og Tottenham.

Av de 13 aktuelle Fixture-lagene sitter jeg da igjen med:

Brighton, Newcastle, Brentford, Arsenal, Chelsea og Man Utd.

Og de aktuelle spillerne herfra basert på xGI er da:

Estupinan, Trippier, Rico Henry, Zinchenko/Gabriel, Chilwell og Shaw.

Defensivt synes jeg Brentford er uaktuelt ettersom de møter Brighton og Man Utd som begge er kurante offensivt. Jeg utelukker også Arsenal defensivt da de kun spiller en kamp.

Jeg sitter da igjen med: Estupinan, Trippier, Chilwell og Shaw.

Da har jeg fire aktuelle spillere, men jeg ønsker å benytte et av disse lagene på keeper-plass, så jeg gjør Shaw til De Gea, og beholder de tre førstnevnte i forsvar.

Da kan vi gå fremover på banen:

Jeg skal kikke på xGI-tallene siden nyttår her også, og tar både angrep og midtbane i samme slengen, slik at jeg kan avgjøre om jeg går for 3, 4, eller 5 på midtbanen. Jeg kan også nevne at jeg synes at Arsenal er aktuelle, ettersom de møter Leeds i enkeltkampen, og har vært sesongens beste lag. For min del er kun Saka aktuell da han har en veldig høy eierandel, så om han presterer så svekker det ranken min. Det er ellers også en god spredning i hvem som får målpoeng av Martinelli, Ødegaard, Trossard og Jesus/Nketiah.

Fra den akutelle poolen av spillere er disse 20 på toppen av xGI-lista:
 • Haaland (6.97)
 • Toney (6.53)
 • Salah (6.38)
 • Havertz (6.36)
 • Rashford (6.02)
 • Bruno Fernandes (5.94)
 • Saka (5.62)
 • Mac Allister (5.31)
 • Watkins (5.11)
 • Mbeumo (4.90)
 • March (4.88)
 • Barnes (4.67)
 • Bowen (4.60)
 • Nunez (4.47)
 • Harrison (4.11)
 • Mitoma (3.97)
 • Iheanacho (3.73)
 • Brennan Johnson (3.62)
 • Bailey (3.59)
 • Joao Felix (3.54)

Det skal også nevnes at Alexander Isak har tredje beste xGI-tall siste to Gameweeks.

Så da synes jeg at jeg har funnet de 21 aktuelle spillerne å velge av:

Jeg kommer til å gå for Haaland, selv om han bare spiller en kamp OG har gult flagg, med mindre vi får nedslående nyheter fra Pep før kampstart Lørdag formiddag. Haaland er eid av 75% og har vist at han kan score hattrick mot hvem som helst.

Jeg går også for Salah, selv om han har en vanskelig dobbel borte mot Man City og Chelsea.

Fra Brighton går jeg for Mac Allister som har best underliggende tall foran både March, Mitoma og Gross. Men her kan man vurdere to om man ønsker, da de møter Brentford og Bournemouth hjemme, og er også rimelige, slik at man kan oppgradere andre steder.

Jeg går også for Bowen ettersom jeg har sansen for fyren, og de trenger poeng i hjemmekampene mot Soton og Newcastle. Utenom Mitoma kommer jeg ikke til å vurdere noen som er under Bowen på xGI-lista.

Leicester møter Palace og Villa. På forhånd hadde jeg Maddison på blokka, men gir heller for Barnes, da han har fine underliggende tall og fire målpoeng i samme periode.

Laget mitt ser da slik ut foreløpig:

De Gea – Trippier, Chilwell, Estupinan – Salah, Mac Allistar, Bowen, Barnes, Rashford – Haaland, ?

Da har jeg en spissplass igjen å fylle:

Det skal være nevnt at jeg har jeg FOMO på Saka. Han har 10 målpoeng siste 10, og er eid av over 40%, men på nåværende tidspunkt klarer jeg ikke å plassere noen av de andre fem på benken.

Vi har tre spisser med veldig jevne xGI-tall: Havertz, Toney og Watkins. (Brennan Johnson var også aktuell, men han er flagget med en Groin-injury, og med tanke på den store Forest-stallen, kan han fort roteres). Jeg kunne også vurdert Isak, men jeg er litt redd for rotasjon her over to kamper.

Havertz spiller hjemme mot Villa og Liverpool, Watkins borte mot Chelsea og Leicester og Toney borte mot Brighton og Man Utd.

Ingen har enkle fixtures, men jeg går for Watkins basert på magefølelse (Det finnes foreløpig ikke målbare xG-tall for magefølelse, men det kommer på Fantasy Football Scout neste sesong).

Free Hit-laget mitt blir da seende slik ut til slutt:

Ekspertens Free Hit-lag

 

 

 

 

 

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds