Fantasy: Mannefall i GW4?

FIFA har fjernet det midlertidige reglementet som ga klubber rett til å holde igjen spillere fra landslagsoppdrag dersom kampene foregår i land med høy risiko for COVID-19-smitte.

Dette medfører at Premier League-runder som kommer etter landslagspauser må spilles uten mange av landslagsspillerne i ligaen, da det pålegges krav om karantene som følge av landskampene

Om ikke FIFA, FA og britiske myndigheter finner en felles løsning på dette, kan GW4 gå uten spillere som Salah, Son, Raphinha og Benrahma, noe som betyr at samtlige FPL-managere bør å ta stilling til dette allerede nå for å unngå en solid smell tidlig i sesongen!

Slik både den politiske situasjonen i Storbritannia og smitte-situasjonen globalt ser ut per idag, virker det mest sannsynlige utfallet i denne saken at alle spillere som har oppholdt seg i “røde” områder, må gjennomføre karantene etter endt landslagsopphold. I noen tilfeller må også de som har oppholdt seg i “Oransje” land isolere seg etter innreise i England. Engelske myndigheter har som de fleste andre vest-europeiske land strenge krav knyttet til innreise, og fotballspillerne ser ikke ut til å være noe unntak denne gangen.

Oversikt over røde og oransje land og de ulike reglene for innreiser hvor det kreves karantene etter utenlandsopphold finner du her.

I Fantasy-sammenheng betyr dette at samtlige bytter bør gjøres med potensielle karantener i bakhodet. Det kan for mange være en løsning å bruke Free Hit i GW 4 dersom laget ditt blir hardt rammet. Problemet er at dette bare er den første av totalt fem landslagspauser (i tillegg til Africa Cup of Nations i januar/februar) hvor disse problemene sannsynligvis er til stede hver gang. Derfor vil dette være en svært kortsiktig løsning.

Som hovedsak vil jeg råde alle til å være ekstra forsiktige med spillere fra Sør-Amerika og Afrika dersom de er med i landslagstroppene til sine respektive land. Også andre med lang reisevei til sine landslagsoppdrag bør undersøkes grundig for potensiell karantene etter endt landslagsopphold.
Lag som har mange spillere som faller inn i denne kategorien, som for eksempel Liverpool, kan derfor også være betydelig svekket i uken etter landslagspausen.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds