Fantasyspillerne du bør vurdere fra Brighton

Med uforløst potensiale og brillefint kampprogram seiler sørkystklubben opp som et av de mest spennende lagene i fantasy-sammenheng. 

Første 5 GWs:

Burnley(B), Watford(H), Everton(H), Brentford(B), Leicester(H)

Brighton har det som ser ut som det beste kampprogrammet i starten av årets sesong. De imponerte også i fjorårssesongen, men virket ikke å ha marginene med seg framover på banen og endte derfor på en noe skuffende 16.plass. Brighton hadde i fjor en Expected goals(xG) score på 59.66, men endte med bare 40 scorede mål. Bakover traff statistikerne noe bedre, da Expected Goals Against (xGA) var 47.5, mot 46 faktisk innslupne mål. Om samtlige lag hadde levert etter xG og xGA, ville Brighton avsluttet forrige sesong som nummer fem(!!). Det er derfor fornuftig å forvente mer enn en 16.plass fra The Seagulls i årets sesong.

Keeper

Brighton byttet keeper etter elleve spilte runder i fjor, da Robert Sanchez (4.5m) fikk fast plass mellom stengene. Sanchez er allerede en favoritt i årets utgave av FPL, og i skrivende stund den tredje mest eide keeperen med 23,1% eierandel. Jeg mener bestemt Sanchez er det beste valget fra start i år! I mitt lag er han i alle fall bankers, og har fått med seg keeperkollega Jason Steele(4.0m), som er tiltenkt en plass på benken. Se imidlertid opp for Kjell Scherpen(4.5m) som re hentet fra Ajax. Selv om han er tiltenkt en backup-rolle, Har Graham Potter vist at han ikke er redd for å bytte førstekeeper midt i sesongen om lagets nummer 1 ikke leverer varene.

Forsvar

Med Lamptey (4.5m) og Burn (4.5m) ute med skade og Ben White (4.5m) solgt til Arsenal, er det ikke mange alternativer i de bakre rekker hos Brighton. På den andre siden reduseres faren for rotasjon på spillerne som fremdeles er tilgjengelige. Shane Duffy (4.0m) kan bli et glimrende billigvalg fra start, men etter at han ikke har fått mange minuttene i sesongoppkjøringen, anbefaler jeg å lete andre steder. Det beste valget mener jeg er Lewis Dunk (5.0m). Dunk er en bonusmagnet, og leverte 17 bonuspoeng i fjor. Han er også farlig på dødball, hvor han scoret 5 mål forrige sesong. Mindre imponerende er det at han også virker å samle på røde kort, hvor kan fikk 2 i fjor. Han har faktisk hele 8 utvisninger i løpet av karrieren. Dersom dette temperamentet stresser deg, eller at du rett og slett har trenger noe billigere å fylle backrekka med, kan Joel Veltman (4.5m) vurderes.


Midtbane

Ved første øyekast kan det se tynt ut på midten hos Brighton, hvor Yves Bissouma (4.5m) er den desidert mest valgte spilleren. Bissouma er forhåpentligvis bare benkefyll for dem som har valgt han, da en ikke kan forvente mange målpoeng fra den karen. Er du typen som elsker å velge spillere som ingen av kompisene dine har, er det imidlertid mange spennende valg her som kan sparke bra fra seg i sesonginnledningen. Leandro Trossard (6.5m) er valgt av bare 1,5%, og kan fort bli et svært godt valg gjennom de første ukene av sesongen. Det samme kan Pascal Gross (6.0m) om Graham Potter tør å satse på han. Hold også et øye på Alexis Mac Allister (5.5m) og nysigneringen Enock Mwepu (6.0m). Mac Allister venter på sitt endelige gjennombrudd, og har som oftest blitt brukt i en hengende spiss-rolle. Mulig out-of-position-spiller der altså. Mwepu har gode referanser, og kan kanskje bli denne sesongens Soucek.


Angrep

Danny Welbeck (6.0m) var mye snakket om for noen uker siden, men den tidligere Man Utd- og Arsenal-spilleren er ute med skade til midten av september. Dermed er det bare Neal Maupay (6.5m) og Aaron Connolly (5.5m) som er oppført som spisser i Brighton. Maupay kan være et aktuelt valg om du ønsker høy risiko fra start, men med mindre The Seagulls åpner pengesekken og henter en ny spiss før vinduet stenger, ville jeg holdt meg unna spissene fra badebyen. Son nevnt i innledningen underpresterte Brighton når det kom til å sette sjansene sine forrige sesong, noe som først og fremst er spissenes ansvar. Styr unna!

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds