Fantasy-spillerne du bør ha fra Tottenham

Tottenham starter denne sesongen med blanke ark under Nuno Espirito Santo. Hva betyr dette for fantasylaget ditt? Her får du en kjapp innføring i hvem du bør holde et ekstra øye med inn mot sesongstart på White Hart Lane.

Første 5 GWs: Man City(H), Wolves(B), Watford(H), Crystal Palace (B) og Chelsea (H).

Keeper

Hugo Lloris (5.5m) er fremdeles det ubestridte førstevalget mellom stengene for Spurs. Han leverte 149 poeng forrige sesong, noe som må sies å være noe skuffende for en så dyr keeper. Fantastisk når han har dagen, men virker alltid å ha en tabbe i seg. Styr unna.

Forsvar

Alderweireld er solgt, og det er stor usikkert hvem som skal utgjøre forsvaret for Tottenham denne sesongen. Eric Dier (4.5m) er fint priset, og starter mest sannsynlig i midtforsvaret. Om han får en eller to stopperkolleger med seg blir interessant å se. Sergio Reguilón (5.0m) virker å starte på venstre-backen. Selv om han ikke levde opp til hypen forrige sesong, kan det fort bli verdi i spanjolen om Nuno klarer å få Spurs-skuta på rett kjøl.

Serge Aurier (5.0m) har i perioder vært en populær fantasy-mann, men vil sannsynligvis få mindre spilletid i år til fordel for Matt Doherty (5.0m). Gjenforent med Nuno kan Doherty kanskje finne tilbake til formen fra 19/20-sesongen, hvor han utpekte seg som det kanskje beste forsvarsvalget. Det blir også spennende om Ryan Sessegnon (4.5m) endelig kan få sitt gjennombrudd i liljehvitt. Som sagt er det stor usikkerhet knyttet til det defensive i Tottenham, og jeg oppfordrer til å avvente, for heller å vurdere de som virker faste på laget inn mot GW11, hvor kampprogrammet blir betraktelig bedre.

Midtbane

Det åpenbare valget på midtbanen er Heung-Min Son(10.0m). Litt dyrere enn i fjor, men har tidligere utgjort en dødelig duo sammen med Harry Kane. Son ligger høyt i banen til å være registrert som midtbanespiller. Dette bidrar til å gjøre sør-koreaneren svært målfarlig, noe 27 målpoeng forrige sesong (17+10) viser klart og tydelig. Son sikret seg også 26 bonuspoeng, og er i fantasy-sammenheng en av de virkelig store navnene å følge med på.

Bak Son blir ting fort uklart. Både Lucas Moura (6.5m) og Dele Alli( 6.5m) har i perioder vært gode fantasy-valg, men begge er ustabile i prestasjonene. Steven Bergwijn (6.0m) viste lovende takter i fjor, og kan få gjennnombruddet sitt i år. Her er det bare til å sitte rolig i båten og observere en stund. Det er ikke uten grunn at den nest mest valgte spilleren på Spurs-midtbanen er Pierre-Emile Højbjerg (5.0m) med 2,9% eierandel. Med andre ord: hold avstand, men ha øynene åpne! Her kan det komme noen brillefine diffe-muligheter utover i sesongen.

Angrep

Alt handler om hva som skjer med Harry Kane(12.0m). Dersom han går han til City i sommer, kommer han til å ha klippekort på laget mitt ut sesongen. Det er ingen problem å velge Kane om han blir i Tottenham heller, men for min egen del ser det ut til å bli lettere å droppe Kane enn Salah eller Fernandes. Tre premium-spillere skaper også et ganske ubalansert lag, så mitt råd er å vente til rundt GW11 med å ta inn Kane. Viktig å få med at han også har spilt mye fotball i sommer, noe som kan påvirke formen hans inn mot seriestart.

Så med mindre det blir City-spiller av Kane, kommer jeg til å finne andre løsninger på topp. Men er redd det blir blytungt når Kane bøtter inn mål mot Wolves i GW2…

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds