Fantasy – Kapteinsvalg Gameweek 3

Starten på årets Premier League-sesong har gitt oss mål, mål, og enda flere mål. Mange kunne gi seg selv en klapp på skulderen da de så forbi tallene og valgte ut Salah istedenfor vår anbefaling; Aubameyang som kaptein i første runde, og de som tviholdt på Son og Kane etter Spurs’ nederlag mot Everton kunne i GW2 le hele veien oppover i ligaene sine.

Nå tar vi med oss hva vi har lært av åpningsrundene mens vi ser videre mot runde tre for å finne ut hvilken spiller som ligger an til å gi best poengavkastning på fantasy.

Son Heung-Min

Etter Spurs på imponerende vis hentet seg inn fra den dårlige formen de viste i første runde, fant Son fire nettkjenninger i kampen mot Southampton.

Etter den kampen står Son med en xG på 1,40, og xA på 0,44.

Spurs tar imot Newcastle hjemme denne runden, og etter formen han viste i runde to er det ingen som kan klandre deg om du setter kapteinbåndet på Son i gameweek tre.

Unibet gir 2.10 i odds på Son-mål når de møter Newcastle søndag 27. september.

Harry Kane

I kampen mot Southampton var det Spurs-spiss Harry Kane som sto for de fire målgivende pasningene som førte til Sons fire mål, og han scoret like så greit et mål selv på slutten av kampen. Selv om det ikke ble mange mål fikk likevel Kane hele 21 poeng i runde to.

Står med 0.84 i xG og 1.68 i xA, som betyr at du i praksis burde kunne forvente poengavkastning enten i form av målgivende pasning eller mål scoret.

Målscoreroddsen er noe gjerrigere på Kane, og hos Unibet får du 1.83 i målscorerodds på den engelske landslagsspissen.

Mohammed Salah

Det ble en poengfattig affære for Mohammed Salah i runde to, selv om Liverpool gjorde seg fortjent til en borteseier mot Chelsea. Likevel forteller tallene bak sluttresultatet en helt annen historie om Salahs innflytelse på kampen.

Salah har skyhøye 2.17 i xG når Liverpool tar imot Arsenal på Anfield neste runde. Det er nesten dobbelt så mye som lagkamerat Sadio Manés 1.16.

Selv om det er målpoeng som har noe å si i FPL, og ikke xG, er tallene likevel en tydelig indikator på at Salah kanskje skulle fått mer avkastning forrige runde, og samtidig at det ikke vil være overraskende om han scorer i neste kamp.

Salah får samme odds som Kane for nettkjenning, og hvis du vil sette penger på at egypteren gjør det han er best på får du 1.83 i odds hos Unibet.

Timo Werner

Chelsea-spissen har fortsatt igjen å score et Premier League-mål for de blåkledde, men kan ligge an til å score både to og tre mål når Lampard og gjengen besøker West Brom borte på The Hawthorns kommende lørdag.

For mange blir dette runden som avgjør hvorvidt Werners prislapp noe lenger kan forsvares, siden han i løpet av de to første PL-kampene hans ikke har fått til det store for Chelsea. I det lange løp vil han mest sannsynlig score fantastisk mange mål, men han har altså ikke funnet målform ennå.

Dette kan endre seg på lørdag. Venstrebekk Kieran Gibbs ble utvist etter en fullstendig huemist mot Everton, og manager Bilic snakket i tillegg på seg et eget rødt kort i pausen. Derfor er det et enda svakere West Brom enn det som tapte 5-2 for Everton og 0-3 for Leicester, som tar imot Werner og resten av Chelsea-maskineriet på lørdag.

Werner har som sagt ennå igjen å score, og har derfor kjipe 0.45 i xG.

Oddsen reflekterer likevel ikke xG-indeksen, fordi blant de ulike målscoreroddsalternativene vi har nevnt er det Werner som er mest sannsynlig til å score denne runden, med 1.82 i målscorerodds.

Kevin de Bruyne

Det ble et gledelig gjensyn for Manchester City med Premier League da de vant 3-1 mot Wolverhampton, i sin første kamp for sesongen. Kevin de Bruyne markerte sin retur med både mål og assist.

Den kommende runden kommer Leicester på besøk på Etihad, som slapp inn to mål mot Burnley i sin forrige kamp.

James Justin spiller høyrebekk i Ricardo Pereiras skadefravær, og er ikke helt det store defensivt. Både Kevin og lagkamerat Raheem Sterling kan være attraktive for kapteinbåndet den kommende runden, om du har noen av dem.

Kevin har 1.08 i xG, og 0.41 i xA før de tar imot Leicester på søndag.

Med tanke på hvor mange mål belgieren leverer er det en ganske generøs odds på målspill, og hos Unibet får du 2.65 i odds for at Kevin scorer mot Leicester.

Kapteinsbåndet går til…

Det blir Mohammed Salah som stikker av med en statistisk fordel denne uka. Alt ligger til rette for at Liverpools høyreving kan levere målshow når de tar imot Arsenal på Anfield på mandag.

Likevel er det flere andre gode kandidater, og om du vil ha noe statistisk trygt å gå for kan Werner være en variant. Fikk med syltynn margin lavest odds på scoring blant de nevnte kandidatene, og det begynner jo faktisk å bli på tide at tyskeren treffer mellom stengene.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds