Everton-spillerne du bør vurdere på Fantasy

Etter det som lenge så ut til å bli en flott fjorårssesong for Everton og Ancelotti bestemte sistnevnte seg for å avslutte forholdet etter bare halvannet år i sjefsstolen. Inn kommer ringreven Rafa Benitez, og undertegnede er fryktelig spent på hva spanjolen kan utrette i den blå delen av Liverpool. Skal vi tro det vi så i høstens første treningskamp mot Millionarios vil Benitez fortsette å være tro mot 4-2-3-1-systemet, men det kan godt hende at vi får se noen endringer i startelleveren.

Forsvar og keeper:
Det er ingenting som tyder på at Jordan Pickford (5.0) skal utfordres mellom stengene etter et strålende EM, men foran ham er det definitivt kamp om plassene. Kaptein Seamus Coleman (5.0) blir verken yngre eller mer skadefri med årene, og både Holgate (4.5) og Godfrey (5.0) har blitt prøvd på backen gjennom forrige sesong. I midtforsvaret har Michael Keane (5.0) nærmest hatt klippekort, men om det er Yerry Mina (5.0) eller en av de to sistnevnte som tar plass ved siden av ham tror jeg heller ikke Rafa Benitez har svar på akkurat nå. Sleng inn et lite transfer-rykte om en viss senegaleser som enn så lenge befinner seg i  Napoli, så er kaoset komplett om du skal velge en Everton-stopper. Det sikreste kortet du kan velge er for øvrig venstreback og dødballspesialist Lucas Digne (5.5), noe nesten 23% av fpl-managerne har fått med seg i skrivende stund.

Midtbane:
På midtbanen har Benitez allerede begynt å sette sitt preg på laget, med to mildt sagt spennende transfers i form av Demarai Gray (5.5) og Andros Townsend (5.5). Her kan ordet spennende bety så mangt, da vi vet at disse to kan levere alt fra Créme Brulée til to dager gammel ertestuing. Ingen av dem klarer nok uansett å presse juvelen James Rodriguez (7.0) ut av laget, og sittende bak seg i midtbanen har Doucouré (5.5) og Allan (4.5) tinget på hver sin plass etter strålende spill i fjor. Her har de bedre dekning enn på lenge, da Fabian Delph (4.5), Andre Gomes (5.0) og Tom Davies (5.0) skal konkurrere om en plass fremst i rotasjonskøen sammen med en mann som har spilt så få kamper for Everton at fpl-gudene ser ut til å ha glemt at han eksisterer: Jean-Philippe Gbamin.

På vingen skal vi nok også se Alex Iwobi (6.0) en god del i løpet av sesongen, så her er det utrolig vanskelig å plukke gode, trygge fantasy-alternativer, særlig ettersom det kommer en ny manager inn i bildet.

Angrep:
Garantert den mest kvalitetsrike lagdelen hos Everton i fantasy-øyemed. Her er det nemlig bare 2 spillere per nå, men disse er til gjengjeld svært sentrale i alt Everton foretar seg offensivt. Dominic Calvert-Lewin (8.0) fikk sin gjennombruddssesong med 16 mål og 6 målgivende i fjor, og kronet det hele med å være med England til en EM-finale, en kamp han riktignok måtte se fra benken.

Rundt seg har han terrieren Richarlison (7.5), som Everton etter sigende skal ha avslått bud på rundt milliarden på i januar. Det sier litt om hvor høyt Everton setter angriperen. Sammenligner vi rene målpoeng er Richarlisons 13 målpoeng vs DCL sine 22 neppe verdt differansen på 0.5 mill, men Richarlison er likefullt en formspiller som kan levere store fpl-poeng i perioder.

Se opp for:

Dominic Calvert Lewin (8.0):
Det er umulig å se bort ifra en spiller som leverte 16 mål i fjor, og fort kunne endt på mer enn 20 mål hadde det ikke vært for en lengre skadeperiode. Big Dom sine nøkkelstats er ingen fryd for øyet, men han er meget god på nettopp det som gir ham så mange fantasy-poeng: Han er råsterk i luftrommet noe som gir ham 0.48 xG/90.

Lucas Digne (5.5):
Den svært offensive backen har fått tre flotte sesonger i Everton-trøya, og til tross for 9 assists på 30 starter i fjor han altså blitt justert ned i pris før denne sesongen. Hvis Everton begynner å holde nullen litt oftere enn de gjorde i fjor kan han gjøre prislappen sin til skamme.

Richarlison (7.5):
Til tross for at han har noen målpoeng færre enn sin makker på topp er Richarlison en spiller som består øyetesten i større grad enn DCL, og det lukter liksom større poengsummer av ham når han først er i målform. DCL er nok tryggere å starte sesongen med, men hold et halvt øye med brasilianeren som en frekk diff utover i sesongen.

Styr unna:

James Rodriguez (7.0):
Okei, dette er selvfølgelig en massiv brannfakkel, men jeg ser ingen tegn til at James Rodriguez skal slutte å være en spiller som det konsekvent før hver eneste GW skal være en gul eller oransje trekant på. Til tross for at han er en flott fotballspiller er han ikke godt nok fantasy-materiale, nettopp fordi du risikerer på å binde opp 10% av sesongens free transfers på å bytte ham ut og inn av laget pga skadetrøbbel. Ser vi noen som helst tegn til at skadesituasjonen forbedrer seg er selvfølgelig ikke 7.0 en prislapp som skremmer vannet av noen.

Gylfi Sigurdsson (7.0):
Islendingen hadde en flott sesong i fjor, men ser ut til å være mest produktiv når James ikke er på banen. Dessuten er han litt for avhengig av straffescoringer, da han hadde bare 3.8 npxG i løpet av 20/21. I tillegg har han i løpet av sesongsoppkjøringen vært innblandet i en utenomsportslig skandalesak som jeg ikke skal gå inn på her, men den kan umulig påvirke positivt på noen som helst måte.

Seamus Coleman (5.0):
Langvarig skadetrøbbel har gjort at det ikke ble på langt nær den slutten av karrieren som den lojale Everton-kapteinen hadde ønsket seg. Kanskje han kan spille seg til fast plass på laget igjen, men jeg tror vi har sett det beste av Coleman allerede, og det bør ikke herske noen tvil om at hans nevnte makker på venstre side er mye høyere verdi til bare 0.5 mill ekstra.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds